Резултати от микробиология - тема 3

• 22 326
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
Да разбирам ли, че във влагалищен секрет нямаш гарднерела? И си имаш изобилие от лактобацили?

# 301
Има ги и в геника. Има гш навсякъде, разширен пакет, микробиология на урина…
Гинеколожката още от първият път ми проследява с контрола  гарднерелата в урината и със секрет. Не знам какво да правя, момичета.
[/quote]
И аз такаааааа, 1 година се мъча с нея. Даже на 27 юни завършвам 1 година мъчение ще празнувам рожден ден…. На мъката и захващам 2 рата година проблемен и мъчително болезнен начин на живот……
В кръга на шегата по назад може да видиш мои коментари как изглежда , какво представлява и какъв е нейния биофилм.
Уникално гадно нещо , цялата аптека за лечение по протокол на Гарднерела я имам у нас. Кашона ми с лекарства веече прелива……….
Минавам да ви покажа и новия ми коктейл от зарази освен гарднерела
От много ходене по лекари и обикаляне, вчера установихме , поне при мен че тя седи активно в тялото заради нисък Естроген тънка лигавица и от там липса на Гликоген. Когато няма гликоген и глоколизата не се случва във влагалището ииии няма храна , гинофулус или каквото да слагате нищо не се захваща за нашите стени и те си падат. Глобулата се Рони и така…., не се завъжда нищо.  Ако се завъди полезна бактерия тя е много по дълга, мутирала и негодна да ни пази
Та….. по този повод пуснах кортизол слюнка
3 кратно
Инсулин, пролактин, ТСХ
ц3 ц4 комплимент
Лекаря ми каза , че ако оправим гликогена успешно ще завъдим бацили и те ще се справят с гарднерела
И така предложи ми PRP- плазми терапия със собствени тромбоцити. Извъртяхме плазма и ми ги поставиха инжекционно във влагалището в стените и лигавицата. С упойка не боли…… за 12 мин
Сега се очаква естествена стимулация на всичко и да се оправи тялото.
Лекувам се с турски битерал….. ще приложа снимка на снимка 1 се вижда дебел тлъст биофилм на гарднерела
На снимка 2 ще видите как битерала го е разбил ………. Разпукано, като цвете
И ми изтичат бели парцали - Детритна маса мъртви гарднерела ……. В очакване съм да я унищожа…… .   1

.  2.

.   
На тази снимка 3 също се вижда детрит почти вече биофилма е разбит на хиляди малки парчета и вече антибиотика ще лекува.
Исмам да кажа , за схемата на лечение първо изпих 2 грама =2000 милиграма метронидазол наведнъж след него този биофилм се разпадна и започна да ми изтича на парцали и кафяви корички…. Сякаш от рана , после бяха бели парцали. Също сложих Донафил- глобули с борна киселина тя също е 2000 мг
Сега след тази ударна доза 10 дни ще пия Битерал- орнидазол 2 х 500
И 10 дни ще слагам донафил х 1 вечер след него ефекта е уникален
После минаваме на гинофилус 14 дни х2 на ден за супер хроничен случай
И следим Естрадиола дали влиза в норма….

Та така…… гарднерела е сложен казус …..
при мен разбрах от какво. Ако решите може да ми пишете и на лично отворена съм за въпроси 🍀🍀🍀🍀успех

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 13:17 от Bella-dona

# 302
Аз виждам само една снимка. Пожелавам успех в борбата.
И ще помоля твоето инфо да бъде поставено като такова в началото на следващата тема.

# 303
Аз виждам само една снимка. Пожелавам успех в борбата.
И ще помоля твоето инфо да бъде поставено като такова в началото на следващата тема.
Съжалявам от интернета е
Сега съм добавила снимка номер 2
Няма проблеми когато пуснете нова тема веднага ще го поставя.

# 304
  • Варна
Прикачвам се резултата от Геника,кажете ми сега щом се изолира Candida, как изобщо това не се изкоментира на микробиологията.И от Лаборескспрес писаха малко лактобацили, а по това процъфтяват.Тези в сиво как са?
Само да припомня и резултат от микробиологията ….

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 13:28 от Ivka_smile

# 305
Прикачвам се резултата от Геника,кажете ми сега щом се изолира Candida, как изобщо това не се изкоментира на микробиологията.И от Лаборескспер писаха малко лалтобацили, а по това процъфтяват.Тези в сиво как са?
Аз като човек работещ в лаб мога да кажа , че сивите зони на Фемофлора показват едно когато направиш посявка нищо не излиза. При мен фемофллора им показа разни неща пуснах МБ при тях и беше чиста. Е как фемофлора ви дава че ми има нещо а МБ не дава !????
Та, по този повод МБ пускам в Иванчев гр Пловдив и Бодимед.  Излиза еднакво и така успешно се лекувам.  Микробиология на геника са малко литави не хващат бактерии. За фемофлора им вярвам сравнила съм го в Бодимед Лина и Иванчев. Много пари съм дала за сравнения.  Но, Микробиология им е слабо звено
Пуснете в Бодимед мой съвет

# 306
Да питам имаш ли някакви оплаквания свързвани с уринирането, като се изолира в урината Гарданерелата?

# 307
  • Варна
Бела Дона, допълних по-горе със снимка на микробиологията
.Бодимед във Варна няма, какво да правя сега,гъбичка ли излезе дето не я намериха в Лаборекспрес…А тези в сиво нуждаят ли се от лечение ?
Нещо не ми е типично за гъбичка течението ,много слабо ,почти незабележимо,Кандизол съм приемала еднократно когато съм имала засилване и Гиназол еднократно и съм нямала подобрение.
Може би гъбичка и на фона на нея рези анаероби дето са в сиво все пак правят някакъв проблем…Какво да предприема…Пратих на АГ резултата и чакам и от там.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 13:50 от Ivka_smile

# 308
Наистина драстична разлика в изследванията.
Да кажем, че се доверяваме на Геника.
Виж къде можеш да направиш антимикограма - ще е най-добре, защото не е ясно каква е кандидата и на какво е чувствителна.
Ако няма къде да направиш, ще е лечение на посоки, но пък важното е нещо да се прави по въпроса.
Кандида не винаги дава течение или ясно изявена симптоматика, това да не ти е критерий.
Бактериите в сиво ги игнорирай.

# 309
Бела Дона, допълних по-горе със снимка на микробиологията
.Бодимед във Варна няма, какво да правя сега,гъбичка ли излезе дето не я намериха в Лаборекспрес…А тези в сиво нуждаят ли се от лечение ?
Нещо не ми е типично за гъбичка течението ,много слабо ,почти незабележимо,Кандизол съм приемала еднократно когато съм имала засилване и Гиназол еднократно и съм нямала подобрение.
Може би гъбичка и на фона на нея рези анаероби дето са в сиво все пак правят някакъв проблем…Какво да предприема…Пратих на АГ резултата и чакам и от там.
Щом гъби са хванали сложи 1 песар ЗАЛАИН
аз вече година нямам гъби след него
Иначееее…. За сивите 10 на 5 не са малък титър , но не са и нещо фатално. Моя мъж има също сива зона. След посявка нищо не се изолира. Просто не да Страшни махни гъбата

# 310
  • Варна
Тоест трети път влагалищен секрет пак за микробиология,така ли? С антимикограма?Аз и първият път бях заложила антимикограма ако се изолира нещо,но то не се..Ще се гръмна.Бела Дона, Залаин също бях слагала напосоки преди няколко месеца,защото си знам, че съм предразположена към гъби,но не ликвидира….
Просто ми тежи ,че трети път трябва да се влача на АГ за един влагалищен секрет за вземане …
АГ каза или да отида пак за проба или да ми изпише сега на сляпо Гиназол, Залаин или Полижинакс и една добавка Кандизин. Ама Гиназола май бил поизчезнал.. По—добре да вървя пак, макар,че вече съм разколебана във вярата си в лаборатории.

Последна редакция: пт, 13 юни 2025, 14:48 от Ivka_smile

# 311
Ти вече си го правила, ясно...но ако не се изолира на посявка, няма как да се направи антимикограма.
Интересно, че микробното число според Геника е такова, че спокойно би трябвало да излезне в посявка.
Освен да смениш лабораторията отново.
Или да лекувате на сляпо.
Нека Мила се включи и тя, тя е повече по гъбите.

Силно съветвам никой да не се самолекува - защото не винаги знаем какво ни е, нито знаем дали лечението е подходящо и резултатът е - висока резистентност към лекарствата в един момент.

Особено на фона на масовите лабораторни грешки, пак не знаем дали имаме нещо, или го нямаме. Парадокс.
Честно казано, ако няма симптоматика и оплаквания, и ако не става въпрос за плазми или ППБ, по-добрият вариант е да не се лекува.

# 312
Да разбирам ли, че във влагалищен секрет нямаш гарднерела? И си имаш изобилие от лактобацили?

От последният влагалищен секрет, да

# 313
Тоест трети път влагалищен секрет пак за микробиология,така ли? С антимикограма?Аз и първият път бях заложила антимикограма ако се изолира нещо,но то не се..Ще се гръмна.Бела Дона, Залаин също бях слагала напосоки преди няколко месеца,защото си знам, че съм предразположена към гъби,но не ликвидира….
Просто ми тежи ,че трети път трябва да се влача на АГ за един влагалищен секрет за вземане …
АГ каза или да отида пак за проба или да ми изпише сега на сляпо Гиназол, Залаин или Полижинакс и една добавка Кандизин. Ама Гиназола май бил поизчезнал.. По—добре да вървя пак, макар,че вече съм разколебана във вярата си в лаборатории.
Щом си податлива на гъба изследвай я във фекална проба. Залаин може да сложиш на 1 ден после на 3  и през устата фунгокап 200
При мен се махна вече година и повече
Сега гарднерела си живеее добре в мен ама и нея ще я махам скоро вижда и се края…

# 314
Не виждам как ще има гъба в такова количество във Фемифлор, а в посявка няма да излезе. При Кандида инфекции с високо микробно чисто се виждат гъбите и на директна микроскопия, а посявките са сравнително лесни.
За мен - повтори МБ и то в лаборатория с антимикограма. Да се види щама и на какво е податлива.
И никакво самолечение. Подкрепям Cafe Del Mar.

Общи условия

Активация на акаунт