Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 29 096
  • 730
  •   1
Отговори
# 375
Мами,здравейте в 14г.с нормално ли е да имам болки в кръста и леко ниско долу в корема?
Да, аз съм 13г.с. и 5 дни и също от няколко дни ме понаболява на различни места коремът, някой път повече, някой път по-малко. Някой път за кратко, друг път цял ден. Днес и кръстът ми се обади. Пия но шпа. Следобяд бях на лекар, Слава Богу всичко е добре с бебчето.

# 376
Аз се прибирам от работа в 16ч. И правим кратка разходка в квартала, и ако не съм припаднала, или готвим заедно или мъж ми готви, а аз спя на дивана. Ставам да ям и пак на дивана. И после се телепортирам в леглото 😩 От седмици се будя по часовник в 3:30-4ч. Ям един банан и пак лягам 😔 много ми е кофти, че нямам енергия и желание за нищо!

Днес докторката изхвърча с мръсна газ с Поршето за спешно секцио и не можа да ме прегледа. Че и голямото дете беше с нас и очакваше да види бебето 😄 Но поне съм спокойна да видя с каква скорост докторката изхвърча за спешния случай. Дава ми надежда, че ако съм аз спешния случай, и за мен ще хвърчи 😀

Аз съм в чужбина и татковците стандартно присъстват и на преглед и на раждане. Пъпната връв също преряза таткото. Сега друг татко има в играта 😁 той е малко по-гнуслив и никак не може да гледа кървища. Но държи да е с мен, и ще го пазим да не припада 😄

# 377
Leti07 когато правих първоначално проучване къде да се следя прочетох, че в някои частни болници се допуска бащата при естествено раждане и струва около 300 лв.

В тази връзка, аз съм с изтъняване на двете ретини, които проследявам през годините. Обаче май е противопоказно за естествено раждане, въпреки това ми се иска да се прегледам при някой добър специалист. Дали някой може да ми препоръча офталмолог или клиника, от която е доволен?

За храненето аз съм почти в 13 седмица и все още не мога да ям като хората. Ям доста сандвичи, което не е особено препоръчително, но е единствения начин понякога да прекарам деня. 🥲

Мили мами, това ми е първа бременност и преди няколко дни разбрах от позната, че масовата практика е бащата да не се допуска до самото раждане освен ако не си платиш допълнително. Вярно ли е това? Намирам го за странно и се чудя дали ще трябва специално да си търся лекар, който ще е съгласен. За нас е важно мъжът ми да присъства и не съм сигурна, че бих била окей да не е там. Най-малкото да може да напомня на израждащите за нещата, които искаме да се случат - да ни дадат бебка след като я извадят, и тн. Имате ли наблюдения?
Знам, че е рано, но за мен е и доста важно да знам какви са ни опциите.

Иначе започнахте ли да се храните по-разнообразно? Аз мога да хапвам по-спокойно вече, но усещам, че все още не ми се яде месо изобщо, и ми е малко трудно да реша какво да ям всеки ден. 🤔
Аз съм доволна от д-р Николай Сурчев, преглежда в СОБАЛ Димитър Пашев. Изобщо в тази клиника всички офталмолози  са много добри. Някои преглеждат и по здравна каса.

# 378
Аз се прибирам от работа в 16ч. И правим кратка разходка в квартала, и ако не съм припаднала, или готвим заедно или мъж ми готви, а аз спя на дивана. Ставам да ям и пак на дивана. И после се телепортирам в леглото 😩 От седмици се будя по часовник в 3:30-4ч. Ям един банан и пак лягам 😔 много ми е кофти, че нямам енергия и желание за нищо!

Днес докторката изхвърча с мръсна газ с Поршето за спешно секцио и не можа да ме прегледа. Че и голямото дете беше с нас и очакваше да види бебето 😄 Но поне съм спокойна да видя с каква скорост докторката изхвърча за спешния случай. Дава ми надежда, че ако съм аз спешния случай, и за мен ще хвърчи 😀

Аз съм в чужбина и татковците стандартно присъстват и на преглед и на раждане. Пъпната връв също преряза таткото. Сега друг татко има в играта 😁 той е малко по-гнуслив и никак не може да гледа кървища. Но държи да е с мен, и ще го пазим да не припада 😄

Здравей, изгубен-щъркел:) надявам се да си добре:) И аз съм в чужбина, в Англия и при нас бащите се пускат при раждане, общо взето можеш да си доведеш, който си искаш. Не се плаща нищо и за самото раждане, и за престоя в болницата, ако се наложи да се остане. Със сина ми имах усложнения след секциото и останахме 5 дни в болницата, аз с тръба в гърлото и на АБ, и нищо не платихме и отново всички бяха страхотни, мили и много помагаха през цялото време. Но всяка система си има и плюсове и минуси. А иначе за желанието - и аз съм така, все ми се лежи, поне си върша работата и до обяд съм ОК, но на обяд ако си работя от вкъщи се опитвам да дремвам по час поне, защото се скапвам. За храненето - от снощи ми се появиха киселините, а съм в 14 г.с и няколко дни и мъжа ми беше направил страхотни картофки, любимите ми, успях много малко да хапна, заради киселините, месо не мога и да гледам, но малко по малко хапвам. Снощи ми се появи жажда за газирана вода, което не е от най-добрите опции, но все пак е течност. Според вас нормално ли е да имам вече киселини, че ми се струва доста рано? Мерси Simple Smile

# 379
DimBZah, аз до момента в 16-та седмица ми се е случвало 3 пъти да имам киселини - два пъти от тях бяха като си лягах вечерта, като бях вечеряла доста късно. Мисля, че комбинацията на храна с хоризонтиране скоро след това хич не е за препоръчване. Иначе ако при теб става по време на хранене и то често може би трябва да говориш с АГ-то ти дали може да ти предпише нещо за тях, но не мисля, че е нещо супер необичайно.

# 380
Здравейте! И аз да споделя, че очаквам момче, днеска се видя. Всичко изглежда наред, отговаря си на 17 седмица (което в моя случай май значи, че може да излезе малко по-големичко 😅)

# 381
Здравейте, момичета! Присъединявам се и аз към темата с термин 27.11.На 38 години съм с трета бременност - първата за съжаление не приключи успешно, от втората имам прекрасна дъщеря на 5 години. Сега според пренаталния тест очакваме момче.
Вчера бях на ранна фм и всичко изглежда наред. Бебето беше много активно. НГ според доктора клони към горна граница, но според пренаталния тест всичко е отрицателно. БХС няма да права, защото на моята възраст вече горе-долу освен да ме притесни излишно...
Продължавам със силната умора и безсънието. И моя нос се запушва предимно вечерно време, но не е болка за умиране. Гаденето си върви с пълна сила....
За сега не съм качила кг, но си имам в повече в запас.

# 382
има ли майки от Пловдив при кой лекар се следите
При доктор Кичеков съм аз

# 383
има ли майки от Пловдив при кой лекар се следите
Аз ходя при д-р Матеева. А за феталните - при д-р Стоилов.

# 384
пиете ли пробиотик по време на бременност?

# 385
Здравейте, някой знае ли дали резултатите от БХС се изпращат на лекаря, който следи бременността? Сега ме попитаха по време на скрининга кой ми следи бременността,но не не попитах защо и ми е интересно.

# 386
Здравейте, някой знае ли дали резултатите от БХС се изпращат на лекаря, който следи бременността? Сега ме попитаха по време на скрининга кой ми следи бременността,но не не попитах защо и ми е интересно.
Когато ги поличих резултатите аз сама си ги изпратих,защото беше казала че ще иска да ги види

# 387
Момичета добавям и днес измерванията на друг доктор… Нормално ли е такава голяма разлика?

Момичета , записала съм се в темата за термин декември , тъй като съм с термин 03,12, но все си мисля че ще бъде по-рано, та хвърлям и при вас по едно око😄
Бих искала да помоля за мнения относно ФМ и вижън тест, тъй като виждам че повечето сте ги минали и сте по- запознати …
прилагам снимка от ФМ днес (12г.с.)и VISION тест(11г,с.) ,на ФМ няма нищо притеснително(за Даун) , но днес ми го отчете 1:491, като в коментар е написал ,, Повишен риск от синдром на Даун “.
Измери нахална транслуценция 2,89мм, което каза че е на границата и го притеснява, това било единственото притеснително, доста ме напрегна, та може ли мнение ?

# 388
Здравейте, от седмица забелязвам как към 17- 18ч., се появява необичайно напрежение и тревожност. Опитвам с дихателни техники и положителни мисли да го контролирам, но не успявам. Говорих с гинеколога ми да пусна изследвания за магнезий, следващата седмица, а сега четох, че недостига точно до това води. Рано ли е да се пие магнезий.

# 389
mam_1, провери и Б12 и хормоните на щитовидната жлеза, тъй като и при тях има такива симптоми, а при бременност рязко се изчерпват запасите. Стискам палци да откриете причината и да успеете да върнете нещата в норма.

Общи условия

Активация на акаунт