Резултати от микробиология - тема 3

• 21 192
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Доста лактобацили си завъдила, дай още малко обаче. Гарднерелата я игнорирай.

# 466
Значи да си продължавам в същия дух с Гинофилуса, че го спрях преди месец заради изследванията?

# 467
# 468

Здравейте, отново.
След ВЕНОЗНО - лечение най- накрая се отървах от всякаква гад в секрета си
Полето е напълно чисто - има само епители защото съм пред овулация.
Лечението беше - Селемицин+ Ампиплюс
3 пъти х 2 банки на ден -7 дни.
Синкванон
Неоренал SR
За опашка вкъщи имам
Уназин 3 х1 -12 дни
Левокса х1 14 дни
Бисептол 2х2- 7 дни
Уростим+ Неоренал SR- 6месеца
Интестинал Мукоза

Въпроса ми е сега по време на оралния АБ , поне още 20 дни има ли смисъл да слагам долу Лактобацили или ще ги унищожа………
Да слагам ли само нещо подкисляващо или въпреки АБ да прилагам и бацили.
И какви….. защото Гинофилус не действат при мен или поне моя модел ……..
Не искам да се връщам пак в изходна позиция.
Мерси
И дано съм била полезна 🍀👌

# 469
Bella-dona, ти какво точно лекува венозно с тези антибиотици - гарднерела или нещо друго?

# 470
Bella-dona, ти какво точно лекува венозно с тези антибиотици - гарднерела или нещо друго?
Имах 9 неуспешни опита с орални АБ и всякакви глобули за БВ , която включва и гарднерела, която е толкова упорита.
По назад в страниците 16 нататък ги има описани моите ситуации.
Накрая след толкова пиене и въртене само в този коловоз едно махна друго се появи, достигнах до извода , че няма да стане само с орален АБ и предприехме венозно.
Гарднерела, Ентерокок и Ешерихи Коли лекувах с тях. Сега имам и опашка от доста неща защото съм станала хронична …….
За сега съм добре
След време ще заселвам нови лактобацили

# 471
Здравеейте, дами!

Включвам се да споделя своята хронична история и да почерпя от вашата опитност.

От десет години с партньора ми не можем да излезем от един порочен кръг на бактерии и  гъбички. Както изчитам за вас, така и ние, изпихме целия антибиотичен свят, опитвахме какви ли не алтернативни лечения и така до днес.

Вече чукнахме 30-ка, дори и някоя отгоре, мечтаем за наследници, но не можем да им подготвим терена все още...

Благодарение на проучвания и участие от страна на съпруга ми в подобни групи, разбрахме за вече обсъжданите трихомони. От провинцията сме, но разбрахме за Медирс, Чалашканов, както и дамата от Хасково. Изследвахме се при тях. Бяха открити.

Разбрахме, че Чалашканов е добър в това да ги открива при мъже /при мен също не ги откри/, а Гозгунова - при жените /единични, но се откриват при мен/. И ако правилно съм се ориентирала в информацията до момента - има ли трихомони, няма как бактериите да бъдат изчистени.

Освен тях, при мен най-актуалното е:

Streptococcus Agalаctiае & Бета-хемолитичен стрептокок

Назначеното ми лечение бе Клиндавазин V, както и три курса /в три поредни месеца/ - локален пробиотик - Гинофлор.

Лечението бе безрезултатно, не само, че патогените са все още налични, но не съм си задържала нито един лактобацил...

Та, така. При съпруга ми в лечението на трихомоните вече има успех и то - базирано на опита на съ-групниците от неговата онлайн общност. Видях из темата за Орнидазол и Секнол. Запознати сме с тях.

След тези три месеца локални пробиотици и нито един задържан лактобацил, АГ ме насочи към изследване на хормони по схема, да проверим дали причината не е хормонална.

Също така се опитвам да се ориентирам как да подходя комплексно в лечението на трихомони, бактерии, задържането на лактобацили. . . Препоръки, специалисти, мнения?

Та, благодаря, че ме изчетохте и ще съм благодарна за включванията ви!

# 472
Каква е била твоята схема за лечението на трихомоните?

# 473
Ако все още не си излекувала трихомоните, няма как да очакваш да излекуваш и другите тъпотии.
А относно това с лактобацилите, с този Гинофлор нищо не правиш. Единствените реално работещи пробиотици за вагинално приложение са Гинофилус и Лактажин.
Тъй че, ако си чиста откъм трихомони, съветвам те да направиш един курс с Полижинакс 12 вечери за стрептококите (всъщност има ли ги още), след което - месец - Гинофилус всеки ден, месец - през ден, контрола. Под месец - разбирам от цикъл до цикъл.

А иначе - лечението на трихомоните е еднакво и за мъже и за жени. Ако не е метронидазол, който е крайно неефективен, или е Орнидазол, или е Секнол. Аз лично успях да се оправя навремето, когато имах трихомони с Орнидазол, мъжа ми също, това след n на брой неуспешни курсове с метронидазол и Тинидазол.
BTW, и Медирс, и Чалашканов на всички откриват трихомони. Аз лично хич им нямам доверие вече.
За Гузгунова съм чувала добри отзиви, пък не знам вече…

# 474
Благодаря ви за бързите отговори, дами!

Едваа преди ден се потвърди наличието на трихомони. До момента не съм ги лекувала, затова и реших да се включа.

Т.е. откъм последователност правилният подход е:

-лечение на трихомони
-лечение на бактерии
-курсове с лактобацили?

Благодаря!

# 475
Именно това е. Първо лекуваш трихомоните, след това бактериите и едва, когато всичко е чисто - почваш да заселваш лактобацили.
Не знам кой ще те лекува, но си намери читав лекар, който изписва схемите с Орнидазол или Секнол. С този метронидазол според мен ще си загубиш времето.
И тъй като мъжа ти вече се е лекувал, сподели как се сдобивате с тези лекарства, че то ясно, че са от чужбина.
Аз лично, доколкото знам и двете ги има в Турция, но не знам сега като и там има електронни рецепти за АБ как стават нещата.
Секнол има във Франция. Искат рецепта, но поне до миналата година можеше и с наша.
Та така.

# 476
Много ценно, наистина...

А, иначе при него - с хартиена рецепта и чрез хора, пътуващи до Турция. Поне така направихме в началото на годината.

Насока към такъв специалист дали имаш? И също - локално и перорално ли се случва лечението им?

# 477
Лошото е, че вече искат електронна рецепта в Турция, поне така ми казаха от една онлайн аптека, която се занимава с внос на лекарства от Турция. Не се наемам да казвам, че всичко е категорично така, защото не съм се ровила толкова, на мен ми трябваше метронидазол, просто си го купих от гръцката аптека, но в Гърция няма Орнидазол и Секнол.
Иначе - аз лично последно се лекувах с 2 курса Орнидазол, само орално. Но то има и вагинални глобули.
Знам кой изписва такива схеми в София - д-р Емилия Филипова от Кожно-венерическия диспансер. Тя лекува мой познат, той беше пробвал да се самолекува с Орнидазол, но пак не се беше излекувал, та тя му изписа Секнол, той успя с познати да си го купи от Франция и този път беше успешно лечението.
Това мога да ти кажа като най-актуална инфо, която знам,  защото аз лично се лекувах последно 2012 г. и тогава един микробиолог ми беше изписал схемата. Не го препоръчвам, защото знам, че е станал страшен търгаш и няма да ти свърши работа.
В твоя случай мисля, че най-редно е да комбинираш лечението на трихомоните и другите бактерии.
Т.е. докато пиеш примерно Орнидазол или Секнол, да слагаш някакви глобули за бактериите. Задължително искай да ти изпишат и противогъбично, тип Дифлукан или Микомакс, че да не стане и това.
И вече след всичко това почваш с вагиналните пробиотици.
И! Никакъв секс. Абсолютно никакъв. Независимо презервативи, не презервативи, просто спирате. Защото рискът от презаразяване е много голям. Играла съм го този филм и е страшно.
Задължително да се провери той наново и сега.

# 478
Безкраайно ценно!  Благодаря още веднъж. Ще я посетя съвсем скоро и малко по-нататък ще се включа да разкажа как са се развили нещата при мен.

# 479
Успех.
Пожелавам ти да се справиш с тия гадини от първия път и да ви се махат тия неща от главата. Ще видиш, че изчистиш ли ги, постепенно нещата ще се оправят. Няма да е много бързо, но гарантирано - вече няма да се въртите в омагьосан кръг.
🍀

Общи условия

Активация на акаунт