Светът се пренарежда, идва ли нов световен ред

• 102 932
  • 2 139
  •   1
Отговори
# 360
че ако на един западноевропейски мениджър предложиш да наеме хора в индия или в китай , то той ще избере китай.
Ще избере индиецът. Работят за по-ниско заплащане, готови са да работят по 12 часа на ден и с изключително пробивни. Защото хранят цялата рода в Индия

# 361
  • София
Май никоя не е работила с индийци и китайци от образованите ъпър клас.

# 362
Аз познавах двама докторанти китайци. Английският им беше на второкласно ниво. Обикновеният образован китаец не може по смъртно да се сравни със средностатистически образован индиец по employability международно на квалифицирана работа.

# 363
Христо Грозев е работил по ново шпионско разследване, свързано с дезинформация на ГРУ.

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/hristo-grozev-s-no … i-zhurnalist.html
Цитат
Христо Грозев с ново разследване за шпионска дейност, в която е замесен български журналист
Той е трябвало да разпространи фалшиви новини с анти украински и анти американски наклон

Разследващият журналист Христо Грозев с ново разследване, което ще се появи утре. В него той разобличава хакерски отдел на ГРУ.

„Новата шпионска дейност, която разобличавам в последните 6 месеца, е свързана с отдела на ГРУ, известен с опасните си операции. Именно това отделение отрови семейство Скрипал и Емилиян Гебрев. Та те имат хакерски отдел, в който са вербувани 12 студенти от университет във Воронеж, Русия. Това се случва от 2019 г.“, обясни Грозев.

Той каза още, че в хода на разследването са открили техен незащитен сървър.

„Така успяхме да научим невероятни неща за тези хакери. Видяхме техни чатове и списък на целите, 630 сайта на институции по целия свят. Сред тях има от енергийни регулатори до сайтове, които съдържат данни за транспортни възли, много сайтове, свързани с медицина, свързани с данни за ДНК, провайдъри за технологически услуги в Европа и САЩ, две министерства има. Втората дейност е дезинфрмация, създаване на хаос по света с пускане на фалшиви новини. Именно в тази част е и откритието ни за българският журналист или журналистка, работил/а за тях. Но няма да разкрия кой е това, за да не спи спокойно днес“, обясни Грозев.

Днес Грозев разкри името на българската журналистка, която е била агент на ГРУ и е работила в тяхна полза.

https://bntnews.bg/news/hristo-grozev-pred-bnt-balgarska-zhurnal … -1341187news.html
Цитат
Христо Грозев пред БНТ: Българска журналистка е участвала в дезинформационни кампании на ГРУ
Разследващият журналист Христо Грозев обяви преди дни, че подготвя разследване за дейността на руското военно разузнаване ГРУ зад граница. Материалът беше публикуван днес и вътре се съобщава, че български журналист е работил за един от отделите на ГРУ, които стоят зад шпионските схеми и дезинформационните канали.

Христо Грозев направи ексклузивен коментар пред Иво Никодимов:

"Конкретният журналист е Диляна Гайтанджиева. За мен беше много тъжно, че трябва да включа името ѝ. През годините, да, имали сме конфликти онлайн, но винаги съм смятал, че причината за това е нейна идеология. Но в случая става ясно, че тя е работила в най-страшния отдел от руското разузнаване - съставен от убийци, хора, които имат за цел да елиминират опозиция, предатели, които не вярват в Кремъл и конкуренти по света.

По думите на Грозев отношенията на Гайтанджиева с разузнаването датират от 2017 година чрез неформално общуване през закрит чат в Туитър.

"Към този момент вече са имали отношения от поне една година. Възможно е тези отношения да са прекратени, тъй като не виждаме кореспонденция от около година насам. Аз лично се притеснявам за нея, тъй като невинаги бивши кадри или агенти могат да бъдат в безопасност"

# 364
че ако на един западноевропейски мениджър предложиш да наеме хора в индия или в китай , то той ще избере китай.
Ще избере индиецът. Работят за по-ниско заплащане, готови са да работят по 12 часа на ден и с изключително пробивни. Защото хранят цялата рода в Индия
Не мисля.

# 365
  • Paris, France
И това какво ви топли?  И защо сте нямали оплаквания  ,ако сте работили по-добре и без да се правите просто?
Също след като го правят
... Като им плащаш европейски заплати .
Ако си стоят в Индия ще го правят ли без тези заплати, но в бюро на европейска фирма или само когато има шанс да ги забележат и изтеглят в Европа ?
И после ? Пак на 1.
А по повод че толкова потомци на мигранти учат медицина - явно показва престижа на лекарската професия. Т.е. напоследък е никакъв.
flambe за виетнамците не бих предположила друго.

Фирмата на мъжа ми редовно работи с индийци дистантно. Има понякога неразбрали нещо, но работят много добре и знаят английски на доста добро ниво, всичките. Китайците все нещо не са разбрали. Казват да и на другия ден ти пращат това, което са ти пратили вчера. Това с китайците беше преди 15г. Оттогава - индийци.

Нямах оплаквания, защото си свършвах моята работа и си тръгвах. Не е моя работа кой какво прави ако не ми е подчинен. Топли ме, защото все пак са дошли на работа без махмурлук и са тихи и кротки. Също ми харесва, че като нямат работа, не идват да ми разказват за живота си или да ми задават въпроси. Не са досадни. И китайците не са досадни.

Индийците и в Индия, и изтеглени в Европа работят добре и са компетентни. Вече децата им, родени в Европа са друга бира, но поне са възпитани на трудолюбие и бизнес етика.

И аз мисля, че индийците са по-лесно интегрируеми в международна трудова среда. Някои китайци също, но те не идват в Европа.

# 366
Цялото разследване:
https://theins.ru/en/inv/281731
Скритата мечка: Хакерите на ГРУ от най-известния руски отряд за убийства
Христо Грозев , Роман Доброхотов , Майкъл Вайс
31 май 2025 г.

# 367
Невена ти какво написа ...

# 368
На мен индийците по манталитет, повече ми приличат на българите. Шумни са, не са особено дипломатични, задават много лични въпроси и мнението им обикновено им е изписано на лицето. Китайците са ми по-екзотични - далечни, като цяло, трудно разгадаеми. Аз имам афинитет повече към този тип култура, която е и по-резервирана и ако можех да избирам между Индия и Китай дори за екскурзия, бих избрала второто, а в Азия, може би дори единствено Монголия. Но това е чисто личностно предпочитание, като цяло мен никой те ме пита 😊. Аз и по принцип харесвам разнообразието и не ми харесва, че повечето нови лица, навсякъде, където се обърна, са от една и съща държава - доста “монокултурно” става. Както и да е. Все тая какво мисли моя милост. Иначе принципно съм съгласна с Невена. Индийците са екземпларни, по-добър имигрант не можеш да намериш от политическа гледна точка.

# 369
  • Paris, France
Невена ти какво написа ...

Отговорих чинно на въпросите ти според моите впечатления. След Невена следва запетая 💐

Аз и с китайци виждам общо - женим се по лИбоФФ и приемаме по-лесно чужденци. Българската и китайската баба и прабаба гледат внуци ако могат, а индийските по-малко. Не живеем с родители след създаване на наше семейство. Те и индийците вече не живеят с родата или по-рядко. И нещо общо между китайци и индийци - предпочитат си тяхната кухня, дори в чужбина да са 3то поколение и индийците не понасят китайска и не го крият, а китайците не харесват индийска. Българинът би избрал нещо екзотично за ресторант с колеги, а азиатците не. Монголците са готини. По мое време доста учеха в България. Малко са, обаче.

Цялото разследване:
https://theins.ru/en/inv/281731
Скритата мечка: Хакерите на ГРУ от най-известния руски отряд за убийства
Христо Грозев , Роман Доброхотов , Майкъл Вайс
31 май 2025 г.

Ужас! Във Франция има руски кибератаки, както и опити за саботажи. Гледах филм за начините, по които инфилтрират тукашните институции. Интересно ми е дали ние също не ги хакваме.

# 370
Диорела, ти проверявай под леглото като си лягаш за Петров и Баширов, щото еничаря Грозев не може навсякъде да огрее.

# 371
  • София
Прави ли ви впечатление кои са начело на крайното неоконсервативно движение по света?

В Румъния - хулиган, лидер на футболна агитка
В Полша - бивш боксьор
В Германия - лесбийка преследваща ЛГБТ обществата
В България - политически номади или създатели на понци схема
В САЩ - шоумен с речник на второкласник

И единственото, на което са способни, е популизъм. Жалка работа.

Грозев огрява на много места. Арестувани шпиони, разобличени журналисти. Добре се справя.

# 372
...
Във Франция - учителка със слаби нерви, шамареща президента на чужда територия.

# 373
  • София
По-образована от всички изброени в моя коментар взети заедно. Grinning

# 374
учителка със слаби нерви
Украйна - Комедиен актьор
По-образована от всички изброени в моя коментар взети заедно. Grinning
Образованието не те прави умен. Само отбелязвам

Общи условия

Активация на акаунт