Резултати от микробиология - тема 3

• 21 122
  • 740
  •   1
Отговори
# 540
Тази клебсиела изолира ли се от партньора? Той давал ли е простатен секрет (именно такъв) за микробиология или андрофлор (съжалявам, не си спомням вече)? Опитвам се да мисля в посока дали проблемът може да идва от "дисбактериоза"  на простатата или е както Мила каза, заради всичките антибиотици, което е също доста вероятен вариант.

# 541
Тук не съм съгласна, защото все щяха да ѝ намерят някакви трихомони някъде, а и дори да е имала, тя е изпила 1 камион метронидазол, беше и на Орнидазол.
Проблемът при нея е тотално нарушена среда, сринат локален и общ имунитет, както и вече висока резистентност.
И всеки полов контакт, независимо с презерватив или не, ще води до този резултат, защото се привнасят бактерии, които нормално живеят около ануса по съседство.
Такава е женската анатомия. При нормална влагалищна флора, лактобацилите не позволяват такива бактерии да се въдят. Когато лигавицата е абсолютно увредена, ph-то е високо, няма лактобацили - няма какво да спре ентерококът, клебсиелата или каквото и да е там да се развихри.
Пиша го това с цел да обясня защо е супер важно да не се прави секс по време на лечение, както и след това, докато не се възстанови лигавицата и лактобацилите.
Защото лечението не свършва с края на АБ.  
Била съм там, не пиша празни приказки.

В последния си пост по въпроса лично тя е писала, че и намират трихомони, проверете пак(има и снимано изследването от 11.07 - вижда се лекарката е написала "по 1-2 флагеларни trichomonas спорадично").
https://www.bg-mamma.com/?topic=1770833.msg49957520#msg49957520
Дори е дошла да го напише в темата за трихомоните. Просто некомпетентен лекар и е казал да не им обръща внимание.

Останалите неща няма да ги коментирам, но ако има дори 1 трихомон на посявка или директна микроскопия(неактивен, активен, подвижен, неподвижен и всякакъв друг какъвто си го измислят да го наричат микробиолозите) то значи че има трихомонас вагиналис.

Също предвид дългите години които ми се наложи да се боря с този паразит, смея да твърдя няколко неща:
1. ПЦР/ДНК тестовете НЕ хващат трихомоните масово.
2. 90% от микробиолозите също не умеят да ги намират(а останалите които ги намират, не ги хващат всеки път).
3. Лекуват се изключително трудно, дори и при жени.
4. Дори и 3 поредни отрицателни резултата не са гаранция за нищо.

И понеже виждам че тук в темата масово се доверявате на андрофлор и фемифлор в Геника - мен това лично доста ме тревожи, конкретно във връзка с трихомоните, но и с другите ППБ-та. Специално за трихомони(само посявки и директна микроскопия, общо местата в България за които знам са 5-6) и хламидия(кръвен тест, който се праща в чужбина) донякъде има как да се диагностицират у нас(но не в Геника и не си андро/феми-флор), с малко ходене по мъките и обикаляне. Не рабзирам защо се доверявате на доказано неработещ тест(конкретно за трихомони) какъвто е андро/феми-флор.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 12:18 от bluntt

# 542
Специално за трихомони(само посявки и директна микроскопия, общо местата в България за които знам са 5-6) и хламидия(кръвен тест, който се праща в чужбина) донякъде има как да се диагностицират у нас(но не в Геника и не си андро/феми-флор), с малко ходене по мъките и обикаляне. Не разбирам защо се доверявате на доказано неработещ тест(конкретно за трихомони) какъвто е андро/феми-флор.
Кои са тези места? Чу се тук за няколко с много съмнителна репутация.

Подобни дисбактериози могат да се случат поради куп други причини, част от които купища имунодефицити, и ендокринологични състояния (една ИР, която имат 50% от населението може да бута флората долу редовно). Както моят гинеколог каза, един секс, един басейн са достатъчни тригъри за БВ.

# 543
Специално за трихомони(само посявки и директна микроскопия, общо местата в България за които знам са 5-6) и хламидия(кръвен тест, който се праща в чужбина) донякъде има как да се диагностицират у нас(но не в Геника и не си андро/феми-флор), с малко ходене по мъките и обикаляне. Не разбирам защо се доверявате на доказано неработещ тест(конкретно за трихомони) какъвто е андро/феми-флор.
Кои са тези места? Чу се тук за няколко с много съмнителна репутация.

Точно така - за съжаление репутацията е съмнителна на всички, но най вече на Геника и скапаният андро/феми-флор с който загубих години.

При мен съмненията се махнаха когато потвърдих резултата и с изцяло друг специалист - ембриолог, който ми каза че вижда трихомони на микроскопа.

Местата иначе са писани неведнъж, конкретно за трихомони - Медирс(Станкова), Чалашканов, Лесева(всичките в София). Интересното е че Медирс ги плюят, но пък там собственичката е ръководител на катедра микробиология в медицинския университет в София, а в лабораторията работи Станкова, която също е преподавател там.

Т.е ако Медирс не стават, кой точно става от микробиолозите, ако те обучават микробиолозите?

Чалашканов мен лично супер много ме дразни, но за трихомони върши работа.

# 544
Bluntt, май четеш през редовете или отскоро.
Първо - тук никой не се доверява на Геника за трихомони.
Второ - при Бела Дона трихомоните са при мъжа й, за което е пролекуван вече. Изследванията й не са от Геника, правени са при микробиолог, неслучаен.

# 545
Второ - при Бела Дона трихомоните са при мъжа й, за което е пролекуван вече. Изследванията й не са от Геника, правени са при микробиолог, неслучаен.

Бая добре чета, даже съм и цитирал коментара, в който е писала точно каквото казвам Simple Smile Провери.

# 546
И освен това специално при Bella-Dona никога не са откривани, а тя все пак е лаборант и си прави директни микроскопии едва ли не всеки ден. Все щеше да види някой трихомон, Bluntt.
Достатъчно си начетен и знаеш, че те се виждат, защото мърдат.
Миналата година една лаборантка в Тик Ток беше публикувала видео, в което се виждаше именно това… В Тутракан.
Тъй че далеч не само Медирс и Чалашканов могат да ги видят… А за тях мнението ми съм го писала, ама ще го напиша отново, че грам не им вярвам на тия писания, дето си измислят, че всеки е с трихомони.
Не вярвам и на Геника, това също съм го писала 100 пъти, защото трихомони с PCR не се хващат. Дори д-р Боянова от НЦЗПБ ми го е казвала, освен че съм го проверила лично на себе си и на мъжа ми.
Предлагам обаче да прекратим темата за трихомоните, има си отделна тема затова, който иска да чете, да ходи там.

# 547
Да не й адвокатствам, но тъй като съм в течение на целия процес при нея, затова написах какво е реалното положение. Ако някъде пише, че ТЯ има трихомони - значи се е объркала.

# 548
Добре бе хора, тя самата е писала(в цитираното от мен мнение) че микробиоложката и е казала че има трихомони Grinning

Вие ли недовиждате?

https://www.bg-mamma.com/?topic=1770833.msg49957520#msg49957520

"Няколко пъти я попитах какво значи тези 1-2 трихомона спорадични и отговора беше да не им обръщам внимание защото това означава , че не са постоянни. Приличат на трихомони, но нямат камшик не се движат и нямат ядро
Не са постоянни и не са активни.
Каза, в микробиологията имаме и такива.
1-2 от този модел не са НИЩО"

Изследването го има снимано и ясно се разчита също.

# 549
Това е в еякулата.

# 550

От поста почти сигурно става дума за нейното изследване. Толкова и четете вие.

# 551
И аз си пиша с нея на лично, изрично съм я питала, това е в еякулата. Тя пише доста емоционално, тъй че става объркване.
Хайде да престанем да я обсъждаме, всеки от нас каза, каквото имаше да казва, няма да стигнем до консенсус. Пак повтарям - има си отделна тема за трихомони, с достатъчно информация вътре, който иска да чете и пише, там е мястото.

# 552
Абе човек, ти редовен ли си или не разбираш български, в какво искаш да превърнеш темата? Ей сега ще я викна да се включи и да ти обясни лично кое откъде е, белким мирясаш и да се спре тая тъпотия с трихомоните. Има си тема за тях.

# 553

Бая добре чета, даже съм и цитирал коментара, в който е писала точно каквото казвам Simple Smile Провери.
Предлагам малко да се успокоиш.
И отделно да прочетеш какво и защо имам
Гузгунова беше написала , че има някакви остатъци от трихомони при , което той си беше в болница и това нещо го лекува с 6 банки на ден венозен АБ 3 х 2 и то за много дни
Аз нямам трихомони
Отделно съм пила Орнидазол х 2000 мг
Отделно не само Гъзгунова и други тестове се правиха и се доказва, че нямаме трихомони.  При нас си идва от ДИСБИОЗА на червата също имам и автоимунно и ANA SCREEN 5 пъти положителна + псориазис , което говори за автоимунни антитела, които атакуват червата и имам пропоскливост.
Без да си лекар ще се радвам да не даваш големи крайни диагнози кой какво има и кой какво няма. Едно е да предполагаш друго е да го заявяваш !!!!!!
Такива личности, които вече психосоматиката и мозъка са на крайно увреден предел и дори да са здрави си мислят , че не са и , че са болни не са за тази тема.  Моля ако има тема психиатрия там да се обърнеш.
Да не говорим, че във Вашата тема и форум и там група иииии телеграм всички сте се обрекли на диагноза ,, БОЛЕН СЪМ,, и няма как някой пък да се окаже здрав.
За вас ако видите някои да няма трихомони е НЕвярно и невъзможно. 
Е да ама НЕ
Така че, тая дискусия ако може в личния ви чат не тука.
И да , като казвам че няма трихомони значи нямам
На вас вече, психиката ви трака, не че болестта. Не даваше шанс някой да е здрав и задължително трябва да има трихомони
Кой къде се изолира бактерия независимо от какъв произход и вече край трихомони са причината. 
Я малко да се образоваш преди да пишеш специално на мен !
Отделно моя случай продължава не заради трихомони а защото имам АВТОИМУННи
Отделено непоностомости към храни, глутен , лактоза и Цьолиакия. 
И когато се създаде възпалителен отговор БЕЗ МЕДРОЛ , не може да се спре чревната пропускливост към уринарните пътища.
Така че
Писането и присъствието ти е меко казано
Излишно тук ❤

# 554
Grinning Хаха, предлагам ви вие да се успокоите, обективно вие сте емоционалните, не аз.

Аз просто исках да помогна.

Вижте как аз пиша, вижте вашите коментари към мен. Интересно защо така става. Вие ползвате нападки, определения и емоционален тон, аз само посочвам какво пише във вашите коментари и споделям собствения си опит.

Ще го напиша пак, дано го разбереш и ти и всички останали - няма такова нещо като "остатъци от трихомони". Просто няма.

Общи условия

Активация на акаунт