Обсъждане на имотни обяви - 38

• 42 114
  • 663
  •   1
Отговори
# 480
Не мога да говоря за района, но свободно паркиране тълкувай, че не е зона и не се заплаща. Вече навсякъде в София е трудно с местата, освен ако не си някой краен квартал и след теб да няма нищо. Някои дни ще имаш късмет с място, други ще въртиш.

# 481
Мястото е на булевард, има и трамвай, т.е. шумно и прашно. Като гледам няма кой знае колко места за паркиране, спрямо размера на блоковете. С разходка с гугъл се вижда, че са сложили някакво огледало, което подлъгва, че има повече места за паркиране. Отзад - детска градина - пак шум. Но метрото е близо, а това е добре, придвижването с него често е по-удобно и по-бързо, все пак зависи до къде.
Разгледай
https://www.google.com/maps/place/%D0%B6.%D0%BA.+%D0%91%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%88%D0%BE%D1%80%D0%B0,+%D0%B1%D1%83%D0%BB.+%E2%80%9E%D0%9A%D0%BD%D1%8F%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D1%8F+%D0%9C%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F+%D0%9B%D1%83%D0%B8%D0%B7%D0%B0%E2%80%9C+193,+1233+%D0%A1%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F/@42.7141543,23.310845,92m/data=!3m1!1e3!4m6!3m5!1s0x40aa8ff844d1f0a5:0xb5fac5a581895419!8m2!3d42.714117!4d23.3113715!16s%2Fg%2F11bw4pff85?hl=bg&entry=ttu&g_ep=EgoyMDI1MDgxMy4wIKXMDSoASAFQAw%3D%3D

Уговори си и други огледи в същия ден, да имаш избор и да не биеш път само за един и да се чудиш дали да го наемеш.

# 482
На самия вход на метрото е. Наемите са ниски, около 600 лв мисля че са. Което за малко, двустайно жилище, е идеалната жена. Гледай да е на по-нисък етаж, защото понякога асансьорът спира. Рядко се случва, и ако си млад, няма да ти е проблем. Има група на собствениците във Вайбъра, може и там да питаш за квартира, директно от собственик. Пиши ми на лично ако искаш, да те включа в тази група. Преди имахме там апартаменти.

# 483
Bibi_1205,
щом ще сте под наем може и да няма такова значение, но пускам два клипа, за да видите как е било преди и как е сега.
Преди ремонта
След ремонта

# 484
Bibi_1205,
щом ще сте под наем може и да няма такова значение, но пускам два клипа, за да видите как е било преди и как е сега.
Преди ремонта
След ремонта
Хората чакат в блока да им раздадат жилища. От 76та година.

# 485
Здравейте! Не знам колко е подходящото място тук ,но преди години се е коментирало точно за тези сгради. Гледам апартаменти под наем в Банишора ,улица Мария Луиза 193,което мисля че са двете високи сгради(блока на смелите). В сряда ще ходя на оглед. По снимките апартамента изглежда малък ,но не ми трябва повече. Някой ходил ли е скоро там на огледи? Става въпрос за наем за около година,ако много ми хареса може и повече. Тока промишлен ли е? Четох за проблеми с конструкцията ,които уж са отстранени. Свободно паркиране,но намират ли се реално места или е на късмет?Не съм от София и не съм запозната с района ,така че всякаква информация ще ми е полезна
За тока бих поискала последната сметка да ми покажат/пратят, за да съм сигурна битов или промишлен е щом има съмнения и ако мислете, че лъжат.

# 486
до преди две години беше общ електромерът, като всеки си плащаше своя дял. Има няколко човека, които  се заеха да поискат отделна партида за тока за всеки - но докъде стигна процесът, не знам. И, все пак, наемът е нисък/съпоставимо/, блокът е саниран, помещенията са малки и сметките никак не са високи. Единият ни наемател ни завлече със сметката за тока за почти една година, платихме тогава 300 лв... което не е изобщо висока сметка, предвид колко голям е периодът. Има такса - вход, беше 30 лв./апартамент.

# 487
  • Вече на светло в София
Имам въпроси свързани с ДДС-то при покупка на имот и се надявам тук да получа отговор /с повече опит сте/
1. Покупка на имот на имот в строеж на цена Х лв.  Платена 1-ва вноска по банка. Очаквано бъдещо плащане 2-ра вноска с банков кредит и предполагам, че пак ще е с превод по банка. 3-та вноска последна при Разрешение за ползване - пак по банка. Данъчната оценка е за Улв. Строителя иска на платим ДДС -то върху разликата от Х-У. Това практика ли е? На някой случвало ли му се е? Приблизително колко в настоящия момент е данъчната оценка на ново строителство, район София - широк център /ако знаете /?  И ако не беше с банков превод, а кеш ......?
2 Ако се купи готов имот, например понел. Кой дължи ДДС-то ? Пак ли е върху разликата Х-У /  Х продажна цена, У даначна оценка/

# 488
  • София
Подвели са ви за стойността на цената Хлв.
Първа, втора и трета вноска трябва да са равни на нея. Всичко останало е подвеждане Blush

# 489
при панелите старо строителство ДДС няма

# 490
ДДС се плаща върху цялата сума. Всякакви отбивки и плащане върху по-малка сума са свързани с изповядване на данъчна оценка и криене на данъци. Което си носи рисковете. Това важи за НС. След петата година вече няма ДДС.

# 491
  • Вече на светло в София
Но кой дължи ДДС-то? Не е ли строителя / възложителя/ ? Нали е приходи - разходи и ако приходите са повече - внасяш ДДС. Купувача плаща на строителя /възложителя. Нали той отчита печалба/ загуба и от там идва ДДС-то. Бъркам ли?

# 492
Но кой дължи ДДС-то? Не е ли строителя / възложителя/ ? Нали е приходи - разходи и ако приходите са повече - внасяш ДДС. Купувача плаща на строителя /възложителя. Нали той отчита печалба/ загуба и от там идва ДДС-то. Бъркам ли?

ДДС винаги се плаща от крайния потребител. Строителят го начислява и го превежда на държавата, ама купувачът го плаща.

# 493
  • София
Бъркаш го с данък печалба. Но ДДС обикновено е включено в крайната цена. Дал ви е цена без ДДС, защото е обявил по-ниска цена и се е надявал да вземе пари кеш и да си спести ДДС Blush

# 494
Точно така е както Exter е написал - подлъгали са ви малко за цената когато сте подписали или са очаквали пари на ръка, а не банков превод.

Общи условия

Активация на акаунт