Резултати от микробиология - тема 3

• 21 081
  • 740
  •   2
Отговори
# 60
Семира, бих действала с Гиналгин + антимикотик, по предложение на Мила, накрая орални+вагинален пробиотик. Не са ти малко лактобацилите, но нека да са повече.

# 61
Здравейте!Може ли малко помощ... Бременна съм в 5 месец. Пуснах профилактични изследвания, но не ми е ясно дали всичко е ок, понеже няма референтни стойности. Гинекологът ми ще е на работа другата седмица..... Благодаря предварително.

# 62
Благодаря момичета! Аз почнах от снощи със Залаина, защото имам и някаква спешност да се излекувам в рамките на този и следващия цикъл, днес започвам и с Нистатина, а утре вече ще говоря и с Калчев и питам евентуално да сменим терапията. Предполагам няма да е фатално, че съм пила някакъв Нистатин днес?

# 63
Семира,

Не, не фатално.

Бургаска мама,

Имаш намалени лактобацили. Трябва ти един курс вагинален пробиотик.

# 64
Здравейте , резултат на моята микробиология беше:
Ендоцервицит pap|| Bгр .
Флора : дьодерлайн и коки
Анаеробен колпит ,липсват лактобацили, значително левкоцити и бактерии, плоски епителни клетки
Гинеколожката ми изписа метронидазол 7дни през устата заедно с клион Д за 10дни , по време интимен  пробиотик през уста и като свърша с антибиотиците 12 дни флоражин
Та свърших с антибиотика през уста сега остава днес вечерта да си сложа последната таблетка от клиоНа , но вчера има розово течение с две точици кръв , а днес от сутринта си имам леко кървене .(( не силно като при първи ден на цикъл ))) Четох в странични ефекти за клиоНа но пише че кървенето е малко вероятно ,… Цикълът ми трябва да е след 9 дни . Не знам дали е цикъл подранил -нямах симптоми да ми идва а и поприницп ми е редовен и не подранява така . Дали е от някой от тези два антибиотика понеже до вчера нямах никакви оплаквания всичко си беше наред .

# 65
Благодаря! Може ли да изчакам до другата седмица или да търся друг лекар ..
Семира,

Не, не фатално.

Бургаска мама,

Имаш намалени лактобацили. Трябва ти един курс вагинален пробиотик.

# 66
И сама можеш да си вземеш Гинофилус, реално това е единственият адекватен вагинален пробиотик. Но ако се притесняваш - изчакай си прегледа. Нищо спешно не е.

Марги - възможно е зацапване от клиона. Флоражин няма да ти свърши работа. Ориентирай се към Гинофилус, или новите продукти на Ева интим, имат неща с лактобацили. Орално какво ти е изписано?
Преди да започнеш да слагаш вагинален пробиотик, вземи си млечна киселина под някаква форма - Вагизан овули, Лактобор гел, Гинофит гел - слагай 3-4 вечери и тогава вагиналния пробиотик.

# 67
WinkОлекна ми щом е възможно да има зацапване , понеже до сега (8 ден )си ги слагам без проблем  и нямах  зацапване.
Купих флоражина но явно няма да го ползвам ще купя Гинофилуса - него пак ли 12 дни да го прилагам?
Ще слагам и млечна киселина преди това, благодаря:)
Оралният пробиотик е Floral’aise , но съм си взела и две кутии от новият на Flow понеже мисля да пия такъв по-дълго време.

# 68
Гинофилус са 14. Слагай ги всичките, по 1 вечер. След това направи контрола, но минимум 7, най-добре 10 дни след последната глобула, за да се види заселили са се лактобацили и колко са. Вероятно ще се наложи и повече, аз лично правя 1 курс 14 дни всеки ден, после 2-ри курс през ден. Спирам по време на цикъл и продължавам след това отново.

# 69
Пиша този пост тук на 5 страница, защото нямам опция да си коригирам мнението от 1ва страница...исках да оформим Библиотека, но явно вече не е възможно. Та:

Какво е бактериална вагиноза (БВ)?
Бактериална вагиноза не е инфекция, не е болест, не е и полово предавана болест (ППБ) - а е състояние на вагиналната флора. В здравия женски организъм повече от 90% от бактериалния фонд се състои от т.нар. добри бактерии - лактобацили - дълги пръчковидни бактерии, които се грижат за поддържане на добра киселинност във влагалището. Здравото влагалище е влагалище с киселинност между 3.8 и 4.4 ph. Останалите по-малко от 10 процента бактерии са такива, които обичайно населяват влагалището (гарднерела вагиналис, мобилинкус, превотела и др.),но са държани под контрол от лактобацилите.
Понякога, поради различни фактори, се стига до разрушаване на този баланс - лактобацилите измират, и тъй като природата не търпи празни пространства - мястото им се заема от разрастващите се бактерии, обичайно населяващи влагалището. Средата преминава от киселинна към алкална. Така се стига до състояние "бактериална вагиноза".

Причини за БВ:
1. Антибиотично лечение
2. Полово предавани болести - хламидия, гонорея, трихомони
3. Плазми - предавани и по полов път, но и често присъстващи в организма ни, като част от пикочо-половата система - уреаплазма (Urealyticum и Parvum) и микоплазма (Genitalium и Hominis) . До скоро се е считало, че плазмите са обичаен обитател на организма, след което са класифицирани като ППБ, а от скор - отново са в отделна категория "Плазми" и не се третират като полово-предавани инфекции.
4. Нарушаване на киселинността във влагалището - чрез неподходящи интимни продукти, неподходящи презервативи, лубриканти, вагинални промивки, неподходящо бельо, и т.н.
5. Стрес
6. Бременност - поради промяна в хормоналния баланс

Лечение на БВ
Схемата, по която се изчиства БВ е в 3 стъпки:
- изчистване на биофилма, който бактериите образуват по стените на влагалището
- подкисляване на влагалището преди заселване на нови лактобацили
- пробиотична терапия с вагинални и орални пробиотици

Бактериална вагиноза се третира на първо място с метронидазолови препарати - Флажил, Арилин, Гиналгин. Следващ избор е активната съставка клиндамицин (Клиндавазин крем, Клион Д).
При скоро възникнали състояния на БВ е достатъчен двукратен прием на Арилин Рапид, 2 вечери подред, вагинално.
При хронични състояния - е добре да се приложи и орален прием под формата на таблетки, който стандартно е 7 дни, но може да бъде и 10. Дозировката, както и схемата, се назначават от лекар.
Трябва да се приложи лечение и на партньора.
При хора, склонни към гъбички - задължително се прилага и антимикотична терапия, успоредно с метронидазола, като се цели да се покрие целия курс на лечение.

След това се пристъпва към грижа за киселинността на влагалището - с глобули или гелове с млечна киселина, за 3-4 вечери. Продуктите, които най-често се ползват, са Вагизан млечна киселина (свещички), Гинофит (гел), Лактобор (гел), евентуално борна киселина (Донафил, Миковаг).

Крайната и най-важна стъпка - е заселването на нови колонии лактобацили. Това трябва да се прави продължително време, а не да се разчита на еднократен курс. При избор на добър пробиотик за женско здраве, вагинален или орален, следете за съдържанието на щамовете, които са селектирани в капсулитe: Lactobacillus Casei, Plantarum, Crispatus, Reuteri, Rhamnosus. Схемата на прием - нека всеки я усети според ефекта върху тялото си, но първоначално поне 14дни (вагинално и орално), след което се разрежда през 2-3 дни, докато се стигне до прием веднъж седмично, като поддържаща терапия.

# 70
Скрит текст:
Пиша този пост тук на 5 страница, защото нямам опция да си коригирам мнението от 1ва страница...исках да оформим Библиотека, но явно вече не е възможно. Та:

Какво е бактериална вагиноза (БВ)?
Бактериална вагиноза не е инфекция, не е болест, не е и полово предавана болест (ППБ) - а е състояние на вагиналната флора. В здравия женски организъм повече от 90% от бактериалния фонд се състои от т.нар. добри бактерии - лактобацили - дълги пръчковидни бактерии, които се грижат за поддържане на добра киселинност във влагалището. Здравото влагалище е влагалище с киселинност между 3.8 и 4.4 ph. Останалите по-малко от 10 процента бактерии са такива, които обичайно населяват влагалището (гарднерела вагиналис, мобилинкус, превотела и др.),но са държани под контрол от лактобацилите.
Понякога, поради различни фактори, се стига до разрушаване на този баланс - лактобацилите измират, и тъй като природата не търпи празни пространства - мястото им се заема от разрастващите се бактерии, обичайно населяващи влагалището. Средата преминава от киселинна към алкална. Така се стига до състояние "бактериална вагиноза".

Причини за БВ:
1. Антибиотично лечение
2. Полово предавани болести - хламидия, гонорея, трихомони
3. Плазми - предавани и по полов път, но и често присъстващи в организма ни, като част от пикочо-половата система - уреаплазма (Urealyticum и Parvum) и микоплазма (Genitalium и Hominis) . До скоро се е считало, че плазмите са обичаен обитател на организма, след което са класифицирани като ППБ, а от скор - отново са в отделна категория "Плазми" и не се третират като полово-предавани инфекции.
4. Нарушаване на киселинността във влагалището - чрез неподходящи интимни продукти, неподходящи презервативи, лубриканти, вагинални промивки, неподходящо бельо, и т.н.
5. Стрес
6. Бременност - поради промяна в хормоналния баланс

Лечение на БВ
Схемата, по която се изчиства БВ е в 3 стъпки:
- изчистване на биофилма, който бактериите образуват по стените на влагалището
- подкисляване на влагалището преди заселване на нови лактобацили
- пробиотична терапия с вагинални и орални пробиотици

Бактериална вагиноза се третира на първо място с метронидазолови препарати - Флажил, Арилин, Гиналгин. Следващ избор е активната съставка клиндамицин (Клиндавазин крем, Клион Д).
При скоро възникнали състояния на БВ е достатъчен двукратен прием на Арилин Рапид, 2 вечери подред, вагинално.
При хронични състояния - е добре да се приложи и орален прием под формата на таблетки, който стандартно е 7 дни, но може да бъде и 10. Дозировката, както и схемата, се назначават от лекар.
Трябва да се приложи лечение и на партньора.
При хора, склонни към гъбички - задължително се прилага и антимикотична терапия, успоредно с метронидазола, като се цели да се покрие целия курс на лечение.

След това се пристъпва към грижа за киселинността на влагалището - с глобули или гелове с млечна киселина, за 3-4 вечери. Продуктите, които най-често се ползват, са Вагизан млечна киселина (свещички), Гинофит (гел), Лактобор (гел), евентуално борна киселина (Донафил, Миковаг).

Крайната и най-важна стъпка - е заселването на нови колонии лактобацили. Това трябва да се прави продължително време, а не да се разчита на еднократен курс. При избор на добър пробиотик за женско здраве, вагинален или орален, следете за съдържанието на щамовете, които са селектирани в капсулитe: Lactobacillus Casei, Plantarum, Crispatus, Reuteri, Rhamnosus. Схемата на прием - нека всеки я усети според ефекта върху тялото си, но първоначално поне 14дни (вагинално и орално), след което се разрежда през 2-3 дни, докато се стигне до прием веднъж седмично, като поддържаща терапия.

Благодарим, Кафе! ❤ Много полезно - като знам в начало колко се лутах из темата, а сега го има всичко на едно място. Отделно ме беше и срам да питам, нищо, че съм с ник и е анонимно. Close

ПО принцип, ако пишеш в темата за въпроси към модераторите и ги помолиш да сложат информацията на първа страница - ще го направят.

# 71
Много полезни неща споделяте всички.
За да не съм голословна, този път и аз ще споделя опит с една успешна схема за уреаплазма парвум, понеже при някои също е упорита.  Първият път пих доксициклин стада 10 дни и пак беше положителна. После аз си поисках 12 дни вибрамицин + 3 дни азитромицин (1 ден 2х 500мг, следващите 2 дни веднъж по 500 мг). Естествено, съгласува се с лекар. Нужно е достатъчно дълго лечение и втори антибиотик за опашка. Изтрепах я. Ново изследване след 1 месец поне.  Е, вярно, не излекувах съпътстващата гарднерела и затова съм тук, ама ще стигна и там.

# 72
Момичета, какво мислите за този продукт?

https://www.aptekapromahon.com/aquasol-femina-bacterial-vaginosi … 30ml-p-51007.html

# 73
Не ми изглежда адекватен продукт, поредният маркетингов трик да подведат жените с БВ. Няма реално работеща съставка вътре, може би само минималното количество млечна киселина.
Няма сила, освен метронидазола, борната киселина и клиндамицина, дето може да се справи с БВ.
А и като видя "парфюм" в съдържанието на продукт за вагинално приложение...

# 74
Здравейте. Щерката вчера е опитала да си купу вагизан глобули, но са ѝ казали, че има проблем с доставката от скоро време. С какво да го замени, преди да премине към внасяне на лактобацили?

Общи условия

Активация на акаунт