Резултати от микробиология - тема 3

• 21 188
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте, искам да ви споделя моя казус относно уреаплазма и микоплазма, които са изследвани в Геника. Имам пуснати 4 андофлора, от които е хваната уреаплазма в предпоследния, при което е приложено лечение. След месец пускам андофлор с отрицателен резултат, обаче симптомите пак се появяват. Изчаквам малко и решавам пак да пусна само пакет „плазми“ с антибиотикограма – пак отрицателен.

Отивам да дам проба в НЦЗПБ – там съм положителен за уреаплазма и микоплазма. Микоплазмата която  в Геника никога не е излизала
Milla1331 ме помоли да споделя тази информация с вас – може да ви бъде от полза, защото понякога резултатите се разминават между различните лаборатории. При мен точно така се случи.

Много ми хареса този отговор. Благодаря за информацията. По този повод и аз днес пътувам при Гузгунова в Хасково, защото имам над 9 фемо и андрофлора ОТРИЦАТЕЛНИ, а проблема си симптома са на лице, което ни навежда на мисълта , че 86% може би плазмата си седи.
Няма път към НЦЗПБ , но лекарката която е от Хасково е също толкова компетентна колкото и лекаря в София.
Благодаря на Mila1331 u Kafe del mar , които постоянно дават насоки по този мой сложен път.
Между другото да споделя , че след уникално много рецидиви над 9 пъти …….
Вчера постих Имунолог- Мария Ивановска Пловдив.
Страшно, уникално впечатлена останах.
Според тези рецидиви тя е убедена, че нямам плазма , но за мое спокойствие навила съм си на пръста , че и Гузгунова ще ме погледне
(Страх лозе пази)
Иначе имунилога каза , накратко, че дори да нямам плазма те оставят своето ДНК в нас и зависи какъв привес е взела над нас и колко време е била в нас, изменя имунния ни отговор и затова често сме хронични на дадени неща , защото част от нейното ДНК е още в нас.
Затова трябва да се намеси имунолог при честа инфекция или хронична за да провери в кой канал на клетките има проблем след плазмата.
На мен ми назначи:
НК клетки
С1 С3 С4 комплимент
Q1 комплимент
Qc1комплимент
След това ще разбере какъв е хода на възстановяване и връщане на фабрични настройки на имунитета ,сякаш никога не е имал плазма. Това трябвало да се получи.
Иначе винаги ще си носим нещо и тялото няма да го разпознава за вреда и така само се въртим в кръг.
Моя съвет е след 3 рецидива , да се потърси качествен имунолог.
Успех на всички

# 436
Белла-дона,
"плазма" мико/урея-плазма ли означава или друго? Тази в Хасково е много добра и за трихомони съм чувала.

# 437
Хоп и аз да се отчета.
Бях при Рачева тази сутрин, гледа ми ДМ, че имам някаква симптоматика, ама и аз не знаех на какво се дължи.
Имам масово нишки гъбички, без бактерии, левкоцити… Но и без лактобацили. Не е като да не съм сложила 2 опаковки Гинофилус последните 3 месеца, но уви, не завъждам.
Сега съм си пуснала Микологична посявка в Кожно-венерическия да видим каква е гъбата.
И взех, че си поръчах Гинофилус от emag, доколкото виждам е румънски (или поне е за румънския пазар), дано да е по-читав от този тук в БГ. М@мка му, преди да му спрат вноса и да му вдигнат цената, ми действаше безотказно, че дори и цитолитична вагиноза си правех. Сега съм пустиня долу…

# 438
Привет! След лечението на БВ.. сега излезна ешерихия, като имам рецепта за мен и партньора за АБ, за мен 2 опаковки Флукорик и след това силвержин плюс + пробиотик за през уста, но мисля да добавя после и вагинален.
Ако може пак да помагате със съвети… пак ли за мен да си взема Биозен Фем( сега пия втора опаковка) или друг? Както и за партньора може ли да препоръчате пробиотик?
Вагинален предния път слагах гинафилус, но се чудя сега дали да не пробвам друг…
Благодаря ви предварително…🍀

Скрит текст:

# 439
Нямаш никакви лактобацили, то затова имаш Ешерихия… Кофтито е, че не винаги орален АБ е подходящото лечение, аз лично съм далеч по ЗА само локално.
Иначе - абсолютно задължително след всичкото това е да сложиш вагинален пробиотик.
Както писах, на мен също от Гинофилус последно не ми се завъждат, но сериозно подозирам, че партидата е някаква калпава. Много се надявам румънския, за който писах (от Емаг) да е на нужната висота.
Иначе - другият вариант е Лактажин, но днес говорих с венероложката, доста от пациентките ѝ се оплакват от дразнене.
Но то е проба-грешка.
Очевидно Биозин Фем по никакъв начин не ти оправя лактобацилите, затова замени го за месец, докато пиеш АБ и след това със Синкванон. Той е специално при прием на АБ. За мъжа - също.
Иначе - има доволни от Криспакт, при мен лично не върши работа.
Но явно всеки е абсолютно индивидуален, затова - пробвай.

# 440
Благодаря ти!
Аз гледах и освен препоръчаният в темата Криспакт… Лактофор Биоплюс, но ще видя каква ще взема и за двамата.
Срещах в темата и Флоражин, но може би този път ще взема да пробвам Лактажина.
Не се сетих в предния пост да попитам, но преди вагиналния пробиотик, да сложа ли вагизан след СИЛВЕРЖИН ПЛЮС? Или направо пробиотика? АГ не ми изписа вагинален пробиотик и не съм обсъждала тази подробност с нея 😁

# 441
Здравейте!
Виждам, че се чудите какви орални пробиотици да си вземете.
Преди няколко години открих един пробиотик, понеже имах проблеми със стомаха. Словенски е и съм много доволна от него.
Тогава бях в Англия и си го поръчвах по eBay, но като си дойдох в България си го намерих в един сайт, от който при поръчка си идва най-много за 5 дни. Има и доста други качествени добавки.

https://www.futunatura.bg/maxmedix/kompleks-mikrobiologichni-kulturi

П.п. Лактобацилите ми са били винаги с увеличен брой. 😊

# 442
Алесанас,

Флоражин аз не го препоръчвам. Иначе - след Силвържин може да си сложиш 2-3 дни Вагизан, аз също ще го направя като си проведа противогъбичното лечение.
BTW, най-сетне вече има внос на Гиназол. Поръчах си и утре ще дойде!

Маги,

Този пробиотик изглежда наистина много добре. Има много щамове и то от полезните за вагиналната флора.

# 443
Белла-дона,
"плазма" мико/урея-плазма ли означава или друго? Тази в Хасково е много добра и за трихомони съм чувала.
Да ,Микопалзма и Уреаплазма
Доста е добра.
Каза ми , че нещо имам и расте.
Инфекция виждала ама няма да ми каже още. Чака хубаво да го отчете.
Да ме ,, изненада” ………. С поредното лечение ……. Така си мисля

Mila1331 - и аз нищо не завъждам с Гинофилус. И с нищо , като цяло.
И затова като не завъждам и си насаждам нещо ново и ново…… и си викам имунитет и какво ли не. Май за нищо не стават вече …..
каквото и да пробвам от изброените нищо не става. Празно та празно …….
Пия х 6 орални на ден и пак едва едва ……
Не знам какво да поръчам и слагам вече.
И с какво ще се спася.
Да видим Гузгунова какво ще ми изолира и тя.
Ииииии вече не знам
Като вляза в аптека не се чудя какво да взема , а се чудя кое само остана и не съм взела …..

Последна редакция: чт, 10 юли 2025, 20:53 от Bella-dona

# 444
При теб са насложени много фактори, Bella-dona. Хормонални, имунологични. Но нека се видят последните изследвания, както и тези имунологичните.

Тъпото е, че буквално до миналата година нямах проблеми със завеждането на лактобацили. Точно преди година пищях като заклано прасе, защото не се бях усетила кога да спра и си бях докарала прекомерно количество лактобацили. А тогава поне при мен е ужас, пари ми като пишкам, постоянно течение, мириша отдолу на кисело… Много гадно.
И сега - изведнъж, 2 опаковки Гинофилус и няма никой.
Та да, според мен нещо не е наред и искам да видя с чужбински Гинофилус как ще е. Защото миналата година успях да си заселя многото лактобацили с такъв, купуван от Франция, например.

# 445
При теб са насложени много фактори, Bella-dona. Хормонални, имунологични. Но нека се видят последните изследвания, както и тези имунологичните.

Тъпото е, че буквално до миналата година нямах проблеми със завеждането на лактобацили. Точно преди година пищях като заклано прасе, защото не се бях усетила кога да спра и си бях докарала прекомерно количество лактобацили. А тогава поне при мен е ужас, пари ми като пишкам, постоянно течение, мириша отдолу на кисело… Много гадно.
И сега - изведнъж, 2 опаковки Гинофилус и няма никой.
Та да, според мен нещо не е наред и искам да видя с чужбински Гинофилус как ще е. Защото миналата година успях да си заселя многото лактобацили с такъв, купуван от Франция, например.

Къде мога да намеря такъв от Франция. И него ще взема ииии този от емАг. Да видим Гузгинова с какво ще ни лекува и вече на чиста флора …… някой си ден………
Да сложа и аз нещо качествено и Дай Боже да видя ………и аз бацили.
По едно време имах доста от Лактаджин
Едни дълги мутирали бяха даже ама си имах. Бяха , като плетеница.
Едни хубави охранени 😅със среда
Изведнъж какво стана какво се случи
Миех се нонстоп с Гинексид
И имахме полов контакт с презерватив , но той намазан със спирамицид. От тогава тръгна дразнене, нараняване вътре, рани , лоша среда.  С Гинексида всичко измря
Ииииииииии до ден днешен няма спасение.
Какво ми направи този презерватив нз
Много зле бях след него
Парене, щипане, сякаш сол имам на рана
Червени обриви
И до ден днешен от февруари ………..
Иначе да се похваля след PRP терапията
От 141 Естеоген вече ми е 450
Това означава , че влагалището и лигавицата вече са качествени ………
Дано има край вече тази въртележка
Мисля, че след Гузгунова още утре картите ще се разкрият …….
И ще разберем инфекция ли има за тези рецидиви.
Или наистина всичко в аптеката е менте …………

# 446
За съжаление няма във Франция вече… нито в Германия, откъдето също ми донесоха.
Затова - поръчах този румънски, пък да видим.

Edit:
https://www.soin-et-nature.com/en/13812-gynophilus-lp-probiotic- … QYXL1PTS22nO3l1fb

Сега ми излезе това. Разбира се, за случаи като твоя ще трябват няколко опаковки. Ако искаш - поръчай, имай предвид, че идват по БГ пощи. След няколко седмици.

# 447
Май съм чела нещо по- рано в тази връзка, но няма да се справя с търсачката. Може ли, когато имаш време да споделиш на кратко за тази терапия? Благодаря предварително!

# 448
Поразрових се и Гинофилус има и в Австрия:

https://www.shop-apotheke.at/arzneimittel/A2853422/gynophilus-cl … heidenkapseln.htm

За съжаление не знам немски, а и в момента не ми се занимава да превеждам страници, не знам коя аптека доставя до БГ, но пък най-вероятно има някоя такава. Или с познати и приятели. Нищо чудно да има и в някоя друга държава, тъй че ако имате роднини някъде - питайте. Аз лично този съм го ползвала, миналата година ми го донесоха от Германия и си беше екстра.

# 449
Май съм чела нещо по- рано в тази връзка, но няма да се справя с търсачката. Може ли, когато имаш време да споделиш на кратко за тази терапия? Благодаря предварително!

Дааа, заповядай
PRP активира и освобождава тромбоцитните растежни фактори;
растежните фактори взаимодействат с клетъчните рецептори и предизвикват сигнална трансдукция, която след това стимулира клетъчния растеж и пролиферация;
активира стволовите клетки, което води до образуване на нов колаген и регенерация на тъканите, които играят ключова роля в лечебния процес, отговорен за хемостазата, изграждането на нова съединителна тъкан и реваскуларизацията.
При какви оплаквания помага?
При естрогенен дефицит като: следродилен период, менопауза, след хормонална терапия по повод онкологични причини като рак на гърдата и др.
След операции върху яйчниците и матката
Вагинална сухота
Намалено вагинално овлажняване
Намалена чувствителност при полов акт
Изтъняване на вагиналната лигавица и свързаните с нея: дискомфорт при полов акт, парене, смущения при уриниране
При състояния на изпускане на урина (стрес инконтиненция-при кихане, кашляне, подскачане) и ,,нервен‘‘пикочен мехур
Проблеми при полови контакти:

недостатъчна чувствителност на ерогенните зони/O-shot, G-shot/;
вагинизъм;
недостатъчно овлажняване;
болки в областта на епизиотомия или други белези.
Аз го правех заради нисък естроген, липса на еластин, колаген, лошо кръвоснабдяване , тънка лигавица и чести имфекции.
За повече храна и колаген във влагалището и ендометриума. За лесно забременяване и лесно заселване на бацили………

Общи условия

Активация на акаунт