Резултати от микробиология - тема 3

• 22 289
  • 740
  •   1
Отговори
# 330
Това, че има бактерия във влагалището не значи, че в урината ще има. Даже в повечето случаи инфекцията е само на едното място, а не на двете.
Иначе - за първи път чувам за тази бактерия. Препоръчвам да се повтори МБ и да се занесе пробата в НЦЗПБ, те с специалисти по странните щамове.

# 331
Ако отида при друга АГ и тя вземе секрет, мога ли да го занеса в НЦЗПБ?

# 332
Да.

Но можеш и да се уговориш в НЦЗПБ да ти го вземат, предлагат тази услуга.
Имаш ли телефона на д-р Боянова? Ако не - ще ти го пратя да ѝ звъннеш да се разберете.

# 333
Другото странно е, че тази бактерия дори я няма в изследването Фемофлор плюс, което обхваща всички бактерии долу.
Да, имам телефона на д-р Боянова. Тя ли взима секрета, понеже тя не е АГ?

# 334
Не, имат акушерка, тя взима секрета. Не се притеснявай, те акушерките знаят чудесно как се прави, в Шейново докторът, при който ходех навремето го мързеше да ми взима и акушерката го правеше вместо него.
Звънни ѝ на Боянова, обясни и за какво става дума и се разберете.
Щом и аз не съм я чувала - значи наистина е някаква извънземна, което честно казано ми мяза на замърсена проба.

# 335
Момичета , аз имам Enterococcus, Citrobacter също. По назад съм показала дори снимка как изглеждат ще кача и сега.
Не са нито странни, нито нови.
Цяло семейство Enterobacteriaceae , включва над 22 вида такива. Още като Salmonella, shigella, proteus и т н. Нищо странно няма в тях , че да ходите до София. Ако сте от там ОКЕЙ, но от Пловдив да ида до София за Цитробактер няма как. Не се изумявайте или плашете. Дългото лечение на Гарднерела нарушава бариерата на чревната пропускливост. Те са маса , които живеят в нас и ми помагат да смиламе храната и да се ферментира и дефекира. СЛЕД много лечения с АБ за гарднерела , бариерата се нарушава и през малките кръвоносни съдове вече минават спокойно във вшагалището. А, след АБ нямаме лактобацили- нашите пазачи и така чревните бактерии живеят спокойно долу и ни причиняват цистит.  
Така, затова пуснете хубава МБ със секрет. Препоръчвам Бодимед
От там лекувайте първо , бактерията , която е хваната според Антибиограмата и след това гарднерела. Защото тези чревни пръчки за закачени върху нея. Махат се първо те като партньори , за да я освободят и след това се разрушава биофилма и и веееече се удря и тя. По горе съм написала как се лекувам аз
И с какво съм разрушила и биофилма
И пръчките
При мен показа , Амоксиклав
При вас може да е друго. Първо пиете нещо, което да махне тях и после Гарднерела.
Никога само един АБ, защото не винаги се маха напълно. Един за гарднерела един за коки. Защото Бв винаги е смесена.
Отне ми много месеци да я проучвам и разглеждам на какво реагира и на какво не.
За момента Тя мен слуша, не аз нея !
Сега съм на етап от лечение към пръчките
И. Съм добре.
Чак след това се слага долу храна глокогенна, и кисело ПХ да се захванат лактобацили.
Пийте хубави пробиотици за да възвърнете отново тази бариера и всеки да си седи на мястото.
Аз пия Лактобаланс.
При въпроси ми пишете.
Успех
На снимката в дясно черното кълбо е биофилм на гарднерела а ситните пръчки , като косъмчета са Цитробактера.
Така, че спокойно всичко се лекува.
Хубава Микробиология и антибиотик ако е малка доза до 14 дни. Ако е голяма доза 10 дни. Аз пия 14 дни едното и 10 дни другото.
И да допълня , че аз не лекувам първо пръчки и после гарднерела защото се лекувам с Турски препарат. Там няма значение реда.
Но в бг аптека с метронидазол  ако е лечението , моля махайте пръчките , тежащи върху нея защото я ХРАНЯТ, когато умрат тя отслабва. Вече след това спокойно ще я унищожите с друг АБ тя вече е слаба няма подкрепа и няма храна. И таака се разпада на парцали.  После яко слагане на Гинофилус, лактобор каквото си харесате и забравяте.
Успех

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 19:51 от Bella-dona

# 336
Тук обаче ще поспоря, защото имам поне 20 годишен опит с лекуване на всякакви гадории, вкл. и чревни бактерии, това че точно тази не съм имала, не значи, че не съм се сблъсквала отблизо с Клебсиели, Ешерихии, ентерококи и какво ли не още.
И далеч не е задължително чревните бактерии да вървят ръка за ръка с Гарднерела, на мен лично никога не ми се е случвало.
За мен пиенето на орален АБ за чревна бактерия във влагалището е излишно, неоправдано и абсолютно ненужно. Често - вместо да се оправим, така успяваме да си прецакаме всякаква флора, вкл. и чревна, че на фона на “измитото” влагалище лесно цъфва нещо друго. И продължавайки с АБ, ще въртим в един омагьосан кръг.
С богатия си емпиричен опит специално с тези бактерии, смятам, че едно продължително локално лечение с вагинален АБ + вагинален пробиотик за опашка е много по-резултатно от тъпчене с орални АБ.

# 337
Тук обаче ще поспоря, защото имам поне 20 годишен опит с лекуване на всякакви гадории, вкл. и чревни бактерии, това че точно тази не съм имала, не значи, че не съм се сблъсквала отблизо с Клебсиели, Ешерихии, ентерококи и какво ли не още.
И далеч не е задължително чревните бактерии да вървят ръка за ръка с Гарднерела, на мен лично никога не ми се е случвало.
За мен пиенето на орален АБ за чревна бактерия във влагалището е излишно, неоправдано и абсолютно ненужно. Често - вместо да се оправим, така успяваме да си прецакаме всякаква флора, вкл. и чревна, че на фона на “измитото” влагалище лесно цъфва нещо друго. И продължавайки с АБ, ще въртим в един омагьосан кръг.
С богатия си емпиричен опит специално с тези бактерии, смятам, че едно продължително локално лечение с вагинален АБ + вагинален пробиотик за опашка е много по-резултатно от тъпчене с орални АБ.
Точно защото сложих 7 пъти и 7 курса само вагинален Антибиотик съм на този Хал и пангар както и много останало тук и не само в тази група и в други. Някой се влачат 7 месеца някой се влачат 4 години защото само локално се маха за монета и после се пак на хорото. И като се не маха чрез АБ тя все повече се множи върху гарднерела и става все по трудно разрушим биофилма и. Да ясно е че винаги червата страдат. Ама и да слагаш само вагинално и да се въртиш 1 година и само от аптека в аптека и все да се връща ясно бие сигнала , че иска Антибиотик и то да махне милионите залепени пръчки върху нея за да я освободят и вече Ефективно да се лекува тя. За някой хора и само един арилин върши работа и не са чували за друго. Но аз и много останали сме хронични и сме с ремарке зад гърба от лекарства. И вече минава всякаква граница на хронифициране. Съгласна съм че преди години си се лекувала с КАЧЕСТВЕНИ АБ.
Сега след изтеглянето им и пак връщането нищо не е същото. Всилко е боза.
Пробвах 34 вида подходи и смяна на всякакви комбинации със и без АБ и не става. Много дами в други групи споделят че и с години не става защото подхода е грешен.  
Затова първо се започва от върха на бактериозата най горния слой маса се маха. След това надолу по реда си. То когато махнеш пръчките , които са милион на милилитър епитела остава чист.  
След като е чист няма защо да се множи и влиза в правилен титър. Тя все пак си е наш обитател. Махнем ли и подкрепата тя остава сама и влиза в баланс
Въпрос на логика , която уникално малко лекари знаят. Пак казвам отне ми много време за да го установя. Едно време е било друго. Лекарствата бяха стабилни и лечението 7 дни. Раз раз нещата ставаха. Сега за едно и също заболяване това действа на теб не действа на останалите 22 , за което вина има само здравната система.
Ние само търсим решение.
Виждам много хронични жени затова споделям моя опит. На всеки час я следя на стъклото какво се случва дали намаля дали не. Дали е сама или още има по нея пръчки
Постоянно следя Баланса на тялото.
И виждам че при много хронични истории иска и висока доза и антибиотик.
Предния път пих антибиотик за нея
Ама долу сложих само глобули и какво след 72 часа започнах да мириша на сварена риба
Кафе дел мар знае 👌
И защо!?
Защото не ударих и пръчките с още един АБ
Слагах само вагинално какво ли не , бетадин, арилин, Макмирор , положинакс, Гиналгин, клиндавазин иииииииии все пак си остана.  
Затова казвам че това семейство се лекува с това онова СЕМ се лекува с онова.
И всеки си влиза в баланса.

# 338
Както казах, моят опит е друг.
Не ми се спори, но пиенето на АБ мен лично ме доведе до такъв тотален срив на имунната система, че не искам да почвам да говоря за резистентни бактерии.
Ако си мислиш, че ти живееш в ада от година-две, аз живея 20.
Не съм служител в лаборатория като теб, не мога да си следя нон-стоп флората и фауната, както и 99,9% от пишещите тук, но пак ще повторя - аз ЛИЧНО коки и подобни боклуци във влагалището не бих третирала  с орален АБ, ако щат и пари да ми дават експериментално. За анаеробите и аз пих Метронидазол, ама за ентерокок - абсурд да се тровя с пеницилинов АБ… Пък и хахахаха, след години тровене с Аугументин, развих алергия. И сега какво правим?

# 339
Както казах, моят опит е друг.
Не ми се спори, но пиенето на АБ мен лично ме доведе до такъв тотален срив на имунната система, че не искам да почвам да говоря за резистентни бактерии.
Ако си мислиш, че ти живееш в ада от година-две, аз живея 20.
Не съм служител в лаборатория като теб, не мога да си следя нон-стоп флората и фауната, както и 99,9% от пишещите тук, но пак ще повторя - аз ЛИЧНО коки и подобни боклуци във влагалището не бих третирала  с орален АБ, ако щат и пари да ми дават експериментално. За анаеробите и аз пих Метронидазол, ама за ентерокок - абсурд да се тровя с пеницилинов АБ… Пък и хахахаха, след години тровене с Аугументин, развих алергия. И сега какво правим?

Ми то не остана нещо вагинално , което да не съм сложила и НИЩО не се маха и не действа.
Според твоя съвет да НЕ СЕ ПИЕ нищо за коки. Аз съм сложила ЦЯЛАТА аптека и си седят ей ги на. Виждат се и си дремат там.
Иииииии…. Нищо не действа от аптеката над 33 вида глобули, ама и АБ съветваш да не се взема. И какво да ги правим !?
Да си ги държим в нас и да си живеем с тях
Да ставаме все по зле.
Защото сега ще кажеш аз съм сложен случай и за мен не можеш да коментираш, ми по горе не съм видяла жена, която го има от месец, два. Всяка с над 5 месеца и нагоре.
Явно само локално не действа.
И ти ни съветваш да не пием и АБ
Значи да си седим с активна инфекция да си потдържа гарднерела и да се скапваме. 
АЗ, няма да се съглася.
Успех на жените , които няма да пият нищо за Коки и моки.  Като не пиете и се позавъртите още някой месец и пак нещо ви има и изтича ….. ще пропиете.
Защото няма вагианлна глобила дето да ги убие
Много фармацевти имам познати с които водим дискусия какво и що има в препарати. Така , че или правилна схема
Или отново в играта 👌👌👌👌👌👌👌👌

# 340
Човек, я малко по-спокойно.
Ти имаш и не само коки, ами и Гарднерела, и хормонални проблеми и какво ли не. Наясно сме всички, че си сложен случай, който се изследва непрекъснато и се следи ежедневно.
Но далеч не всички, които имат Гарднерела или коки са като теб. Мога да ти кажа, че последните 2 пъти, когато съм имала бета-хемолитичен стрептокок ги убих с 12 дни Полижинакс.
С ентерококите се справих с Видермина и Гинофилус.
С MRSA във влагалището - с 1 курс Флоумизин и Гинофилус.
И да, твърдя, че точно такъв тип инфекции се лекуват и само локално.
Отново повтарям, говоря за инфекции с чревни и други банални бактерии, не за анаероби, но явно не четеш.

# 341
Привет от мен,писах в старата тема,не знам,дали се сещате за моя случай-дискомфорт,парене и миризма,но с отлични резултати от всякакви лаборатории,включително кожния диспансер.
 Сега ,последно ,което реших е да отида до НЦЗПР ,където само не бях ходила и др.Боянова...и най-накрая резултат. Сигурно съм единствената ,която се радва,че се изолираха бактерии,защото ми писна от тая 1ст.ВЧ ,а аз с ужасни симптоми от поне 2 г. Излязоха ешерихия коли във влагалището-масово.Д-р Боянова ми изписа полижинакс за 7дни,после каза-10 дни след последната глобула да слагам лактажин.
Според вас седем дни не са ли малко,особено,ако имам ешерихия отдавна. Знам,че са ужасна находка,ако са във влагалището.
Сложих лактобор след полижинакса и от днес почвам лактажин.

# 342
Аз лично бих направила 12 дни Полижинакс. Не слагай повече сега, защото след прекъсването ще стане някаква каша, все пак са АБ глобули.
При свършен факт, няма какво да направиш повече, тъй че действай според настоящата схема, пък да видим на контролата какво ще излезе. Аз лично съм успявала да махна упорита ешерихия и само с вагинален пробиотик.

# 343
Здравейте, следя ви от доста време и ви моля за мнение и по моя казус. Бременна съм в 18г.с.Почти от началото на бремеността имам едно парене, както и оскъдно течение, което обаче е жълтеникаво.Тогава при направена цитономазка и микробиология излезнаха анаеробни бактерии в цитономазката.Следящата ме АГ изписа арилин рапид 1 глобула и след това 7 дни гинофилус.Паренето понамаля, но не спря – имам го още и е предимно при уриниране.Споделих го и на нея и 2 седмици след лечението пуснахме контролна микробиология, която излезна чиста, както и изследване за гарднерела, което е отрицателно.Аг-то каза пак 7 дни гинуфилус, а след това да продължа по 1-2 на седмица.Страхувам се да не стане някоя беля с това парене, в същото време АГ- не вижда проблем.Пускала съм стерилни урини, както и обикновенни, но и там нищо не излиза.Старая се и да пия повечко вода.Преди година имам правен фемифлор, при което ми каза, че не е нужно лечение, пускам го за да го погледнете и вие.Къде може да е проблема, да настоявам ли за нов фемифлор, или излишно се филмирам ? Възможно ли това да се получава от самата бременност(променено PH или нещо от сорта)[/img]

# 344
Ако отида при друга АГ и тя вземе секрет, мога ли да го занеса в НЦЗПБ?
Girl ——-Здравей, пише че пощата ти е пълна и не мога Да пиша на лично
Моля да изтриеш съобщения за да получиш нови 😊👌

rumivr3. Ако по този ФЕМОФЛОР, не си се лекувала нещата са меко казано - сложни.
Аз по време на бременност съм ги имала същите , лекаря стария ми лекар не обърна внимание на тях мехура ми се спука в 31 г с и бебето ми почина. По тази причина съм в тази група година.
Затова както виждам си в 18 г с смело може да се лекуваш и да спасиш нещата. Защото при такова наличие на бактерия ако ги има де , бързо се скъсява и узрява шийката защото става цитокинова буря в тялото и мозъка отпуска хормони , като метилпротеинезаи и простагландини , за ранно раждане. Защото нямат работа там и дразнят както шийката така и ципите и мембраните на мехура. За Да не получиш Хориоамнионит , моля да се лекуваш. !!!!!!!!!!!!
Аз от лекари, които казваха нищо ти няма и като този твой резултат сега съм с починало бебе вече година.  
Не се плаши
Хванала си и си видяла на време
Аз не успях
Минала си 12 г с можеш да се лекуваш с АБ
Направи пак Фемофлор. Ако лекаря ти е специалист ще вземе внимателно цервикален секрет защото си в ситуация ПОЛЗА/РИСК
пусни и след 2 дни ще видите с какво и как да те лекува.  
Ако не те ЛЕКУВА - смяна на лекаря с НОВ
За да стигнеш до края
Успех

Последна редакция: чт, 19 юни 2025, 16:35 от Bella-dona

Общи условия

Активация на акаунт