Как да се отърва от земеделска земя

• 2 808
  • 62
  •   1
Отговори
# 60
Аз не разбрах защо след като има получено писмо..не се звънне един телефон поне в общината и да се пита какво се случва с тези имоти?
Поне е по телефон, не се налага ходене на място....
Може да се звънне и в общинска служба по земеделие също и там да се пита...
Тоест да се развъртят поне два телефона за яснота, ако не за друго....
Може да си провериш и имота в АГКК да се види какво ще излезе - ако има аренда - ще излезе договора, кой е арендатора и срока на договора - така проверявах за едни наши земеделски земи.

Това е добра идея!

# 61
А то пък ще гори някой от желание да купи няколко декара, идеални части и то, които може да не може да използва през следващите 20-30 години, за да получава 6 лева годишно.

Не знам как е в Пазарджик, но около Пловдив/Асеновград декар ниви гони около 2000-3000лв.
Най-малкото парче, на което могат да се делят е 3 декара.
Т. Е. От тия ниви, които са. 8декара нейни и на сестра й, може да вземе няколко хиляди лева, ако няма върху тях ветрогенератори.
Най-добре да види кой е сложил перките и да иска да му продаде.
Ако перките вече са сложени вероятно ще й извият ръцете са купят на по-ниска цена, ама пак ще вземе някакви пари, според това колко й се разправя.
Проблемът е, че не й се разправя.

# 62
А то пък ще гори някой от желание да купи няколко декара, идеални части и то, които може да не може да използва през следващите 20-30 години, за да получава 6 лева годишно.

Не знам как е в Пазарджик, но около Пловдив/Асеновград декар ниви гони около 2000-3000лв.
Най-малкото парче, на което могат да се делят е 3 декара.
Т. Е. От тия ниви, които са. 8декара нейни и на сестра й, може да вземе няколко хиляди лева, ако няма върху тях ветрогенератори.
Най-добре да види кой е сложил перките и да иска да му продаде.
Ако перките вече са сложени вероятно ще й извият ръцете са купят на по-ниска цена, ама пак ще вземе някакви пари, според това колко й се разправя.
Проблемът е, че не й се разправя.

За конкретния случай нали са се пробвали да ги продават и не са успели. При положение, че няма законово изискване (поне до момента, в който следях нещата) собствениците на ветрогенераторите да са собственици на засегнатите имоти, не знам защо си мислиш, че ще имат интерес да купуват земята точно те, вместо да дават по някой лев на засегнатите, както ги задължава законът, без да придобиват собственост? За други кандидат собственици пък какъв интерес се очаква да имат, ако става дума за земя, която не могат да използват за нищо през следващите неизвестен брой години?

Общи условия

Активация на акаунт