Резултати от микробиология - тема 3

• 21 121
  • 740
  •   1
Отговори
# 555
Бела-дона, аз, като човек с автоимунно, съм изтървала новините за твоето, пък уж тук често с това наум гледам/коментирам повтарящи се инфекции.

# 556
Bluntt,

Споделям това, което е писала Bella-Dona.
Във вашата тема и доколкото съм чувала, в групата ви в Телеграм, не само вие всичките сте болни от трихомони и няма лечение за тях, никога и с нищо, ами и всички останали са с трихомони. И за тях няма лечение, изобщо всички сме обречени да умрем от трихомони.
И разбира се, знаете повече от всички микробиолози, вкл. и Гузгунова какво има и какво няма…
Пиша за последен път коментар по темата, защото ние тук много държим на добрия тон, но също така аз лично държа и на това да не се всява допълнително излишно напрежение у пишещите, че сега всички да се юрнат да се проверят в Медирс или при Чалашканов.

# 557
Bluntt,

Споделям това, което е писала Bella-Dona.
Във вашата тема и доколкото съм чувала, в групата ви в Телеграм, не само вие всичките сте болни от трихомони и няма лечение за тях, никога и с нищо, ами и всички останали са с трихомони. И за тях няма лечение, изобщо всички сме обречени да умрем от трихомони.
И разбира се, знаете повече от всички микробиолози, вкл. и Гузгунова какво има и какво няма…
Пиша за последен път коментар по темата, защото ние тук много държим на добрия тон, но също така аз лично държа и на това да не се всява допълнително излишно напрежение у пишещите, че сега всички да се юрнат да се проверят в Медирс или при Чалашканов.

Това категорично не е вярно - групата е ЗА трихомони, нормално е да има болни от трихомони, но не всички са с + там. Дори има(изненадващо разбирам) и излекувани. Също не ви прави чест да стоите в групата там и да шпионирате и да се подигравате на хора с проблеми и да ги обявявате за ненормални.

Всъщност в следствие на тази група някои хора откриха ствсем други проблеми(несвързани с ППБ) които имат и на които да обърнат внимание, има изкристализирани начини за диагностика и лечение например на хламидия, които са далеч по надеждни от изписваните масово.

А за Медирс и Чалашканов - аз лично щях да го бия Чалашканов, смешна история, но е факт. Никой никъде не карам да се изследва, всеки има сам глава на раменете си.

В тема за микробиология аз говоря за микробиология(да трихомоните са част от микробиологията). Говоря за неща които дори и ти признаваш че са така(Геника и глупавите им тестове).

Изцяло без да нападам никой. Прочети ми коментарите от до.

# 558
Аз лично така и не разбрах, ако имам съмнения да трихомони къде да се проверя -- това би било полезно. А не къде не става, кой не бивало да коментира кого и подобни, все негативни и не носещи информация мнения, които вече се натрупаха твърде много като брой.

# 559
Специално за трихомони(само посявки и директна микроскопия, общо местата в България за които знам са 5-6) и хламидия(кръвен тест, който се праща в чужбина) донякъде има как да се диагностицират у нас(но не в Геника и не си андро/феми-флор), с малко ходене по мъките и обикаляне. Не разбирам защо се доверявате на доказано неработещ тест(конкретно за трихомони) какъвто е андро/феми-флор.
Кои са тези места? Чу се тук за няколко с много съмнителна репутация.

Подобни дисбактериози могат да се случат поради куп други причини, част от които купища имунодефицити, и ендокринологични състояния (една ИР, която имат 50% от населението може да бута флората долу редовно). Както моят гинеколог каза, един секс, един басейн са достатъчни тригъри за БВ.
Да права си. И както вече казах при мен нещата са автоимунни и няма да позволя някой да ме убеждава , че имам трихомони. Още повече , че гледам х 150 стъкла на ден и трихомон не виждам.  На собствения си поглед ли да вярвам или на някой анонимен , който дори да кихнеш, казва че имаш трихомони.  Това вече е мания
Обсебване. 
Той един рак се лекува по лесно от трихомони така ще излезе накрая.
Иначе относно твоя въпрос, простатен секрет не е дал нито уретрален.  Само еякулат
Но, след полов контакт се случиха.  За мен лично е дисбактериоза защото , като ходя до тоалетна във фекалиите забелязвам не смляна храна. Отделно газове, киселини и т н. Рефлукс от много АБ и стигам до тях защото вагиналните овули с лактобацили са некачествени.  Докъто се завъдят слагаш, слагаш и хоп пак нещо се лепнало защото нищо не се заселва там долу.
Сега си поръчах бактериофаги и ще слагам тях. Дано вече помогнат
Отивам да си ги взема.

# 560
Току-що ме обвини, че ви шпионирам тайно и ви се подигравам. Аз дори нямам Телеграм, но знам колко пагубно се отрази участието на моя близка там. Момичето направо е в страхова невроза от всичките неща, които се пишат.
А темата за трихомоните следя отдавна, защото и аз съм писала там и о, чудо, аз съм една от излекуваните. Както и мъжа ми, и най-добрата ми приятелка, както и един близък мой познат.
За обобщение - Геника не стават категорично за изследвания на трихомони. Ни във Фемифлор, ни в Андрофлор, ни в отделното изследване за трихомони.
За София - има няколко лаборатории, които работят с посявки в специални среди - сред тях е цитираната Лесева в Пирогов, в НЦЗПБ също работят с такива среди. Бобчева, докато работеше в 4 МБАЛ също работеше с тях. На мен лично ми е откривала трихомони в урина, но това беше преди 15 г. Сега, откакто е в Кандиларов не мога да гарантирам за нея.
Въпросната Гузгунова е Хасково също открива трихомони. За другите градове нямам идея, затова многократно съм предлагала в темата с трихомоните преди да се направи един подробен списък къде и при кой. А реално - се водят едни безмислени джафкания, които се въртят около Чалашканов и Медирс.
Не отричам, че в дискусии, форуми, групи, дали във ФБ или където и да е, се обменя полезна информация, нали затова и аз пиша тук, обаче фанатизирането не води до полезност, както писах, понякога вреди.
Аз самата като хипохондричка, като ми се появи някой симптом, ходя и пръскам стотици левове да си правя безмислени изследвания, при положение, че отлично знам, че специално моята симптоматика се дължи на обострена пудендална невралгия, а не на хламидия или някаква друга такава глупост,
Затова, честно, все повече и повече си мисля да си взема почивка от форума или просто да продължа да си чета и пиша в темите за красота и шопинг, защото понякога и на мен ми идва прекалено много.

# 561
В НЦЗПБ при Боянова ли са трихомоните или в някой друг отдел, Мила?

# 562
По принцип в НЦЗПБ са тясно профилирани. Всяка лаборатория си работи неговите си патогени. Тъй като трихомоните са паразити, следва да се изследват в Паразитологията. Боянова работи в Микологията, но тяхната лаборатория, освен с гъбички се занимава и с ППБ. Аз лично сега си пуснах именно при тях тест за трихомони в среда, но защото изрично много настоях те точно да ми гледат всичко. Иначе - официално трябва в Паразитологията. Но реално - и Боянова работи с TV4 среда, и паразитолозите също. Те правят и PCR-и за трихомони, но както казах, този тип изследвания не ги хваща.
Лесева от Пирогов също работи с някоя от специалните среди, но не знам точни с коя.
То те, доколкото съм запозната са 2 - TV4 и in-pouch.

# 563
Понеже питате на кого да вярвате - ето ви забавна история и от НЦЗПБ - там на един етаж са паразитологията и микробиологията(Боянова).

Отивам аз да се изследвам - в паразитологията(т.е специалисти по трихомони, паразити са) съм отрицателен на 3 вида тестове за трихомони(директна микроскопия, посявка и PCR). Шефката(мисля че се казва Борисова) там ми каза че виждала гъбички, но трихомони 100% нямам, викна и още една доцентка(Цветкова) да провери.

Отивам в микробиологията(Боянова, която е и миколог, демек специалист по гъбички) пускам пак тестове - там ми намират трихомони, но гъбички 100% нямам.

Айде успех ви желая с доверието на която и да е лаборатория. Тези са на един етаж през 5 метра.

# 564
Mila, Да, благодаря ти.
Който е чел моите писания знае колко неща съм изпила и наистина са 1 вагон.
Многото пиене води до резистентност , а именно защо постоянно пия!?
Съгласна съм, че секса вреди и то много. Пряка врата си е към всичко. Този път беше умишлено исках да си отговоря на нещата дали само на теория бързо се случват или на практика и наистина  когато имахме полов контакт с предпазни средства 4 дни нямах оплаквания. След чистия контакт тогава всичко се възпламени. Исках да проверя дали след толкова силно венозно лечение пак ли има шанс нещо да се закачи предвид това , че пия 100 Билиона про биотик , Пекта микс Биом Баланс , червена боровинка концентрат, Интестинал мукоза и въпреки всичко се закачи, че и със страшна сила.
Като цяло клебсиела та по учебник си е реагираща само на колистин , а не че много АБ съм пила  
Тя просто на това само си реагира и се отблъсква.
Ето я:
Типична гадина за Дисбиоза. И пак стигаме до там защо пия постоянно нещо.
Имала съм дълъг период без полов контакт, отново бях реинфектирана
Собственотелесно защото аз не успявам да заселя нищо.  Гинофилуса не ми помага. Лактаджина го слагам вечер , но през деня на работа ходя движа се, потя се там долу винаги е висока температура. Дори направих експеримент и вечер и сутрин лактаджин вървя през деня омазана, но търпя с цел пХ да е ниско и да се завъжда нещо ….
Еми не иска и не иска …..
Само след прием на 3 х 2 Биозин Фем омотах цялата кутия за 2 дни и малко забелязах няколко бацила едва живи и едва оцеляли.
При мен трудно се заселват още търся причината защо.  Предполага се че е автоимунно. Но ми отнема много време.
Това свободно време през , което се мъча нещо да заселя някъде се зацапва, запотява , замърсява и тръгва отначало играта. И лошото е , че ако е търпимо ще си слагам бацили ще си поя пробиотик и все ще заселя нови без да удрям пак с АБ, ноооо тръгват симптоми с болка и течение на огнена буря.
И това от едното в другото вече 8 месеца.
Утре последно влизам в болница за венозен колистин ще мина през Гастро за да пусне може би Зонулин и Калпротектин и ДАО хистамин за да видим поне , червата ли са проблема и от тях ли пропуска някъде зараза. Но, за мен лично си е от лечението с Плазма и Доксициклин. От тогава съм зле. Преди това не знаех , че има и такава група и тема, течения и такива неща.
След Докси съм парцал и то като изскача все нещо ново и ново и иска лечение и нещата се до скапват.
В един момент ако пак нещо излезе , няма да лекувам само ще приемам пробиотик и ще слагам бацили и все някъде ще се захване.
И също така ям месо и салати от днес и безлактозно мляко на Маджаров , пия масло от чесън и така моря гадовете в червата.
И от довечера започвам да слагам бактериофаги. Дано поне те помогнат.
Ето ги: https://www.bacteriofag.ru/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR6JtL35dnC … 7SWdI_Yc8vr3OqIZA

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 16:05 от Bella-dona

# 565
Покрай автоимунното имуноглобулини общи изследвала ли си (ИгА, ИгГ, ИгМ, ИгЕ)? Левкоцитите как са?
Чесънът при автоимунни не е ок на капсули, масла екстракти.
Ако имаш автоимунно и в кръвта има авто-антитела, като вземат кръв да екстрактват плазма, антителата остават в плазмата и отиват където я сложат. Ако беше написала по-рано за АНА положителна, щях да ти го кажа това. Аз вероятно съм ти писала да изследваш АНА в началото, на всички с подобни хронични проблеми пиша Simple Smile

# 566
Покрай автоимунното имуноглобулини общи изследвала ли си (ИгА, ИгГ, ИгМ, ИгЕ)? Левкоцитите как са?
Чесънът при автоимунни не е ок на капсули, масла екстракти.
Ако имаш автоимунно и в кръвта има авто-антитела, като вземат кръв да екстрактват плазма, антителата остават в плазмата и отиват където я сложат. Ако беше написала по-рано за АНА положителна, щях да ти го кажа това. Аз вероятно съм ти писала да изследваш АНА в началото, на всички с подобни хронични проблеми пиша Simple Smile

Не си спомням да сме писали. Аз бях на имунолог и като цяло това работя , но тъкмо щях да си ги пускам аз и в болницата ми ги пуснали. Ана обща ми е 4.942 доста висока про граница 0.5
ИГ Е ми е 116 затова и само кихам от всичко, което е около мен без изключение.
Котка, куче, човек, цигара,, кафе, храна, прах, доближа ли се кихам по цял ден.
Иг Г 10.7
Иг М е ниско
С3 С4 са в норма
pAnca anti dsna норма
Но има нещо, което още се изпуска

# 567
Беладона, IgA? това ти е лигавичния имунитет? Simple Smile

П.С. На страница 9, 18ти май съм ти написала да изследваш АНА Simple Smile

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 16:25 от Jazzsoul

# 568
Беладона, IgA? това ти е лигавичния имунитет? Simple Smile

П.С. На страница 9, 18ти май съм ти написала да изследваш АНА Simple Smile
Аз най- важното не съм написала. Иг А ми е нисък 0,55
Не знам и как да го повиша.
Чакам имунолога. Ако имаш някакви препоръки ще се радвам 🍀

# 569
Здравейте! Излязоха ми резултатите, стерилната урина е отрицателна, но в секрета има ентерококи. Чакам да ми изпишат лечение, а вие какво ще ми препоръчате за след антибиотика?

Общи условия

Активация на акаунт