Резултати от микробиология - тема 3

• 17 938
  • 708
  •   1
Отговори
# 585
За Шумен нямам никаква идея.
Знам, че Геника изследват проби, пратени и по куриер. Можеш да провериш.
Иначе - да, възможно е да се хване уреаплазма на МБ, но е твърде възможно и да не се хване. Щом ти не си правила ДНК на цервикален секрет - трябва да направиш. Пък да не казвам, че и той може да има отново, ако ти не си се лекувала, защото си го препредавате.
Затова е редно и двамата да си пуснете PCR, ти от цервикален секрет, той от еякулат.
Твърде възможно проблемите ти с уринирането и оскъдните левкоцити да се дължат на уреаплазма.

# 586
Иначе - да, възможно е да се хване уреаплазма на МБ, но е твърде възможно и да не се хване. Щом ти не си правила ДНК на цервикален секрет - трябва да направиш. Пък да не казвам, че и той може да има отново, ако ти не си се лекувала, защото си го препредавате.
Затова е редно и двамата да си пуснете PCR, ти от цервикален секрет, той от еякулат.
Твърде възможно проблемите ти с уринирането и оскъдните левкоцити да се дължат на уреаплазма.

Нито една от гинеколожките не ми предложи да направим такова изследване. Изследванено за хламидията го изпратих именно по куриер в Геника. Сега предстои да отида на уролог и ще му предоставя цялата информация и изследвания, които имам правени. Честно казано тези позиви намаляха и много рядко усещам някакъв дискомфорт, едната лекарка каза, че може това дразнене да е от гарднерелата. Имам чувството, че този урогард ми помогна, понеже от предните лекарства, които пих, не усетих промяна. Тотално взех да се обърквам с тези изследвания, а и сякаш на лекарите, при които съм ходила, не им се занимава много много с това да търсят проблема.
Споменах за уреаплазмата от миналата година на втората гинеколожка, при която ходих, и тя ми обясни, че е до имунна система и на мен може да не ми се е предала, понеже от тогава съм пускала поне 5 микробиологии в различни лаборатории, които са отрицателни за уреаплазма. Плюс урината, която пусках. Миналата вас година приятелят ми пи антибиотик за тази уреаплазма, а на мен не ми назначиха нищо, заради отрицателната микробиология.

# 587
Няма да ти казвам как по едно време във всяка МБ ми включваха уреаплазма и микоплазма. Сигурно имам поне 5, всичките отрицателни. Правя си PCR в Геника - хоп, уреаплазма Парвум. Карам мъжа ми да се тества с еякулат - отново там, отново положителен.
Направи си тест в Геника.

# 588

Нито една от гинеколожките не ми предложи да направим такова изследване. Изследванено за хламидията го изпратих именно по куриер в Геника. Сега предстои да отида на уролог и ще му предоставя цялата информация и изследвания, които имам правени. Честно казано тези позиви намаляха и много рядко усещам някакъв дискомфорт, едната лекарка каза, че може това дразнене да е от гарднерелата. Имам чувството, че този урогард ми помогна, понеже от предните лекарства, които пих, не усетих промяна. Тотално взех да се обърквам с тези изследвания, а и сякаш на лекарите, при които съм ходила, не им се занимава много много с това да търсят проблема.
Споменах за уреаплазмата от миналата година на втората гинеколожка, при която ходих, и тя ми обясни, че е до имунна система и на мен може да не ми се е предала, понеже от тогава съм пускала поне 5 микробиологии в различни лаборатории, които са отрицателни за уреаплазма. Плюс урината, която пусках. Миналата вас година приятелят ми пи антибиотик за тази уреаплазма, а на мен не ми назначиха нищо, заради отрицателната микробиология.
От обикновена МБ няма да хванете плазмен патоген. Те са плазми изискват ПСР тест. В геника много е чувствителен теста и тях ги хваща от цервикален и еякулат направете.
Винаги ако единия има се лекува и другия.
Може би имате и вие , но Мб няма как да покаже. Хубаво е да пуснете пак и да се лекувате , ако се изолира.
И как пращате с куриер до Геника ?

# 589
Няма да ти казвам как по едно време във всяка МБ ми включваха уреаплазма и микоплазма. Сигурно имам поне 5, всичките отрицателни. Правя си PCR в Геника - хоп, уреаплазма Парвум. Карам мъжа ми да се тества с еякулат - отново там, отново положителен.

Кое точно е изследването, което мога да си направя в Геника? И това означава, че трябва да отида отново на гинеколог, който да ми вземе секрет... и да изпратя изследване.

# 590

Кое точно е изследването, което мога да си направя в Геника? И това означава, че трябва да отида отново на гинеколог, който да ми вземе секрет... и да изпратя изследване.
Да, нов секрет и еякулат при мъжа 5 дни въздържание поне
Теста е Фемофлор скреен
Ако искате качествено да видите всичко дали е наред. Успех

# 591
Блонди, съветвам те това да пуснете:

# 592

Може ли да се даде урина?

# 593
Никой не може да каже категорично откъде може да се изолира уреаплазма...Аз лично залагам на цервикален секрет и еякулат.

# 594
Здравейте. От МБ излезна умерен растеж на ентерококус фекалис и бактериална вагиноза във влагалищен секрет. Изписаха ми Полижинакс 2 кутии и Фунгокап. Това адекватно лечение ли ви се струва ?

# 595
Здравейте. От МБ излезна умерен растеж на ентерококус фекалис и бактериална вагиноза във влагалищен секрет. Изписаха ми Полижинакс 2 кутии и Фунгокап. Това адекватно лечение ли ви се струва ?
Никак не обичам да давам съвети , но по- неадекватно лечение от това няма! Нито една съставка в Полиженакса няма да ви помогне нито за Ентерокока , нито за БВ! Фунгокап е за гъбички, доколкото виждам. Двата вида бактерии се лекуват с различни лекарства. Лично на Полиженакса бях намерила подробна инструкция на какво действа и Ентерококът не е чувствителен на нито една от съставките му,за БВ  изобщо не е това лечението.

# 596
Точно това бяха и моите размишления и за това реших да попитам....

Никак не обичам да давам съвети , но по- неадекватно лечение от това няма! Нито една съставка в Полиженакса няма да ви помогне нито за Ентерокока , нито за БВ! Фунгокап е за гъбички, доколкото виждам. Двата вида бактерии се лекуват с различни лекарства. Лично на Полиженакса бях намерила подробна инструкция на какво действа и Ентерококът не е чувствителен на нито една от съставките му,за БВ  изобщо не е това лечението.

# 597

Може ли да се даде урина?

Не може. Т.е. - може, ако искаш да дадеш 100 лв. на вятъра. За такива инфекции златен стандарт е при жени - цервикален секрет, за мъже - еякулат.
Всичко друго ще даде най-вероятно фалшиво отрицателен резултат.
Предполагам, че искаш верен резултат, а не просто отбиване на номера.

# 598
Sugarbaby, към микробиологията на ентерокока няма ли антибиограма направена?

# 599
Момичета, според мен и моя опит не е точно така. Моите симптоми започнаха преди няколко години – първо с чести позиви за уриниране, които ту се появяваха, ту изчезваха, и чести гъбички. Когато симптомите продължиха, а микробиологиите от урина и секрет бяха все чисти, пуснах Фемифлор – излезе чист, като се хвана само познатата за мен кандида.

Девет месеца по-късно симптомите се засилиха и се появи гинекологичен дискомфорт, който беше доста нетипичен. Пуснаха ми PCR в „Геника“ за уреаплазма и микоплазма от цервикален секрет, за които бях убедена, че пак ще са отрицателни, но този път се изолира Ureaplasma parvum. След неуспешно лечение реших да изследвам и урина, за да пусна антибиограма и да не лекувам пак на сляпо. Там изненада – изолираха се и Ureaplasma, и Mycoplasma.

Според мен, а и според нефроложката, при която отидох след това, в моя случай са се загнездили в уретрата и съм ги имала дълго време – може би години. Нужно е било време, за да се активира инфекцията, да се размножат и да се „хванат“ на цервикален секрет – и то само уреаплазмата. Микоплазмата не ми е излизала никога нито на Фемифлор, нито на стандартния PCR от цервикса. Чела съм много по темата и никой не може да каже със сигурност къде се “захващат” първо. Ясно е, че заразяването става по полов път, но ако влагалищната среда в този момент не е била благоприятна за тях, е възможно бактериите да са се задържали в уретрата и да са изчакали подходящ момент да се размножат.

Затова според мен, ако има симптоми и – както в този случай при момичето – преди това е имало заразен партньор, най-добре е да се изследват и двете: урина и цервикален секрет, защото не е ясно къде може да се е „скрила“ инфекцията. В темата за уреаплазма и микоплазма имаше и други подобни случаи, при които излизаха само на урина. И винаги, ама винаги – пускайте антибиограма, за да не се налага двойно лечение.

Общи условия

Активация на акаунт