Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 28 975
  • 730
  •   1
Отговори
# 240
Leti07, аз съм от ВТ. Само за информация да знаеш, че лекарите тук явно са леко претрупани и когато му дойде времето е хубаво да се обадиш за час няколко седмици по-рано. На мен ми дадоха час за след месец. Може и да зависи при кой лекар ще се запишеш, не знам, но го имай предвид.

Хей хей, благодаря за предупреждението. Като цяло избягвам опцията за раждане във ВТ, щом си от тук знаеш за какво говоря.
Иначе в момента се водя при д-р Ангелов и съм доволна, и да, последно време ми се налага да си запиша час при него седмица по-рано за следващата седмица. Аз го отдавах на това, че много жени ходят при него, не знаех, че е при всички. 🤷‍♀️

# 241
Здравейте, аз чакам резултати от пренатеста, но ми се обадиха, че е била ниска феталната фракция и пак трябва да дам кръв. Не било нищо притеснително, но малко се притесних.
Бях в 11+3 , а мисля, че теста с първото ми дете го правих в още по-рана седмица.
Единствено не бях се хранила и пила вода, понеже пътувахме преди това, но не ми се вярва това да се е отразило.
Сега пак ще ходя да давам кръв и ще чакам .....

Сега проверих, 12+1 съм била предната бременност.

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 11:45 от Flower90

# 242
Здравейте, аз чакам резултати от пренатеста, но ми се обадиха, че е била ниска феталната фракция и пак трябва да дам кръв. Не било нищо притеснително, но малко се притесних.
Бях в 11+3 , а мисля, че теста с първото ми дете го правих в още по-рана седмица.
Единствено не бях се хранила и пила вода, понеже пътувахме преди това, но не ми се вярва това да се е отразило.
Сега пак ще ходя да давам кръв и ще чакам .....

Сега проверих, 12+1 съм била предната бременност.

Aз бях със много подобна ситуация, в 11+1 ниска фетална, но при мен имаше и объркване бяха ми дали чужди резултати ( момичето има като моето име и фамилия с 1 буква разлиак). Доста стрес си беше. Казаха ми че от лабораторията са казали да дам отново кръв в 13 седмица. Успех дано всичко е наред и не се притеснявай, случва се понякога. Аз също чакам резултати  , но ти стискам палци.

# 243
Понеже вече съм 15 седмица и все така уморена се замислих тези дни дали пък нямам ниско желязо? Също имам вечер restless leg syndrome, което си го имам по принцип и небременна, но сега ме тормози просто всяка вечер. И бърза справка в гугъл каза, че ниско желязо може да е причина.

Погледнах си последните резултати - феритин в началото на бременността ми е бил 35, а на пренатеста 21 (при референтни стойности 15-150 µg/L ).

Другата седмица съм на преглед, но ако имате съвет и идеи (ниско ли е или става все още?). Прочетох набързо, че добавки желязо имат дълъг списък със странични ефекти (вклч. повръщане), та само това ми трябва отгоре на нормалното гадене...

# 244
изгубен-щъркел, аз също имам проблем с желязото и въпреки че редовно си пиех една добавка за него, преди две седмици като го изследвах (включено е към изследванията от ЖК) се оказа, че съм под долната граница, та ми го смениха с друго и ми увеличиха дозата. Наистина ефект от дефицита в него е умората, та ако не си го изследвала по време на бременността, е хубаво да го направиш. За гаденето и повръщането, мисля, че много зависи в каква форма е. Предишните, които пих, бяха едни нефилмирани таблетки, които имаха вкус все едно ближа пирон и бяха много трудни за преглъщане, лесно се разтапяха само от водата, с която се опитвах да ги поема, и веднъж бях на косъм да повърна от тях, а гаденето ми по време на бременността почти не съществува иначе. Сега съм на едни капсули и направо се родих, така че има и доста щадящи варианти.

# 245
Момичета и аз след малко потеглям за феталната:) Вече съм в 13та седмица и моля ви стискайте палци да успеят да видят всичко, което трябва и всичко да е наред. Пращам много любов на всички:)) ще пиша после:))

# 246
Здравейте, момичета!
Присъединявам се към вас, въпреки термин в началото на декември. Опитът ми дотук е, че ще родя две седмици по-рано, което ме прави част от ноемврийското "общество". Simple Smile
Имам две дечица на 5г и 3г, заченати инвитро, след много чакане, родени по естествен път, но с индукция - към края кръвотоците ми се влошават и лекарите не искат да рискуват да чакат до термин.

Сега съм на 42 и това, което не ми се случи преди 7-8 години, се случи сега, на "стари" години - забременях спонтанно. Когато си правих тест, се чудех дали проверявам преустановяване на фертилност, а не потвърждение на такава - с липсата на цикъл, по-скоро очаквах да влизам в менопауза.

Пожелавам прегледи с положителни емоции, търпение и устойчиви на "капризи" татковци!

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 23:26 от juniper

# 247
Аз съм с желязо-дефицитна анемия и съм постоянно на добавка желязо. Феро фолгамма пия, понасят ми. В понеделник пусках изследвания, самото желязо не е толкова ниско, но си имам отклонения в свързаните показатели, така че реших даже да си вдигна дозата, пиех много малко.

Бебетата тепърва ще ни го източват… изследвайте и вит д и вит б12 като б12 не само че трябва да е в референтните стойности, но и да е над 500, за да е с оптимална за нас стойност.

Juniper, добре дошла! Каква прекрасна изненада си имала Hug

# 248
Juniper, добре дошла - с усмивка ти прочетох поста Wink Честито! Само мога да си представя емоциите след теста Simple Smile

Ще прочета за това желязо и ще пробвам другата седмица при лекарката да разпитам дали има нужда от добавки. Аз месо не ям по принцип кой знае колко, но откакто съм бременна съм яла едни кюфтета и една риба. Толкова да ми е отвратително това месо Sad  Вит Д също ми е на долната граница. б12 ми го няма в изследванията. Ще питам и за него!

# 249
Здравейте, аз си правих пренатален тест, минах и морфологията. БХС трябва ли да де прави когато съм правила пренатален тест? И това за прееклампсията не ми е много ясно какво е

# 250
Ива, на мен специалистът по ФМ ми беше казал, че единствената причина да ме прати на БХС е изчисляването на риска за прееклампсия, тъй като другото се припокрива с пренаталния тест, че той дори е по-точен, докато БХС са само вероятности. Иначе доколкото разбрах прееклампсията е свързана с проблеми в развитието на плацентата, което може да наруши растежа на бебето и да се наложи по-рано да го извадят. При мен на самата ФМ изрази притеснения за плацентата и затова държеше да направя и БХС. Допълнително, инсулиновата резистентност я дават като рисков фактор за развиване на прееклампсия и мисля, че и затова държеше аз лично да го направя и това изследване.

# 251
Ива, на мен специалистът по ФМ ми беше казал, че единствената причина да ме прати на БХС е изчисляването на риска за прееклампсия, тъй като другото се припокрива с пренаталния тест, че той дори е по-точен, докато БХС са само вероятности. Иначе доколкото разбрах прееклампсията е свързана с проблеми в развитието на плацентата, което може да наруши растежа на бебето и да се наложи по-рано да го извадят. При мен на самата ФМ изрази притеснения за плацентата и затова държеше да направя и БХС. Допълнително, инсулиновата резистентност я дават като рисков фактор за развиване на прееклампсия и мисля, че и затова държеше аз лично да го направя и това изследване.
Благодаря за отговора. Ще попитам на следващия преглед дали при мен има нужда

# 252
Mомичета, тъкмо се прибираме и бързам да ви пиша - всичко мина чудесно, бебо е добре, в13 г.с +6 дни съм днес. Падна голямо гледане, въртене, бебо беше седнал и не искаше да се завърти да го видят хубаво, караха ме да си треса дупето на леглото, после скачах и чак тогава го видяха ясно с всичките му подробности. Всички рискове от синдроми са много ниски и сега само се надяваме и до края да е така положението. Казаха термина - 15.11, само че нищо не казаха как ще се процедира със секциото, защото сина ми го родих със секцио, но може би на следващия преглед ще го говорим:)

# 253
Момичетаа,
Аз бях на консултация в сряда, проследяващия ми АГ ме гледа на ехограф и бебка спеше. Първо много се изплаших, но после видях,че сърчицето тупка. И сега ме гложди всичко наред ли е? Защо спи 🤦🏻‍♀️😃
Та случвало ли ви се е на преглед бебчето да си спи спокойно?  Сигурно въпросите ми не са адекватни, но съм на преглед чак на 02.06 и ми се иска да съм по-спокойна до тогава

# 254
Здравейте и от мен 🤗 Днес и аз бях на преглед - 14+4, всичко е наред. Първо бебето беше с гръб,после се сви, нищо не се видя почти отново - отново с ръчичките на личицето и свити крачета 😀 Лекарят каза, че всичко е наред и е добре, това е най-важно 😊 104 грама е вече 😍

Общи условия

Активация на акаунт