Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 29 028
  • 730
  •   1
Отговори
# 315
Оказа се че си проучих сама най вероятно от витамините pregnacare original които ми изписа гинеколажката ми ставаше доста лошо и даже повърнах 3 пъти значително за 1 път преди 3 дни и нищо не ядох този ден само един банан.Хвана ме яд и страх и си проучих че някои жени не им понасят тези витамини и им засилват гаденето.Уж да се оправя то се влошаваше.Консултирах се дали да почна биозин мама но ми каза че само да взимам фолиева киселина без други витамини в таблетката.От 3 дни съм без pregnacare и мога да се похваля че и главоболието ми изчезна магически.Има желязо и някакви другш метали в тези витамини които съм сигурна че не ми бяха ок.

Има ли някои други подобни неприятности?Ако да проучете си витамините.
Биозин мама е с основна съставка лактоферин и е най-вече за имунитета. В момента го пия, защото съм предразположена към излизането на херпес на устната или в носа и усетих,че натам отиват нещата. Съдържа и желязо, но основната му функция е при компрометиран имунитет. Та според мен няма нужда наистина да се пие ей така.
Относно витамините, моят АГ ми изписа Премама. В аптеката ми дадоха Премама Дуо, което е с допълнителна капсула рибено масло. Честно казано пиех доста рибено масло преди да забременея и в момента допълнителната капсула я избягвам заради вкуса. Но така или иначе ми отмина периода с гаденето, та не знам как би ти повлияло на този етап.

# 316
При нас рискът за прееклампсия от БХС и фетална излезе доста висок миналата седмица, така че в момента съм на аспирин Акард и много позитивни мисли 😄 Не смятам да се вторачвам в тези неща и си гледам спокойствието. Тази седмица сме на финала на 3 месец и вече започнахме да казваме на най-близките. Чакаме резултати от пренаталния и стискаме палци 🤞🏻

Относно коремчето, аз от 2 месец не мога да си закопчавам панталоните като хората и в момента имам 2 чифта, които стават. По принцип съм с нормално телосложение, но и бебето си върви напред, така че ще видим. За лятото осъзнах, че нямам дрехи, така че този уикенд съм на шопинг 🌸
При теб какъв излезна рискът за прееклампсия? Аз също съм с висок (преди 32ра седм. 1:501, преди 37ма седм. 1:36, а от 37ма докрая на бременността 1:9) и аз пия акард 150 mg вечер по 1 и трябва да си следя кръвното. Нещо друго казаха ли ти за тази прееклампсия?

# 317
Включвам се да кажа, че очакваме второ момиченце.

# 318
Здравейте! Пиша за пръв път и все още плахо, тъй като преди 3 години имах спонтанен и от тогава чак сега успяхме да видим 2 черти. Но все пак за момента всички изследвания излезнаха наред, освен този за прееклампсия .. НО въпреки всичко съм твърдо решена да бъда положително настроена за всичко! Желая успех на всички бъдещи мами ! Термина ни за момента е на 29.11.

# 319
Момичета,къде в бхс пише риска от прееклампсия?

# 320
Хоупче, в БХС хормонът PIGF се взима са пресмятането на риска за прееклампсия, но не е пресметнат като риск, а я има само стойността на хормона. Него можеш да го видиш в общата документация, която си получила от ФМ и БХС в раздела "Оценка на риска". При мен имам описан само риска за прееклампсия преди 37 г.с., който при мен е 1:47. Нямам такъв за преди 32 г.с и след 37 г.с.

Smurfette, на мен ми каза и да следя да не качвам над 10 кг, защото повечето килограми също са предпоставка за високо кръвно.

# 321
Оказа се че си проучих сама най вероятно от витамините pregnacare original които ми изписа гинеколажката ми ставаше доста лошо и даже повърнах 3 пъти значително за 1 път преди 3 дни и нищо не ядох този ден само един банан.Хвана ме яд и страх и си проучих че някои жени не им понасят тези витамини и им засилват гаденето.Уж да се оправя то се влошаваше.Консултирах се дали да почна биозин мама но ми каза че само да взимам фолиева киселина без други витамини в таблетката.От 3 дни съм без pregnacare и мога да се похваля че и главоболието ми изчезна магически.Има желязо и някакви другш метали в тези витамини които съм сигурна че не ми бяха ок.

Има ли някои други подобни неприятности?Ако да проучете си витамините.
Биозин мама е с основна съставка лактоферин и е най-вече за имунитета. В момента го пия, защото съм предразположена към излизането на херпес на устната или в носа и усетих,че натам отиват нещата. Съдържа и желязо, но основната му функция е при компрометиран имунитет. Та според мен няма нужда наистина да се пие ей така.
Относно витамините, моят АГ ми изписа Премама. В аптеката ми дадоха Премама Дуо, което е с допълнителна капсула рибено масло. Честно казано пиех доста рибено масло преди да забременея и в момента допълнителната капсула я избягвам заради вкуса. Но така или иначе ми отмина периода с гаденето, та не знам как би ти повлияло на този етап.

Ако ядеш 2 пъти в седмицата мазна риба богата на омега 3 няма нужда да пиеш и рибено масло.
На мен ми излезна за жалост от стерилна урина че имам Ешерия коли бактерия но незначително <10.
Ако тествам пак щала да ми предпище антибиотик.В случая на бременност има ли риск от такъв антибиотик?

# 322
Момичета, някоя от вас да е пътувала със самолет 25-30 седмица? Искат ли документ на летището?

# 323
Аз нямам такова изчисление..

# 324

На едно и също място ли прави ФМ и БХС? Викаха ли те ден/седмица след прегледа, за да ти дадат и разяснят останалата документация освен амбулаторния лист от ФМ и резултатите от БХС? Това е документът, който трябва да съдържа анамнеза, измерванията от ФМ, резултатите от биохимията, оценка на риска и общо заключение.

# 325
Да, лекарят само на ехографския преглед каза,че нямам риск от прееклампсия, но на документа нямам такова нещо записано

На едно и също място ли прави ФМ и БХС? Викаха ли те ден/седмица след прегледа, за да ти дадат и разяснят останалата документация освен амбулаторния лист от ФМ и резултатите от БХС? Това е документът, който трябва да съдържа анамнеза, измерванията от ФМ, резултатите от биохимията, оценка на риска и общо заключение.

# 326
И аз съм така със стягането от всякакъв вид дънки или панталони, но пък не ми се личи още толкова много, а пък и аз винаги съм си носела малко по - широки ризи и панталони. Онзи ден си поръчах вече летни дрехи за бременни - панталони с разширители, няколко рокли за почивката ни през юли, май съм го поръчала в по-голям размер, но здраве да е! Иначе аз съм доста уморена почти през цялото време, днес съм и на събитие вечерта след работа и не зная как ще издържа. Хубавото е, че днес вече казах на шефа ми, та ще ме разбере ако реша да си тръгна по - рано, че направо си заспивам на бюрото. Надявам се, че всички сте добре и растат коремчетата, ние нямаме търпение да разберем какъв е пола, но ще си почакаме до юли:)
Здравейте, от къде поръчвате дрехи за бременни?

Здравейте, аз си ги поръчва от Shein, доста добри находки имам за дрехи и други неща от там, така че съм доволна Simple Smile

# 327
@DimBZah може ли да споделиш сполучливи покупки? Аз също гледах дрехи за бременни от там, но от преден опит с дрехи от там не всичко става.

Аз съм качила 1 кг и само в корема и гърдите. Затова започнах да нося по-свободни панталони и тениски. Също си взех 2 еластични и свободно падащи панталони с един размер нагоре и ще разчитам на свободните рокли, които има. За сега се чудя дали да си купувам нещо специално за бременни.

И аз съм така със стягането от всякакъв вид дънки или панталони, но пък не ми се личи още толкова много, а пък и аз винаги съм си носела малко по - широки ризи и панталони. Онзи ден си поръчах вече летни дрехи за бременни - панталони с разширители, няколко рокли за почивката ни през юли, май съм го поръчала в по-голям размер, но здраве да е! Иначе аз съм доста уморена почти през цялото време, днес съм и на събитие вечерта след работа и не зная как ще издържа. Хубавото е, че днес вече казах на шефа ми, та ще ме разбере ако реша да си тръгна по - рано, че направо си заспивам на бюрото. Надявам се, че всички сте добре и растат коремчетата, ние нямаме търпение да разберем какъв е пола, но ще си почакаме до юли:)
Здравейте, от къде поръчвате дрехи за бременни?

Здравейте, аз си ги поръчва от Shein, доста добри находки имам за дрехи и други неща от там, така че съм доволна Simple Smile

# 328
Smurfette19, Ами казаха ми да се следя по-отблизо, да си меря кръвното често и да си пия лекарствата. Излязоха ми 1:6 преди 34 г.с. и >1:4 преди 37 г.с.

Но не съм се филмирала, всичко ще бъде наред и вярвам, че всички ще прекараме една хубава бременност 🫶🏻

# 329
здравейте! и аз съм бъдеща мама с термин ноември как сте с неразположенията има ли някоя от вас да се чувства отпаднала аз само спя и съм отпаднала със световъртеж. Надявах се да мине вече съм 14г.с

Общи условия

Активация на акаунт