Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 29 026
  • 730
  •   1
Отговори
# 330
При мен сякаш пак се засили умората. Последните дни спя по 9 часа сигурно и пак съм супер уморена и бих дремнала и на обяд. Обяснявам си го и с факта, че голямото дете беше болно, а това не е лесен процес. В 16 г.с. съм в момента.

# 331
При мен сякаш пак се засили умората. Последните дни спя по 9 часа сигурно и пак съм супер уморена и бих дремнала и на обяд. Обяснявам си го и с факта, че голямото дете беше болно, а това не е лесен процес. В 16 г.с. съм в момента.
Да така е и аз се бях зарадвала,че уморота ще отмине и ще се чувствам по добре но пак си лежа. А как сте с хемоглобина

# 332
Да така е и аз се бях зарадвала,че уморота ще отмине и ще се чувствам по добре но пак си лежа. А как сте с хемоглобина
Беше 108, казаха ми, че е нисък и ми изписаха Солбифер, имах съмнения, че не ми понася и го смених с Малтофер сироп. Последно хемоглобина беше 120, но ми казаха докрай да си пия желязото.

# 333
При мен умората изчезна за кратко, но отново се завърна. Спя и все съм изморена. Стана и 1 месец вече не работя, тъй като не се чувствам добре на крак, работя и с деца, които постоянно са болни и преценихме да спра с работата. След последното ми прокървяване преди 2 седмици съм почти нон-стоп на легло и от това също се чувствам, като пребита. Благородно завиждам на момичетата, които не усещат, че са бременни, на мен все нещо ми има, все притеснения, при всяко неразположение или пък леко зацапване.. 😕 Но въпреки всичко, вярвам, че всичко ще е наред, почти преполовихме това приключение, изпълнено с толкова много и различни емоции! ❤

# 334
При мен умората изчезна за кратко, но отново се завърна. Спя и все съм изморена. Стана и 1 месец вече не работя, тъй като не се чувствам добре на крак, работя и с деца, които постоянно са болни и преценихме да спра с работата. След последното ми прокървяване преди 2 седмици съм почти нон-стоп на легло и от това също се чувствам, като пребита. Благородно завиждам на момичетата, които не усещат, че са бременни, на мен все нещо ми има, все притеснения, при всяко неразположение или пък леко зацапване.. 😕 Но въпреки всичко, вярвам, че всичко ще е наред, почти преполовихме това приключение, изпълнено с толкова много и различни емоции! ❤
Дано всичко да е наред с всички!

# 335
При мен излезе същото на изследването на стерилната урина и съм на антибиотик уназин за 7 дни
Надявам се да успеем да я излекуваме.

Оказа се че си проучих сама най вероятно от витамините pregnacare original които ми изписа гинеколажката ми ставаше доста лошо и даже повърнах 3 пъти значително за 1 път преди 3 дни и нищо не ядох този ден само един банан.Хвана ме яд и страх и си проучих че някои жени не им понасят тези витамини и им засилват гаденето.Уж да се оправя то се влошаваше.Консултирах се дали да почна биозин мама но ми каза че само да взимам фолиева киселина без други витамини в таблетката.От 3 дни съм без pregnacare и мога да се похваля че и главоболието ми изчезна магически.Има желязо и някакви другш метали в тези витамини които съм сигурна че не ми бяха ок.

Има ли някои други подобни неприятности?Ако да проучете си витамините.
Биозин мама е с основна съставка лактоферин и е най-вече за имунитета. В момента го пия, защото съм предразположена към излизането на херпес на устната или в носа и усетих,че натам отиват нещата. Съдържа и желязо, но основната му функция е при компрометиран имунитет. Та според мен няма нужда наистина да се пие ей така.
Относно витамините, моят АГ ми изписа Премама. В аптеката ми дадоха Премама Дуо, което е с допълнителна капсула рибено масло. Честно казано пиех доста рибено масло преди да забременея и в момента допълнителната капсула я избягвам заради вкуса. Но така или иначе ми отмина периода с гаденето, та не знам как би ти повлияло на този етап.

Ако ядеш 2 пъти в седмицата мазна риба богата на омега 3 няма нужда да пиеш и рибено масло.
На мен ми излезна за жалост от стерилна урина че имам Ешерия коли бактерия но незначително <10.
Ако тествам пак щала да ми предпище антибиотик.В случая на бременност има ли риск от такъв антибиотик?

# 336
Беше 108, казаха ми, че е нисък и ми изписаха Солбифер, имах съмнения, че не ми понася и го смених с Малтофер сироп. Последно хемоглобина беше 120, но ми казаха докрай да си пия желязото.
хемоглобина и на мен ми беше 104 сорбифер също не ми понасяше да видим сега пия сидерал форте някой пил ли е как се промениха нещата

# 337
Здравейте отново, напоследък усещам от време на лека болка ниско в корема, на моменти като някакво боцкане. Когато го усетя вземам Но шпа и ми преминава. Случва ли ви се да усещате някаква болка, придърпване или боцкане?
(Аз съм 13та седмица, btw.)

# 338
Шуши, аз пия сидерал форте 2х15 мг от две седмици. В хемоглобина нямам промяна в правилната посока (от 123 стана на 120), но за сметка на това желязото ми се покачи от 7.7 на 16.7, та съм доста приятно изненадана.

Теа, при мен както боцканията бяха спрели към 9-та седмица, така наскоро пак се появиха, имам чувството, че при разтягането на матката някакъв нерв засягам, че все на едно и също място го усещам, но с леко масажиране минава бързо.

# 339
Момичета , записала съм се в темата за термин декември , тъй като съм с термин 03,12, но все си мисля че ще бъде по-рано, та хвърлям и при вас по едно око😄
Бих искала да помоля за мнения относно ФМ и вижън тест, тъй като виждам че повечето сте ги минали и сте по- запознати …
прилагам снимка от ФМ днес (12г.с.)и VISION тест(11г,с.) ,на ФМ няма нищо притеснително(за Даун) , но днес ми го отчете 1:491, като в коментар е написал ,, Повишен риск от синдром на Даун “.
Измери нахална транслуценция 2,89мм, което каза че е на границата и го притеснява, това било единственото притеснително, доста ме напрегна, та може ли мнение ?

# 340
Аз още от началото, преди да направя теста, имам всеки ден болки в корема, най-различни😅😅😅 нищо притеснително явно, но не трябва да са много силни или непоносими.

# 341
Здравей,
Повишения риск е от нухалната транслуценция.
Предвид, че няма друго притеснително, може би ще наблюдавате по-внимателно бебето и ще те прати на фетална ехокардиография. Ние сме в същото положение и аз доста се притеснявам.
Вероятно ще направим и хорионбиопсия или амниоцинтеза, още не знам.
Къде се следиш, ако искаш пиши на лично.
Момичета , записала съм се в темата за термин декември , тъй като съм с термин 03,12, но все си мисля че ще бъде по-рано, та хвърлям и при вас по едно око😄
Бих искала да помоля за мнения относно ФМ и вижън тест, тъй като виждам че повечето сте ги минали и сте по- запознати …
прилагам снимка от ФМ днес (12г.с.)и VISION тест(11г,с.) ,на ФМ няма нищо притеснително(за Даун) , но днес ми го отчете 1:491, като в коментар е написал ,, Повишен риск от синдром на Даун “.
Измери нахална транслуценция 2,89мм, което каза че е на границата и го притеснява, това било единственото притеснително, доста ме напрегна, та може ли мнение ?

# 342
Шуши, аз пия сидерал форте 2х15 мг от две седмици. В хемоглобина нямам промяна в правилната посока (от 123 стана на 120), но за сметка на това желязото ми се покачи от 7.7 на 16.7, та съм доста приятно изненадана.

Теа, при мен както боцканията бяха спрели към 9-та седмица, така наскоро пак се появиха, имам чувството, че при разтягането на матката някакъв нерв засягам, че все на едно и също място го усещам, но с леко масажиране минава бързо.
аг не ми пусна изследване за желязо може би следващия път когато отида

# 343
Здравейте! За тези, които са се отчаяли от умората и постоянното желание за сън - има надежда Simple Smile И аз се бях отчаяла, но вече от седмица имам повече енергия и не съм като парцал целия ден, а само сутрин и вечер :Д
17 седмица съм, но моето върви с 5-6 дена назад.
Освен това от две седмици нищо не усещам, а по-рано усещах леки болки в областта на матката на моменти. Затишието не ме притеснява, явно е нещо нормално.

Иначе лично аз си мисля, че малко ми личи от 2-3 седмица вече (въпреки че доста хора са учудени като им кажа, но повечето май са се усетили). Наложи се да си купя нови панталони, защото нищо вече не ми става. Но не съм си купила за бременни, не намерих, а и не гледах много, но си намерих два чифта с висока талия и връзка горе (не цип) - от zara и crop, и ми стават и на дължина, което при мен е рядкост, защото съм нисичка. Ще видя по-натам може да мина на рокли и клинове.. още не знам.

# 344
МисКрис, щом имаш и пренатален тест, то неговият резултат е по-точен, тъй като са изследвали директно ДНК-то на бебето. Иначе пак си отиди на другите ФМ, за да следите нещата, но не мисля, че има повод за притеснения.

Шуши, записа ли се вече на женска консултация? Желязото е едно от изследванията, които се включва по нея.

Аз преди 3 седмици си взех дънки за бременни от H&M, не във всеки от физическите им магазини ги има да се разгледат, аз ги взех от Сердика Център в София. Много са ми удобни и направо се родих с тях, че предишните почнаха да ми убиват въпреки че бях в 13-та седмица и не ми личеше оформено коремче. Взех и един клин от Лидл (спомням си, че някой беше постнал тук рекламата преди известно време), удобен е, но ластикът му не е много силен и не съм сигурен дали няма да почне да се смъква при повече движение. За летни рокли не бързам, че все още имам надежда, че някои от моите са по-свободни и ще ми станат и с коремче.

Общи условия

Активация на акаунт