Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 81

• 26 430
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Елора, ти самата написа, че не го знаеш какво е, но сигурно е боклук. Имай си мнение, ама то е празно, не помагащо на никой с нищо.

Не знам дали в тази тема има "излекували се". Смятам, че всеки от нас прави нещо, за да подобри състоянието си, да не го влоши, да подобри качеството си на живот. За излекуване не мисля, че аз лично имам шанс.

# 256
catty, за мунджаро  не съм чела, за саксенда и оземпик да.
Предвид какво съм изгледала и изчела за тези неща, не ми е празно мнението ми.
Ей сега прочетох за това мунджаро. Не струва и то.

Иначе с бърз поглед на публикациите става ясно, че не ти помагат Confused

# 257
Елора ти какво прочете за Мунджарото и Саксендата ?

Аз прочетох че могат да предизвикат рак на щитовидната и да доведат до проблеми с панкреаса, което се изпусна лекарката, при която бях при прегледа.  Обаче лекарите доста застават зад тях, не знам точно каква им е схемата.

# 258
За саксендата и оземпик отдавна беше, доста инфо, че и клипове.
И отрицателни и положителни. И много неприятно отрицателни. С летателен изход също.
Мога да се затърся и да ги метна, но гледам и ти сама си си намерила информация. Но не е и темата за тези лекарства. Търси в тубата, тук също има тема за това и може да задълбаеш и сама да прецениш.
Но все пак ето нещо, да кажем за оземпик.
https://www.youtube.com/watch?v=109RMF0UapY
https://www.youtube.com/watch?v=2zyWLNeDyK0
И за саксенда и мунджаро също може да потърсиш, да гледаш.

Лошото е, че много лекари изписват тези неща на хора, които нямат нужда реално от такива силни лекарства.
А от един хубав балансиран режим.
Решението си е твое, животът си е твой.
Ти си решаваш.
В темата за ИР потребителка сподели, която е слабичка, има си някакви пет кила да мъчи като мен и лекарката и изписва оземпик, защото искала да отслабне. После как да им се доверя на тези лекари като така несериозно предписват като бонбонки без причина тези лекарства.
Оземпик, саксенда - това не са лекарства като аналгин и да го мяташ на някой защото искал да отслабне само, а реално има една лека ир и ако си стегне режима, чудеса ще направи. Отказала и глюкофаж, не била за него, но можела оземпик да изпише. Или саксенда. Няма никаква логика.
Аз съм си патила от лекари много и затова проверявам всичко и не им се доверявам.

Аз това не проумявам, тази безотговорност. Хубаво на диабетици го изписват, ама на хора, които нямат нужда.
Сама можеш да видиш и в тубата клипове за тези неща.
И тук има теми за тези лекарства, може да прочетеш. И да си направиш изводи и да си вземеш решение. Ако намериш хора, които са постигнали всичките си цели, излекуване, отслабване, спиране на лекарството без странични ефекти - ами започни. Аз не открих такива неща. 
Смятам, че максимално трябва да се бяга от лекарства. Особено такива.
Храната трябва да ни е лекарство и ако има проблем, търсим къде може да сме сбъркали.
Предпочитам добавки пред лекарства, но и там винаги трябва да се подхожда внимателно.
Това ми е мнението и винаги ще бъде такова, не ангажирам никого.

# 259
Здравейте, как ви се виждат тези резултати? С Хашимото  - еутирокс 75 мг на ден
вободен трийодтиронин/fT3       2.55       pg/ml    1.58 - 3.91     CMIA
Тиреостимулуращ хормон/TSH       2.13       uIU/ml    0.35 - 4.94     CMIA
Свободен тироксин/fT4       0.91       ng/dl    0.70 - 1.48     CMIA

Предишните изследвания са тези, правени в друга лаборатория, защото сега бяхме на профилактика от работа. Аз не мога да сравя, защотомерните единици са различни. От февруари увеличих дозата на хормона от 62.5 на 75 мг.

23.08.2024

TSH 1.29 uU/mL
ft3 4.47 pmol/L
ft4 17.30 pmol/L

08.02.2025

TSH 3.19 uU/mL
ft3 4.30 pmol/L
ft4 13.20 pmol/L

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 16:04 от ravi

# 260
  • Sofia
Здравейте момичета, това са изследванията ми от днес.

Реших най-после да си пусна витамините, както и още 1-2 неща, тъй като напоследък имам някаква тъпа болка в единия прасец, а по принцип си имам фамилна обремененост с по-гъста кръв.
Преди година вит Д беше 42, взимам между 5000 и 10 000 единици на ден, комбинирано с вит К2, но не съм абсолютно изрядна и редовна, случва се да пропусна. Гледам, понаваксала съм го донякъде.
Сега съм приготвила спрея на Better you с вит В12+хром, както и фолиева киселина (фолат). Виждам, че не ми е много ок желязото, за съжаление забравих да изследвам феритин, но последния път беше в средата на референтните стойности.
Налага ли се да приемам и някакво желязо сега? И мога ли все пак да го изпръскам този спрей, защото го купих, преди да се изследвам. Нали няма шанс да предозирам?

# 261
  • Варна
Момичета, през колко дни увеличавате Т3? В американски сайтове видях и че 4/5 дни е ок, други казват 2 седмици или поне 10-14. Така или иначе не бързам, но се чудя все пак какъв е вашият опит.

# 262
Да, и аз чета, че на 4-5 дни е нормално да се увеличи дозата на Т3, но аз лично му давам малко повече време - десетина дни и тогава коригирам.
Ти на каква доза Т3 си?

# 263
  • Варна
Сега започнах, още на 1/4. Сега ще добавя и следобяд 1/4 и после ще видим. Планирам сутринта да стане 1/2 и следобяд 1/4 и не знам - ще тествам и ще видим ще се стигне ли до повече. Не знам каква ще е крайната, любопитно ми е много. Аз съм без жлеза и очаквам да е повечко честно казано

# 264
Много е важно да следиш симптоми и кръвно налягане и пулс.Те ще те ориентират най-добре.Можеш да си водиш дневник, така по- лесно ще отчетеш динамиката.Но за мен 4-5дни да малко за добро наблюдение.

# 265
  • Варна
Да, да, водя си - аз и преди и сега вече 10 дни не съм имала 1 оплакване или симптом. Ще го видим. Днес е 8ми ден, така че ще вкарвам следобедното сега.

# 266
  • софия
Здравейте,извинявам се,че нахлувам в темата,но съм на лекар след месец и дотогава не знам какво да мисля...
Имам няколко симптома на хипотероидизъм и напипах бучка на щитовидната...
Бихте ли дали мнение за изследванията?
Благодаря предварително.

# 267
  • На брега на реката
Според мен, изследванията показват хипофункция, без Хашимото, но е важно какво ще се види на ехограф, щом напипвате бучка!
Т3 е горе-долу по средата, но Т4 е нисичко.
Витамините обаче са почти на долна граница. Много е възможно да се коригират хормоните, като запълните дефицитите им.

# 268
Здравейте, как ви се виждат тези резултати? С Хашимото  - еутирокс 75 мг на ден
вободен трийодтиронин/fT3       2.55       pg/ml    1.58 - 3.91     CMIA
Тиреостимулуращ хормон/TSH       2.13       uIU/ml    0.35 - 4.94     CMIA
Свободен тироксин/fT4       0.91       ng/dl    0.70 - 1.48     CMIA

Предишните изследвания са тези, правени в друга лаборатория, защото сега бяхме на профилактика от работа. Аз не мога да сравя, защотомерните единици са различни. От февруари увеличих дозата на хормона от 62.5 на 75 мг.

23.08.2024

TSH 1.29 uU/mL
ft3 4.47 pmol/L
ft4 17.30 pmol/L

08.02.2025

TSH 3.19 uU/mL
ft3 4.30 pmol/L
ft4 13.20 pmol/L

Извинявям се, но пак да помоля за мнение.

# 269
ravi по изследвания за мен лично си за по-висока доза, ти как се чувстваш?

Общи условия

Активация на акаунт