Резултати от микробиология - тема 3

• 21 107
  • 740
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте! Излязоха ми резултатите, стерилната урина е отрицателна, но в секрета има ентерококи. Чакам да ми изпишат лечение, а вие какво ще ми препоръчате за след антибиотика?

Аз го лекувах преди 14 дни с Ампицилин и Пиперацилин. Тъкмо влизам в болницата за прием защото имам Клебсиела  и си мисля , че се появила заради полов контакт, но лекаря каза че пиперацилина много стабилно действал на Клебсиела и я подтиквал към растеж. Естествено , пия пробиотик Биопран, и от сайта на сигридов 100 билиона Raw Biotics  и все пак прорастна.
Затова внимавайте с точно този щам гадове
Омни биотик 6 също е много добър за този повод а долу Флораджин. Поне при мен това действа…… с тези гадини

# 571
Bella-dona, основната ми препоръка е да ти диагностицират правилно и изпишат адекватна терапия за автоимунното. Дали е само псориазис с тази висока АНА. Това проваля основния имунитет и размества всички имунни клетки. ИгА може би също, но нека каже имунолога. Моето не е било ниско и не съм търсила нищо в тази посока. Кой ти е имунолог?

# 572
Belladonna венозно предполагам си лекувала ентерокока? Би ли споделила за тези бактериофаги от къде ги поръча? Предполагам, че са за орален прием или греша?

# 573
Jazz - имунолога ми е Мария Ивановска Пловдив св Георги.
Alex- да венозно с Ампиплюс и Селемицин, който е пиперацилин   
Но, казаха че заемал много място в червата и влагалището и след махането му веднага друго заема мястото , което не е чувствително на тези неща.  Но, така до кога ще си играем да махаме едно да идва друго, което с предното лечение не сме закачили не знам.  Пия доста неща Чесън , Цинк, Вит С , пробиотик , пекта микс биом баланс и бактериофаги от Enzymon поръчах. Имат си група и чат във фейса.
Но, 2 дни вече правя фаготерапията 35 капки в малко вода пия ииии 50 капки в 2 мл вода слагам вагинално.  На фагите им трябва бактерия за да се залепят за нея и да я разрушат , но Колко са качествени не знам.  Доста ги похвалиха и доста хора видях да поръчват.  Мажа се и ги пия.
Не мога да забележа сега особена разлика от тях , но ще ги из сложа до край.  2 х 10 мл изпращат за 95 лв+ доставка Спиди.
Пия и правя каквото трябва. Вече ако пак нещо се върне си е до имунитет …….

# 574
Чакам все още да ми предпишат лечение, но си поръчах Криспакт да пробвам как ще ми подействат, иначе за момента пия Биозин фем само.

# 575
Габи,
Не виждам резултат от директна микроскопия. Даде ли ти АГ стъкло? Защото това е важно, да се види левкоцити, лактобацили, ей такива неща.

Иначе - ентерокок не бих лекувала с орален АБ. То се вижда и при Bella-dona какво се получава, едно голямо нищо. А излекува една бактерия, а веднага лепва друга.
И аз съм го играла този филм преди 15-има години.
Съвет - само локално лечение.
В твоя случай с тази мега резистентност, която е особено характерна за ентерококите има няколко варианта:
 *Флоумизин
* Видермина CXL
* правени глобули с АБ по Антибиограмата, Алекс е от Варна и има опит с тези неща, ще я помоля да се включи.

След това - задължително курс с вагинален пробиотик. Пробвай с Лактажин или ако имаш приятели/роднини в чужбина, да ти пратят от там Гинофилус.
Както писах, с румънския се завъждат лактобацили, току-що ми донесоха от Австрия, него съм го слагала миналата година и действаше. Някаква друга фирма ги произвежда.
Иначе абсолютно всички Гинофилуси се произвеждат от френски лаборатории.

# 576
За съжаление не ми беше дала стъкло и след като заминах се усетих.. Надявам се да ми предпише нещо локално в такъв случай, иначе за гинофилус другата седмица заминаваме на почивка в Гърция и ще видя там какъв е да си взема, исках до тогава да се оправя, но явно няма да се случат нещата ..

# 577
Ох, ами за съжаление е много упорит този ентерокок и няма да стане за седмица.
Ще те предупредя, че най-вероятно ще искат да ти изпишат орален АБ. Даже мога да се обзаложа, че ще е Аугументин.
Помоли АГ да пробвате само с локално лечение.
Пиши утре какво е станало.
И да кажеш в Гърция има ли Гинофилус, аз досега там не съм проверявала честно казано.
И за другия път 2 съвета:

*задължително стъкло
*задължително другата лаборатория - Кандиларов. Искам да видя там какво ще е положението, надявам се - вече да е чисто.

# 578
Jazz - имунолога ми е Мария Ивановска Пловдив св Георги.
Alex- да венозно с Ампиплюс и Селемицин, който е пиперацилин   
Но, казаха че заемал много място в червата и влагалището и след махането му веднага друго заема мястото , което не е чувствително на тези неща.  Но, така до кога ще си играем да махаме едно да идва друго, което с предното лечение не сме закачили не знам.  Пия доста неща Чесън , Цинк, Вит С , пробиотик , пекта микс биом баланс и бактериофаги от Enzymon поръчах. Имат си група и чат във фейса.
Но, 2 дни вече правя фаготерапията 35 капки в малко вода пия ииии 50 капки в 2 мл вода слагам вагинално.  На фагите им трябва бактерия за да се залепят за нея и да я разрушат , но Колко са качествени не знам.  Доста ги похвалиха и доста хора видях да поръчват.  Мажа се и ги пия.
Не мога да забележа сега особена разлика от тях , но ще ги из сложа до край.  2 х 10 мл изпращат за 95 лв+ доставка Спиди.
Пия и правя каквото трябва. Вече ако пак нещо се върне си е до имунитет …….

https://h-biota.com/gyntima-6

# 579
# 580
Здравейте отново, момичета!
След като отидох на преглед при втора гинеколожка тя ми вземе секрет и пуснахме влагалищна чистота. Секретът излезе чист, за нея в момента няма нищо притеснително, гарднерела нямам, а на влагалищната чистота излезе оскъдно лактобацили. Назначи ми 3 месеца гинофилус след цикъл и да пия урогард. За позивите за уриниране ми даде направление за уролог и ми предстои да отида на преглед да видим там какво ще ми кажат.
Какво още мога да направя за възстановяването на влагалищната флора?

# 581
Блонди,
Припомни ми, ти за ППБ си се тествала, нали?
Иначе - за лактобацилите е това. Можеш да си вземеш и орален пробиотик, при някои жени действа, при други - не, но то е проба грешка. Тази, които спомагат за завъждането на лактобацили са Криспакт и Биозин Фем. Но пак - и те трябва да се пият повече време, 3 месеца за Криспакт например, за Биозина - уф, май поне месец.
И понеже Гинофилус нещо не е много читав последно време, търси го от чужбина. Сега поне е отпускарски сезон, пътувания, роднини и приятели се връщат от всякъде, има варианти.
В момента съм с един румънски, действа добре. В Австрия също намерих. Евентуално и във Франция може да има.

# 582
Блонди,
Припомни ми, ти за ППБ си се тествала, нали?
Иначе - за лактобацилите е това. Можеш да си вземеш и орален пробиотик, при някои жени действа, при други - не, но то е проба грешка. Тази, които спомагат за завъждането на лактобацили са Криспакт и Биозин Фем. Но пак - и те трябва да се пият повече време, 3 месеца за Криспакт например, за Биозина - уф, май поне месец.
И понеже Гинофилус нещо не е много читав последно време, търси го от чужбина. Сега поне е отпускарски сезон, пътувания, роднини и приятели се връщат от всякъде, има варианти.
В момента съм с един румънски, действа добре. В Австрия също намерих. Евентуално и във Франция може да има.

Тествала съм се за хламидия, която е отрицателна. Пусках разширена стерилна урина за уреаплазми, микоплазми и трихомони - отрицателна, и разширена микробиология на секрет - имах само гарднерела, цитонамазка - чиста.
Приятелят ми миналата година имаше уреаплазма, за която пи антибиотик. На мен никога не ми е излизал положителен резултат за уреаплазма.

# 583
Съветвам те да повториш теста за уреаплазма. Никакъв шанс той да е имал, а ти не, освен, ако не сте били отскоро и да сте правили секс само и единствено с презервативи.
Най-достоверният тест за уреаплазма е от цервикалния секрет с PCR, не урина. Микробиологиите не винаги хващат уреаплазми също. От кой град си?

# 584
Съветвам те да повториш теста за уреаплазма. Никакъв шанс той да е имал, а ти не, освен, ако не сте били отскоро и да сте правили секс само и единствено с презервативи.
Най-достоверният тест за уреаплазма е от цервикалния секрет с PCR, не урина. Микробиологиите не винаги хващат уреаплазми също. От кой град си?

От Шумен съм. Неговата уреаплазма излезе на микробиология.

Общи условия

Активация на акаунт