Резултати от микробиология - тема 3

• 22 223
  • 740
  •   2
Отговори
# 375
Пробвай с вагинални пробиотици, и виж след месец поне как ще са нещата.
Цитонамазката ти коя група е и кога е правена последно?

Цитонамазката ми е от 19.05. преди лечението с клиндавазин.

# 376
Оф, нещо възпалително си тече там. За HPV тествана ли си?
По принцип не би следвало от хормоните да имаш повишени левкоцити, при бременност е типично, но не и при менопауза. Ти всъщност на каква терапия си? Иначе да, има някакво изследване с менструална кръв, за да се види евентуално дали няма инфекция нагоре, в матката.
Но да, предлагам и аз да си направиш един курс с Гинофилус или Лактажин и след това да идеш след цикъл на контролно изследване. Николаева също става, просто аз си се следя при Рачева от години. Въпросът е да са ти видяли микроскопия на място.

# 377
Не съм тествана ама това си го мислих тази сутрин. Къде да пусна за HPV? И кое изследване е най-добре за всичките трихомони, хламидии и прочие? Ако имам hpv няма ли цитонамазката да е някоя друга група?

Ако при двамата души с които съм била и съм се пазила и ми излезе положителен hpv и вече буквално ще се гръмна!

На Зафрила съм - диеногест.

Последна редакция: пт, 27 юни 2025, 12:02 от WonderWoman

# 378
HPV - Геника. Най-скъпият пакет, защото в него са най-много щамове. И не, цитонамазка 2 група изобщо не значи, че имаш или нямаш HPV. Аз бях 2 група, с положителен щам и дисплазия… Тъй че - редно е да се изключи. Колпоскопия правена ли е скоро?
От HPV не можеш да се предпазиш по никакъв начин. Това е вирус, който буквално абсолютно всички сме срещали в живота си. 9 годишното ми дете е с HPV, тази година му горихме кокоши трън на крака. Има всевъзможни щамове, които излизат на различни места на тялото. Но това е общото инфо за вируса. Специално щамовете, които са полово-предавани се предават изключително лесно, дори и да ползваш презервативи. Защото всъщност това е вирус, който обитава и кожата, а не само лигавиците. Та така - ако някой от двамата ти партньори е имал, теоритично може да те е заразил. С което не искам да ти кажа да спираш да правиш секс ever, просто затова са профилактиките и тестовете.
Хламидия, мико и уреаплазми - Геника. Трихомоните там не ги хващат. Изобщо трихомони с PCR не се хващат. Евентуално Боянова в НЦЗПБ, там преди правеха посявки в една специална среда.

# 379
Благодаря, Мила! Ще видя някъде свободен час за гинеколог да ми вземат секрет и ще пусна в Геника на HPV още в понеделник, че и сега да отида не се знае кога ще бъде обработена. Да видя там как са нещата, ако е отрицателен в което вече и в това се съмнявам, ще видя хламидии, уреаплазма и т.н.

“С което не искам да ти кажа да спираш да правиш секс ever” - абе направи си трябва да се спре! Сега една седмица няма да съм на себе си… трагедия!

# 380
Може ли мнения за резултатите

# 381
WonderWoman,

По принцип и Николаева може да ти вземе цервикален за HPV.
Не се шашкай толкова, просто изключвай нещата, мен, ако питаш и можеш да си го позволиш финансово, с едно ходене да ти вземат и за HPV, и за хламидия и плазми, поне да не плащаш 100 прегледа.

И човек, недей така за секса, защото ей така се получават ОКР и емоционални блокажи. Обяснявам ти как стоят нещата със заразяването, за да знаеш, а не да те спра да правиш секс. Както ти казах, 9 годишното ми дете е вече с HPV, заразил се е я от плуването, я от спортната зала на стадиона, където ходят боси. Ще го спра ли да ходи на спортове - разбира се, че не. Реално нямаме гаранции за нищо в този живот, днес сме тук, утре ни няма. А пък сексът е нещо прекрасно и чудесно, тъй че изобщо, изобщо не си мисли хипотетично заразяване с нещо да ти е спирачка. Да, презервативите са а must и пазят от много неща, но да, специално от HPV и херпес не. Имай го като инфо в главата си, но не се фиксирай върху това. Аз като имам и HPV, и херпес - съвсем жива съм си. HPV-то си го третирах едно време като ми беше направило бели, от 10 г., да чукам на дърво не се проявявало. Следя си се всяка година - цитонамазка, колпоскопии. Херпесът като избие - пия хапове, мажа, минава. Реално всичко е лечимо - стига да се хване навреме.

Моята Работилничка,

И при теб са повечко левкоцити, отколкото трябва. Не много, но ги има. Правила ли си тестове за ППБ досега?

# 382
Здравейте,
Моля за мнение да двете ми МБ
Преди първата МБ (02.06) имах оплаквания, които изчезнаха, след нея отново проимах сърбеж и течение приличащо на извара за два три дни, след това отново мина и отново пуснах МБ (28.06)
Каква е тази инфекция от нищото, може ли да се касае за изневяра?? Нищо не съм променяла, не виждам причина за тези инфекции.

# 383
HPV - Геника. Най-скъпият пакет, защото в него са най-много щамове. И не, цитонамазка 2 група изобщо не значи, че имаш или нямаш HPV. Аз бях 2 група, с положителен щам и дисплазия… Тъй че - редно е да се изключи. Колпоскопия правена ли е скоро?
От HPV не можеш да се предпазиш по никакъв начин. Това е вирус, който буквално абсолютно всички сме срещали в живота си. 9 годишното ми дете е с HPV, тази година му горихме кокоши трън на крака. Има всевъзможни щамове, които излизат на различни места на тялото. Но това е общото инфо за вируса. Специално щамовете, които са полово-предавани се предават изключително лесно, дори и да ползваш презервативи. Защото всъщност това е вирус, който обитава и кожата, а не само лигавиците. Та така - ако някой от двамата ти партньори е имал, теоритично може да те е заразил. С което не искам да ти кажа да спираш да правиш секс ever, просто затова са профилактиките и тестовете.
Хламидия, мико и уреаплазми - Геника. Трихомоните там не ги хващат. Изобщо трихомони с PCR не се хващат. Евентуално Боянова в НЦЗПБ, там преди правеха посявки в една специална среда.

Относно трихомоните,един познат каза,че в Геника не му го хващат и е чист отвсякъде,а ви е пуснал в Медирс,там са излезли трихомони, Уреаплазма Парвум и Стафилококи.....
Май в Геника почнаха тотално да се излагат.
П.С. Става въпрос за София

# 384
В Медирс почти всички излизат с трихомони. Според мен те пък са с фалшиво положителни резултати.
Иначе - факт, Геника трихомони не хваща. За плазмите и хламидията, за HPV - със сигурност хващаха, тествала съм се многократно.
Истината е, че трихомоните по някаква причина са най-трудно уловимите, най-сложни за лечение и изобщо най-гнусните, гадни паразити ever. От личен опит говоря. Но къде правят най-адекватни посявки - не знам вече.
Медирс и Чалашканов се спрягат за такива, които ги хващат, но аз не вярвам нито на едните, нито на другите.

# 385
Понеже знам как работи pcr теста, съм учудена че не хваща трихомони. Знаете ли защо?

# 386
Нямам идея, но не е моя измислица.
Тествала съм се, разбира се, лично, мъжа ми също, когато имахме трихомони, нямаме нито един положителен резултат. В темата за трихомоните коментират абсолютно същото.
Д-р Боянова от НЦЗПБ ми каза абсолютно същото, че нейните колеги от паразитологията не успяват да ги хванат с PCR.
То и с посявки трудно се хващат, защото реално гадините умират много бързо във външна среда. Иначе съм виждала видеа с микроскопия - то те се виждат как мърдат като са живи… Доста гнусна гледка. Рачева ми е казвала, че на директна микроскопия не успяват да ги виждат, трябвало първо да се посеят, да се размножат едно хубаво и чак тогава. Чувала съм, че на някои места пък ги виждат на директна микроскопия. Медирс така правят например. Изобщо - толкова в противоречива информацията за трихомоните, че няма докъде. Гадни са хващане, още по-гадни са за лекуване. Отрових се едно време от метронидазол, все едно пиех бонбонки. Наложи се да ходя до Истанбул за друг АБ - Орнидазол и с някакви убийствени курсове успяхме да ги излекуваме, ама беше борба повече от година.

Последна редакция: нд, 29 юни 2025, 00:36 от Mila1331

# 387
Ето за това най-добре ако има съмнения за трихомони - при венеролог, на място се взима секрет, на място се гледа на микроскоп. Моят венеролог, който е на почти 70г, ми е казвал, че макс.до 20-30 минути след взимане на секрета могат да се видят активни. После вече много често биват обърквани с левкоцити.

# 388
Кафенце,
Ето това е tricky-то в случая.
Говорила съм с две венероложки по въпроса, както и с микробиоложката от НЦЗПБ.
Казват, че не се виждат, виждали се след посявка. И че клипчетата, които съм гледала в интернет са след посявка.
При мъжете даже било още по-трудно да се види, поради особеност в самата консистенция на спермата.
Иначе - едно време след обработка на първа порция урина и при мен, и при мъжа ми в Кожно-венерическия диспансер са ни откривали.
И аз не знам вече, затова казвам, че инфото е много противоречиво.
Но Медирс, който и да хванат да гледат под микроскоп - почти всички излизат положителни за трихомони.
Участвам и в темата за трихомоните, там има някакви фанатици, които твърдят, че единствената лаборатория, която хваща трихомони в именно Медирс, ама вече това за мен са някакви теории на конспирациите.
Интересно ми е да чуя още едно мнение.
Bella-dona, нали ти работиш в лаборатория, моля те сподели твоите лични наблюдения какви са?

# 389
Значи да не се ходи за секрет при гинеколог, а директно венеролог? Защото аз обмсилях да си пусна урогениталния пакет в Геника с 7те показателя така профилактично? Но, ако не е точен резултат за какво да давам 135лв + прегледа при Гинек. да ми взима секрета.

Общи условия

Активация на акаунт