Как да се отърва от земеделска земя

• 2 808
  • 62
  •   1
Отговори
# 30
Мисля, че в случая просто става дума за сервитут:
https://www.challengingthelaw.com/veshtno-pravo/rotoren-servitut/

Никакво придобиване на собствеността няма да има след 10 години. Изплащайки обезщетение на собственика, те признавам правото му на собственост, което значи, че няма нищо общо с добросъвестно владеене на имота и пр.

# 31
  • Пловдив
Именно за сервитут говоря.

# 32
Ън създаде тази измислена тема за да се хвали,а не че има нещо неясно... Laughing

# 33
Ън създаде тази измислена тема за да се хвали,а не че има нещо неясно... Laughing

Досега гледах на теб като на един от най- безсмислените тролове в този форум. Сега виждам, че и за това не ставаш. Не знам какво търсиш в темата ми, но ако е оригиналничене, пак не ти се получава. Избери си по-лесни места за тролене.

# 34

Виж кой е авторът на забележката и не отговаряй.

# 35

Виж кой е авторът на забележката и не отговаряй.

Вече отговорих, защото съм я запомнила от други места.

# 36
След като леля ми почина и остави големи дългове,дъщеря и се отказа от наследствената земя,за да не поеме дълговете на майка си. Не е сложно.

# 37
След като леля ми почина и остави големи дългове,дъщеря и се отказа от наследствената земя,за да не поеме дълговете на майка си. Не е сложно.

И какво общо има историята на леля ти с моето питане? Откъде ти хрумна ,че съм наследила дългове?
ПП Част от тази земя е моя отпреди 6 години, когато почина баща ми и аз се оказах наследник. Не съм имала намерение да се занимавам с нея, смятайки я за част от изоставените земи, ако не бяха ми пратили тези писма, от които разбирам, че по тези имоти има раздвижване. Не е сложно.
Стига да не проектираш собствен опит върху чужди истории.

# 38
Тези земи обработват ли се в момента?
- защото ако да - има вероятност да имаш да взимаш рента 7 г назад.
А и зависи колко дка са и дали си струва занимавката.

# 39
Тези земи обработват ли се в момента?
- защото ако да - има вероятност да имаш да взимаш рента 7 г назад.
А и зависи колко дка са и дали си струва занимавката.

Не се обработва, има поставени ветрогенератори или фотоволтаици, както научих от писмата. Общо са 17 дка, на които наследници са неизвестен брой правнуци и още 8 дка, мои и на сестра ми. Не си струва занимавка, не съм ходила там от 46 години, не ми трябва нищо .

# 40
вижте някоя от фирмите, които изкупуват идеални части, както споменаха по-назад. обадете им се. някои са готови и на крака да ви дойдат и всички документи те да извадят и подготвят. цените са ниски, но все пак ще са някакви пари.

# 41
Намери някой да ти купи дяла за някакви пари или упълномощи някого да се занимава от твое име с всички формалности, каквито пари в повече може да изкара, да са за него, с право да продаде твоя дял от земята на когото намери за добре, в т.ч. и сам на себе си. Подпиши пълномощното пред нотариус и необходимите декларации. Помисли за нещо от този род, щом не ти се занимава.

# 42
  • Далечният изток
Ами тя и с нотариуси не ще да се занимава... Иска ей така с едно щрак нивите да изчезнат.

# 43
А то пък ще гори някой от желание да купи няколко декара, идеални части и то, които може да не може да използва през следващите 20-30 години, за да получава 6 лева годишно.

# 44
  • Далечният изток
Ами и за да ги подари, пак трябва при нотариус...

Общи условия

Активация на акаунт