Резултати от микробиология - тема 3

• 22 544
  • 740
  •   2
Отговори
# 150
Ох, благодаря, че се зададе подобен въпрос в групата, че сега като ми се върна обонянието изпаднах малко в едни притеснения, а аз още заселвам лактобацили 😁

# 151
Здравейте момичета!

От началото на Март месец имам един дискомфорт (парене - от слабо до силно, боцкане, мравучкане, стягане и болка, в следствие от това стягане). Дискомфорта обаче не е постоянен. Понякога от 5 до 7 дни се чувствам прекрасно, след това от нищото започват тези симптоми, след това няколко дни пак нищо и т. н.
Изследванията ми са абсолютно чисти, стерилна урина - чиста.
Докторката само ми се подсилва и казва, че съм супер... А само аз знам какво ми е.
Започвам да си мисля, че е нещо неврологично. Не знам какво да правя. Моля ви, помогнете! Ако някоя от вас е била в подобно положение, ще се радвам да сподели, какво и е помогнало тези симптоми изцяло да отшумят.
Прикачвам снимка.
Благодаря ви предварително! 🤗😇

# 152
Bella-dona на Фемофлор видях, че е отрицателен резултатът за Гарднерела, а на препарат се вижда, това е доста обезпокоително като се има предвид колко струва Фемофлор. Интересно как не я изолира?Питала ли сте ги защо е такъв резултатът?

# 153
Bella-dona на Фемофлор видях, че е отрицателен резултатът за Гарднерела, а на препарат се вижда, това е доста обезпокоително като се има предвид колко струва Фемофлор. Интересно как не я изолира?Питала ли сте ги защо е такъв резултатът?
PCR тест е, но не Фемофлор.
Тест вагинити
Но се предполага да я хванат…… и на вагинален не я хванаха , а аз си я виждах.
И реших да пусна в лаб. Иванчев и там си се доказа.  Най- лоошото е , че правя вече 5 ти курс лечение и няма оправяне
Ползвах, метронидазол, Арлин, флажил, клиндавацин, клион Д , сега последно имах коки и Левофлоксацин за тях + Гиналгин за гарднерела. В момента в който спра да слагам нещо. Само като сложа Вагизан, както днес опитах да сложа веднага започнаха сърбежи силни и миризма на риба….. искам да заселя нещо защото курса приключи и нищо не става. ……… нищо не ми действа
Не знам какво да правя вече ……

# 154
Сърбежът да не е от Вагизан, на мен почти всичко ми дразни. Освен да пробвате с много дълго време пробиотици и орално и вагинално. А как точно се казва изследването , в Геника предполагам е направено?

# 155
Сърбежът да не е от Вагизан, на мен почти всичко ми дразни. Освен да пробвате с много дълго време пробиотици и орално и вагинално. А как точно се казва изследването , в Геника предполагам е направено?
По назад в темите има снимки.
Фемофлор съм правила от цервикален
Микробиология обща вагинален
И пакет Вагинити след лечението защото не ми се пускаше пак Фемофлор , той вкл гарднерела, която Не откриха. Пишеше отрицателни
След 2 дни защото аз имах течение и на моя микроскоп я виждах , викам си ще пусна пак ама другаде. И на друго място вече се гледа стъклото и си написаха , това което виждах и аз.  Просто изработиха и АБ с която да се лекувам. И така. Лечение с левофлоксаци + Гиналгин. И днес ще видя пак дали имам нещо……

На снимката е част от гиналгина + левкоцити от дразненето по стените.
Гарднерела за момента няма
От вчера е
Ще чакам да мине време и ще следя…….

Розовите са коките двойни пръчки - ешерихи коли
Лилавото е Гарднерелата. Там също се виждат и коките, малки ситни пръчки като пясък черни около нея.  По горе са в близък оцветен план
Надявам се вече да ги няма……

Дано съм била полезна 🍀

# 156
Полезна си, поне да видим как изглеждат гадините 😅.
Миналата година, когато имах БВ докторката ми показа микроскопията на снимка и изглеждаше точно по същия начин.
Миризмата на риба изобщо не е ми харесва в случая, спомням си, че при мен още след втория Арилин миризмата изчезна и при Вагизана вече нямаше. Той самият дразни, тече…
Ние с теб си писахме на ЛС, но мисля, че ще е полезно и за другите дами тук, обсъждахме друго лекарство, което тук в БГ го няма, той е от рода на метронидазол, но е по-силно - Орнидазол, познато още като Тиберал, Битерал, Орнисид Форт, зависи от търговската марка. При неуспешно лечение с метронидазол се прибягва до него. Аз лично съм се лекувала със сложна схема с висока дозировка с него орално, но не за БВ, а за трихомони, много успешно беше лечението.
За БВ обаче го има под формата на вагинални глобули, което в случая според мен ще е по-ефективно.
За съжаление, бактериите и паразитите стават все по-резистентни…
В случая - за мен локалното лечение е единствената алтернатива. Аз лично на тези резултати не бих пила абсолютно нищо повече като орален АБ, защото флората е тотално унищожена, а да не говорим, че освен тази флора 100% страда и чревната…
Офф, казусът не е лесен, но с упоритост - ще се пребори.
Поръчвай Битерала, дано успеят да ти доставят глобулите, пък дано не се наложи да се слагат.

# 157
Полезна си, поне да видим как изглеждат гадините 😅.
Миналата година, когато имах БВ докторката ми показа микроскопията на снимка и изглеждаше точно по същия начин.
Миризмата на риба изобщо не е ми харесва в случая, спомням си, че при мен още след втория Арилин миризмата изчезна и при Вагизана вече нямаше. Той самият дразни, тече…
Ние с теб си писахме на ЛС, но мисля, че ще е полезно и за другите дами тук, обсъждахме друго лекарство, което тук в БГ го няма, той е от рода на метронидазол, но е по-силно - Орнидазол, познато още като Тиберал, Битерал, Орнисид Форт, зависи от търговската марка. При неуспешно лечение с метронидазол се прибягва до него. Аз лично съм се лекувала със сложна схема с висока дозировка с него орално, но не за БВ, а за трихомони, много успешно беше лечението.
За БВ обаче го има под формата на вагинални глобули, което в случая според мен ще е по-ефективно.
За съжаление, бактериите и паразитите стават все по-резистентни…
В случая - за мен локалното лечение е единствената алтернатива. Аз лично на тези резултати не бих пила абсолютно нищо повече като орален АБ, защото флората е тотално унищожена, а да не говорим, че освен тази флора 100% страда и чревната…
Офф, казусът не е лесен, но с упоритост - ще се пребори.
Поръчвай Битерала, дано успеят да ти доставят глобулите, пък дано не се наложи да се слагат.
Благодаря ти.
Поръчах го от 500 мг
Защото вчера великото ми лечение приключи и реших да сложа вечерта Вагизан , е да ама пак леко усетих миризма на риба и по скоро повече беше на лук…….. сякаш бях пипала лук…… вече не знам тея неща от какво и на какво миришат и на какво се дължат. Явно е , че нещо има.
Дано да мириша така от вагизана …….. че тотално ще полудя. Кашона ми с лекарства беше кутия от обувки голяма пълна с хапчета…….. сега минавам на кашон от климатик голям…..🤣🤣🤣🤣няма къде да ги събера вече.  Паркирани са до нощния шкаф и вече  не знам кое да взема и кое да сложа …………. Битерала го имам заредих се с това оръжие ……… малко давам време да се изчисти Гиналгина и да погледна дали има пак Букет Лилави епители ………..
Ако няма - действам с Вагизан или Лотамил
Той е много мек и хубав , не дразни има чаени дърво , млечна и борна к- на
А, ако пак има нещо недай Боже ……… минавам на последния си шанс…..
Дано вече са в миналото и само лактобацили да слагам 🙏🍀

# 158
Здравейте отново!

Понеже виждам, че някои момичета не са толкова важни, колкото други, но вашето мнение е важно за мен!
Затова отново ще споделя това, което ме тревожи...

От началото на Март месец имам един дискомфорт (парене - от слабо до силно, боцкане, мравучкане, стягане и болка, в следствие от това стягане). Дискомфорта обаче не е постоянен. Понякога от 5 до 7 дни се чувствам прекрасно, след това от нищото започват тези симптоми, след това няколко дни пак нищо и т. н.
Докторката само ми се подсилва и казва, че съм супер... А само аз знам какво ми е.
Започвам да си мисля, че е нещо неврологично. Не знам какво да правя. Моля ви, помогнете! Ако някоя от вас е била в подобно положение, ще се радвам да сподели, какво и е помогнало тези симптоми изцяло да отшумят.
Прикачвам снимка.

# 159
Здравейте отново!

Понеже виждам, че някои момичета не са толкова важни, колкото други, но вашето мнение е важно за мен!

Прикачвам снимка.

Тази болка и гъделичкане и лазене така го описвах аз. Имах когато имах гарднерелата+ коки бактерия. Болка ниско долу в костта парене уриниране. Сякаш котракици имах.
На стерилна урина аз не вярвам
Не ги хваща.
Цервикален секрет + стъкло с намазка
Да се оцвети и да се види

# 160
Това, което съм пуснала не е ли същото.
Вижда се, че не се откриват никакви бактерии.
Аз нямам парене при уриниране.
А паренето е почти само вечер.
Дори забелязах, че промивка само с вода, като си направя и всичко минава.
Дали е възможно да е вагинална сухота?
Защото Март месец имам хормонална стимулация.
Не знам какво да мисля...
Здравейте отново!

Прикачвам снимка.

Тази болка и гъделичкане и лазене така го описвах аз. Имах когато имах гарднерелата+ коки бактерия. Болка ниско долу в костта парене уриниране. Сякаш котракици имах.
Не ги хваща.

# 161
Здравейте отново!

Прикачвам снимка.

Не ги хваща.
Вагинален секрет, цервикален и урина нямат нищо общо. Различни са. Сама виждате по горе моите резултати в един и същ ден, за тест от 200 лв и то ПСР ГЕНИКА как не хващат нищо , а реално като дадох стъкло всичко се видя.
Ако искате пуснете цервикален.
Ако е сухота няма да е само вечер
И щом ви олеква само с промивка с вода и Пак се връща , значи нещо работи !?
Направете по обстоен преглед
Това е моя съвет

# 162
Дала съм да изследват и цервикален и вагинален секрет за 180 лв. в Лина.
Увеличения брой лактобацили не върви ръка за ръка с бактериална вагиноза.
Две стерилни урини също съм пуснала в различни лаборатории и двете чисти.
Благодаря ви, Бела за отговора.

Ако е възможно Mila да си каже мнението, след като се видят и изследванията ми, много ще се радвам!

Здравейте отново!

Прикачвам снимка.

Не ги хваща.
Вагинален секрет, цервикален и урина нямат нищо общо. Различни са. Сама виждате по горе моите резултати в един и същ ден, за тест от 200 лв и то ПСР ГЕНИКА как не хващат нищо , а реално като дадох стъкло всичко се видя.
Ако искате пуснете цервикален.
Ако е сухота няма да е само вечер
И щом ви олеква само с промивка с вода и Пак се връща , значи нещо работи !?
Направете по обстоен преглед
Това е моя съвет

# 163
Моля без цитати, момичета.
Мненията стават като чаршафи.

M.Z., според тези изследвания всичко е перфектно. Причините за тези оплаквания е възможно да бъдат от хормоните, възможно е да бъдат и неврологични.
Аз лично имам пудендална невралгия, като се обостри е със супер идиотски симптоми, като мине - всичко е 6. Луда работа.
Обаче какво имаш предвид под промивки с вода? Вътрешни ли? Това, ако го правиш - много е вероятно да си скапеш нормалната флора.
За мен - направи си една контролна МБ с микроскопия в друга лаборатория. Честнл казано, неееещо там… мааалко ме съмнява. Левкоцитите в ДМ са повечко, отколкото трябва.

# 164
Много ти благодаря, Мила! 🤗

И аз си мисля, че е или сухота или неврологично, но кой да знае.
Другата седмица имам час при друга докторка и ще пусна пак други изследвания в друга лаборатория.
Направих промивки само с водичка с дамски душ, защото лекарката ми изписа някакви супозитории (Жавал), които влошиха положението и исках да се прочистя от това, но от Неделя от както ги спрях, се чувствам по-добре.
В Понеделник ѝ писах, че съм ги спряла, а тя ми каза да си взема други овули, които са борба и млечна киселина, но не мога да се престраша... Още повече с тези лактобацили, които си имам. Противопоказно е някак си.
И сега пак ще си чакам до другата седмица.
Просто ми се искаше, ако някой е имам нещо подобно, да сподели и да ме посъветва как да действам.
Благодаря още веднъж! 😇

Общи условия

Активация на акаунт