Резултати от микробиология - тема 3

• 21 161
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Скрит текст:

Здравейте. С нова микробиология съм - съвети какво да искам от АГ-то?
Във вторник ще пусна и Фемофлор да видя какво е положението и след резултата ще отида при АГ...

Скрит текст:

Слагам и микробиология 10 дни преди горната... не знам вече има ли лаборатория, която да е ОК.

Скрит текст:

Здравейте. Самоцитирам се - излезе ми фемофлор.

Staphylococcus spp. трябва ли да ги лекувам с нещо?

# 511
Скрит текст:

Здравейте. С нова микробиология съм - съвети какво да искам от АГ-то?
Във вторник ще пусна и Фемофлор да видя какво е положението и след резултата ще отида при АГ...

Скрит текст:

Слагам и микробиология 10 дни преди горната... не знам вече има ли лаборатория, която да е ОК.

Скрит текст:

Здравейте. Самоцитирам се - излезе ми фемофлор.

Staphylococcus spp. трябва ли да ги лекувам с нещо?

Прекрасен фемофлор! На колко сте? И колко партньори сте имала досега! Питам от любопитство…за първи път виждам такъв фемофлор тук.браво!
Според мен ако не ви създава парене, дискомфорт, или ако нямате други оплаквания, НЕДЕЙТЕ! НЕДЕЙТЕ! да лекувате! Влизате в порочен кръг от който няма излизане с години…от опит казвам.

# 512
Здравейте!

Моля за съвет за следния резултат от МБ.

Скрит текст:

АГ искаше да изпише антибиотик за прием през устата, но тъй като кърмя, ми каза, че сме с буквално вързани ръце в момента. Изписа ми нещо за мазане, но не мога да разчета рецептата, надявам се в аптеката да могат.
Объркана съм, тъй като предходната МБ беше чиста. Не знам дали мога да приемам и някакъв пробиотик в подкрепа и дали мога да комбинирам с Вагизан? Ще съм ви благодарна да ми дадете някакви насоки, включително за допълнителни изследвания.

# 513
А симптоми имаш ли?
На идентични резултати ми изписаха силвержин плюс и орален пробиотик. И после продължавам с вагинален пробиотик.

# 514
По-обилно течение при овулация, но стандартно като консистенция и без неприятен мирис. Нищо друго.

А симптоми имаш ли?
На идентични резултати ми изписаха силвержин плюс и орален пробиотик. И после продължавам с вагинален пробиотик.

# 515
Почваш да правиш БВ. Ако не вземеш мерки, ще стане страшно.
Това за мазане, каквото и да е, няма да свърши работа, защото проблемът ти е в нарушеното равновесие на флората - малко лактобацили, повечко анаеробки.
Тъй като кърмиш, метронидазоловите препарати, които го лекуват това нещо не са блестяща опция, тъй че трябва да пробваш с Вагизан и вагинален пробиотик. Доскоро щях да ти похваля Гинофилус, ама явно са го развалили. Пробвай Лактажин.
Т.е. 3-4 дни Вагизан, после 10 дни Лактажин. Съвместими са с кърменето.

# 516
Много благодаря за съвета! Ще действам по схемата!

Почваш да правиш БВ. Ако не вземеш мерки, ще стане страшно.
Това за мазане, каквото и да е, няма да свърши работа, защото проблемът ти е в нарушеното равновесие на флората - малко лактобацили, повечко анаеробки.
Тъй като кърмиш, метронидазоловите препарати, които го лекуват това нещо не са блестяща опция, тъй че трябва да пробваш с Вагизан и вагинален пробиотик. Доскоро щях да ти похваля Гинофилус, ама явно са го развалили. Пробвай Лактажин.
Т.е. 3-4 дни Вагизан, после 10 дни Лактажин. Съвместими са с кърменето.

# 517
Здравейте. Какво мислите за тези резултати от МБ? Не разбирам има ли гъбички или не?

# 518
Нямаш гъбички, но имаш бактериална вагиноза.

# 519

Здравейте. Моля за мнение,какви са тези клетки? За първи път ми излиза такава МБ.
Да уточня: имам раничка на шийката на матката и тъй като ми взеха няколко проби в един ден,тя прокървя,оттам са и левкоцитите.
Но другите..... Чакам и Цитонамазка,но не знам кога ще е готова и тя.

# 520
Не ги гледай епителните клетки.
Почти нямаш лактобацили, това ти е проблема там.
Заемай се да ги възстановяваш - вагинален пробиотик.

# 521
А бях слагала месец Гинофилус.....явно наистина са го съсипали.
Ще се пробвам с Лактажин....

# 522

Здравейте. Моля за мнение,какви са тези клетки? За първи път ми излиза такава МБ.
Да уточня: имам раничка на шийката на матката и тъй като ми взеха няколко проби в един ден,тя прокървя,оттам са и левкоцитите.
Но другите..... Чакам и Цитонамазка,но не знам кога ще е готова и тя.
ако все пак ти е интересно какво са тези клетки, питай chatgpt или друг ai .добри са в обясненията на медицински термини

# 523
От взимането на цитонамазката са дошли. И нямаш лактобацили.
Антибиотик ли си пила скоро?

# 524
Пих преди месец и половина,но беше дълъг курс - 10 дни Ципрофлоксацин.  Реално и тогава ми се получи и уретрита. Поне съм отрицателна за Уреаплазма.

Общи условия

Активация на акаунт