Обсъждане на имотни обяви - 38

• 49 713
  • 753
  •   1
Отговори
# 345
Ще дам пример: германски ДЦК, разход 0.2% от сумата, риск много минимален (Германия да фалира), усилия - минимални - отиваш и купуваш.

Имот, разход 6-8%, проучване, търсене, брокери, нотариус, адвокат, скица, състояние и прочие. Риск - малък, но не минимален. На зелено - риск много голям. Усилия - като цяло големи.

Абсолютно не съм против инвестицията в имоти, напротив, но не и в моментния пазар с моментното (липсващо) предлагане.

Последна редакция: пн, 28 юли 2025, 11:09 от Анонимен

# 346
Здравейте, да ви попитам: преди 6 месеца си закупих жилище. Всичко мина без проблеми, продавачът си получи парите. Но сега видях, че на последната бележка от банката за превода на парите вместо "покупка на ап: 7" сме написали ап: 8. Дали това след време, ако стане нещо за съд, може да се окаже фатално? Или си въобразявам глупости?

# 347
Няма какво да е, имате нот акт, вероятно и предварителен договор.
Там си пише коректно.
И да нямаше описание на превода, парите са пратени, в нот акт също е описано кой на кого плаща, на коя банкова сметка, в каква валута и тн.

# 348
Здравейте, да ви попитам: преди 6 месеца си закупих жилище. Всичко мина без проблеми, продавачът си получи парите. Но сега видях, че на последната бележка от банката за превода на парите вместо "покупка на ап: 7" сме написали ап: 8. Дали това след време, ако стане нещо за съд, може да се окаже фатално? Или си въобразявам глупости?
Имаше ли твой адвокат на сделката? Вериятно не, той би открил грешката. Обади се на Нотариуса и обсъдете.

# 349
Здравейте.
Какво ви е мнението за тази обява? Прави впечатление, че двора е огромен 1800кв, но е неделим поради разположението на къщата, която също е огромна 440кв + 60кв портиерна + 40кв гараж.
Като цяло цената е прилична, но имота е за тотален ремонт, който няма да е евтин, но пък в последствие дали ще може да се препродаде със значителна печалба или става неликвиден заради цена и размери?
Ще се радвам да чуя вашите мнения преди изобщо да тръгна да си вкарвам този таралеж в гащите.

# 350
Аз съм абсолютен лаик, но този имот ще глътне такава сума, че после продажбите не знам как са. Аз ако налея милиони за имот, ще искам да ми е 1:1 в представите, модерен като визия и практичен.

Къщата  е много специфична, твърде ретро за милионна инвестиция..Не знам дали няма да е по-изгодно да се събори и направи нова.

Но го казвам като човек, който изобщо не е на този пазар...

# 351
аз не виждам как точно ще се раздели на отделни апаратменти, които да се продадат индивидуално. Не ми се вижда да е за тотален ремонт, освен ако не искаш нещо УАУ - УАУ

# 352
Има си всички удобства по чек лист, нищо не изглежда счупено, повредено, изцапано... Само е демоде, но дали си струва основен ремонт? Според мен ще е ОК за някой, който не търси модерно, а да си живее. Обаче все пак е доста голяма и скъпа и който дава такива пари обикновено се води и от егото си. Не мисля, че има потенциал за основен ремонт (който пак е ограничен) и сериозна печалба после.

Последна редакция: чт, 07 авг 2025, 11:33 от Черна станция

# 353
За препродаване е супер риск. Ще я купи човек, който има нужда точно там от голяма къща. За 200-250 К евро ще я модернизира и реално става милион. Ако не му се чака да се строи тепърва е опция.

# 354
Купувачите на имоти за милион евро са доста малко като брой и много-много взискателни.

Супер рискова инвестиция е това.

# 355
  • София
...двора е огромен 1800кв, но е неделим поради разположението на къщата, която също е огромна 440кв + 60кв портиерна + 40кв гараж...
Явно сте ходили да я гледате. Малко в шубраците е, вилна зона, малка уличка за достъп. Но какво пък, асфалт е.
С 4 пристройки към основната къща, 2 входа, басейн - какво му трябва на човека Grinning

Такава инвестиция е малко като акции - купуваш и държиш, продаваш след време като се вдигне цената, без да пипаш нищо.
Само такава стратегия е печеливша /мое мнение/ Blush

# 356
що скрихте номерата на парцела. Локацията е всичко. Иначе, какво да ѝ гледаме.

Аз също не съм в "пазара на къщи и парцели", така че не мога да дам мнение (за обосноваността на цената).
Иначе, важи принципа на емиграцията. "Трябва много да ти харесва, за да го направиш"

С тия пари можеш да купиш 5 големи апартамента в строеж и да ги даваш под наем.
Ако си над тия неща, се предполага, че имаш доходи над 20к месечно. Според мен ако е по-малко от това, купуването на такъв имот е изхвърляне. А изхвърлянето води след себе си други кусури, няма бюджет за градинар, за чистач на басейна, за чистачка, за иконом, за шофьор на децата, за отопление.
Някак не ми се връзва 1.5млн, и автобус 8хх, колко беше номера.

# 357
  • София
що скрихте номерата на парцела. Локацията е всичко. Иначе, какво да ѝ гледаме.
Щото Митко, това е платена услуга Stuck Out Tongue Winking Eye

# 358
Имате ли мнение за тази сграда: www.simeon131.bg, за инвеститора, строителя, за купуване на зелено....

Място не е хубаво, пълно е с араби, дали като се построи цената ще вдигне се пак. Визуализацията е хубава, има и вътрешен двор от 800 квадрата. Мерси Simple Smile

# 359
Продажбите започнаха септември миналата година ако не се лъжа, от тогава няколко пъти вдигнаха цените. Център се води уж, че има наоколо разни люде има, така е.

Общи условия

Активация на акаунт