Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 29 027
  • 730
  •   1
Отговори
# 300
Момичета бях на първи скрининг днес и ни казаха, че е на 80% момиче с термин 27.11. 🌸

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 14:06 от Vertex

# 301
Vertex Нямам подобни резултати, но при такива бих направила пренатрален тест за всеки случай. Тъй като там достоверността е по-голяма. При твоите резултати имаше ли заключение какво се препоръчва да се направи? При моите резултати има и насоки от лекаря, какво препоръчва да се направи или смята, че няма нищо притеснително и ще се видим на следващата фетална.

# 302
На мен много си ми личи и ако се изтипосам в тениска по мен, няма как някой да се обърка, много ми е оформен коремът, супер рано се оформи (сега съм в 13та седмица). Аз обаче като цяло ходя още с по-широки дрехи, дори и аз не знам защо. В широките дрехи хората може и да се съмняват, но никога не биха попитали, че ако съм напълняла просто, може да ме обидят Grinning

Сега имам едно пътуване с децата и мисля като се върна да се заредя с повече типично бременни дрехи и вече да не будя съмнения у хората, а само искрен шок JoyJoy

# 303
Момичета бях на първи скрининг днес и ни казаха, че е на 80% момиче с термин 27.11. 🌸

Да добавя, че съм на 28г. и е първа бременност. ✨

За резултатите се оказа, че аз не съм разчела правилно и всичко е наред. Не съм си правила НИПТ, но доктора каза, че ако искам за мое спокойствие мога да си пусна само за най-основните.

# 304
Моят корем също си личи според мен ако не съм с по-широка тениска, а все още не искам. В 13г.с. + 3 дни съм и не желая да будя подозрения, да отговарям на въпроси и да споделям на околните. Не знам вие как се чувствате, но аз умирам от страх, всеки път като ме стегне корема, почувствам някаква странна нетипична болка или нещо подобно. Вие чувствате ли тъпи болки, понякога опъващи или единични режещи болки, спазми? Тази неделя ходих да ме погледне АГ, защото цялата вечер имах пулсираща болка в ляво, която до сутринта не отшумя. Каза, че нищо притеснително не вижда и че бебето е добре - 7 см, даже му чухме и сърчицето пак за успокоение ... Искам вече да мога да го усещам, така смятам, че ще притеснявам по-малко...

# 305
Супер, много хубави новини ❤️

Аз съм с момче на 28.11 💙

# 306
Smurfette19
, аз съм по абсолютно същия начин. Имам ли някакво неразположение и веднага ме обземат едни мисли.. Всеки път чакам с нетърпение и една топка в корема прегледите. И аз мисля, че като започна да го усещам ще съм по-спокойна. 🥺

# 307
Дааа, със сигурност помага да го усещаш, ама и това си носи своите притеснения.. то заспи дълбоко, ти започваш да се чудиш що пък сега не рита, вчера по това време риташе и всякакви такива.. Grinning все ще си намерим за какво да се притесняваме, но и аз нямам търпение да го усетя, макар че и аз съм с предна плацента и ще видим кога ще се случат нещата. Уж при поредна бременност става по-рано, ама пък сега плацентата играе роля.. нямам идея. Когато - тогава Simple Smile

Иначе болки имам най-различни.. няма как да няма нищо. Гледам да не им обръщам особено внимание.

# 308
Много се радвам за добрите новини в последните коментари! Yellow Heart Момичета, на вас колко ви личи вече (най-вече на тези, за които е първа бременност, защото знам, че при всяка следваща личи все повече) ? При мен в 14г.с. няма и следа. А исках около морето да покажа коремче, но Божа работа Simple Smile
Имам огромен корем за 12 г.с. По принцип съм слаба, забременява 49 кг обаче последната седмица толкова ми порасна корема, че изглеждам в 5 месец бременна. И с дъщеря ми рано ми пролича, но сега направо не мога да повярвам как за 3-4 дни има такава разлика, абсолютно никакъв панталон/ дънки/ чорапогащник не мога да сложа, ужасно ми стягат.

# 309
И аз съм така със стягането от всякакъв вид дънки или панталони, но пък не ми се личи още толкова много, а пък и аз винаги съм си носела малко по - широки ризи и панталони. Онзи ден си поръчах вече летни дрехи за бременни - панталони с разширители, няколко рокли за почивката ни през юли, май съм го поръчала в по-голям размер, но здраве да е! Иначе аз съм доста уморена почти през цялото време, днес съм и на събитие вечерта след работа и не зная как ще издържа. Хубавото е, че днес вече казах на шефа ми, та ще ме разбере ако реша да си тръгна по - рано, че направо си заспивам на бюрото. Надявам се, че всички сте добре и растат коремчетата, ние нямаме търпение да разберем какъв е пола, но ще си почакаме до юли:)

# 310
И аз съм така със стягането от всякакъв вид дънки или панталони, но пък не ми се личи още толкова много, а пък и аз винаги съм си носела малко по - широки ризи и панталони. Онзи ден си поръчах вече летни дрехи за бременни - панталони с разширители, няколко рокли за почивката ни през юли, май съм го поръчала в по-голям размер, но здраве да е! Иначе аз съм доста уморена почти през цялото време, днес съм и на събитие вечерта след работа и не зная как ще издържа. Хубавото е, че днес вече казах на шефа ми, та ще ме разбере ако реша да си тръгна по - рано, че направо си заспивам на бюрото. Надявам се, че всички сте добре и растат коремчетата, ние нямаме търпение да разберем какъв е пола, но ще си почакаме до юли:)
Здравейте, от къде поръчвате дрехи за бременни?

# 311
Моето коремче, вече 16г.с, също се пооформя, вечер е доста по-видимо от сутрин. Имам по една линия от всяка страна на корема и личи как с дните растем. Също така забелязах, че започва да ми излиза тъмна линийка от пъпа надолу. 🥰

Най-новият ми симптом е че при кихане имам леко изпускане, което разбрах, че е нормално ако бебка притиска вече пикучния мехур. За момента се опитвам да вкарам упражнения за мускулите от типа Кегел, просто ми е трудно да си създам навика. Четох, че колкото по-рано се започнат толкова по-добре, защото отнема време мускулите да се подсилят.

Радвам се на хубавите новини на всички!
Приятно бременеене, мами! 💐
И аз се изпускам вече 2-3 пъти при покашляне 😳 Но все не започвам упражненията на Кегел.
Относно движенията - на два три пъти усещам едва доловими, почти въображаеми побутвания, но си чакам истинските ритници, за да съм спокойна 😁

# 312
Първо ще са тези притеснения, после защо не рита, спи ли? После яде ли достатъчно, диша ли, пълзи ли, … а по-нататък “има ли приятели?”, “ще пресече ли правилно?”, “ще се прибере ли навреме?” И така до безкрай 😬 като видя по-възрастни жени без деца, мога да ги разпозная по безгрижните изражения 😅 (шегувам се, естествено)

Дете = грижи, притеснения и любов

Аз съм с уринарна инфекция, не успях да се опазя. Започнах антибиотик, а четвъртък сме на лекар и ще водим баткото (9г) с нас. Мисля че ще се вълнува!

За коремите - аз съм точно като мамата, която каза че сега изглежда като през първата бременност в 6 месец. Точно така съм и аз. Пак бях с ноемврийче, но на морето (юли/август) нямаше как със сигурност да кажеш “тая жена е бременна”. Някак много ниско ми беше коремчето тогава и сега по същия начин. Чак я последните 1-2 месеца се пооформи. Сега ще видим. Не го бързам, че като си спомня какъв зор беше да дишам 😅

# 313
Оказа се че си проучих сама най вероятно от витамините pregnacare original които ми изписа гинеколажката ми ставаше доста лошо и даже повърнах 3 пъти значително за 1 път преди 3 дни и нищо не ядох този ден само един банан.Хвана ме яд и страх и си проучих че някои жени не им понасят тези витамини и им засилват гаденето.Уж да се оправя то се влошаваше.Консултирах се дали да почна биозин мама но ми каза че само да взимам фолиева киселина без други витамини в таблетката.От 3 дни съм без pregnacare и мога да се похваля че и главоболието ми изчезна магически.Има желязо и някакви другш метали в тези витамини които съм сигурна че не ми бяха ок.

Има ли някои други подобни неприятности?Ако да проучете си витамините.

# 314
При нас рискът за прееклампсия от БХС и фетална излезе доста висок миналата седмица, така че в момента съм на аспирин Акард и много позитивни мисли 😄 Не смятам да се вторачвам в тези неща и си гледам спокойствието. Тази седмица сме на финала на 3 месец и вече започнахме да казваме на най-близките. Чакаме резултати от пренаталния и стискаме палци 🤞🏻

Относно коремчето, аз от 2 месец не мога да си закопчавам панталоните като хората и в момента имам 2 чифта, които стават. По принцип съм с нормално телосложение, но и бебето си върви напред, така че ще видим. За лятото осъзнах, че нямам дрехи, така че този уикенд съм на шопинг 🌸

Общи условия

Активация на акаунт