На море в Гърция 2025 - I

• 50 331
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
  • Luxemburg
Здравейте, виждам че темата е много обширна и пълна с полезна информация. Прегледах 1-2 теми през няколко страници, но като че ли се лутам и моля за насоки за да започна да търся конкретно. Иска ми се да направим септемврийско море с детето на 5 в Корфу или Крит. Пътуването ще е със самолет. Кой от двата ще ми препоръчате и някакви впечатления като курорти, плажове и др ще ми са от полза за да нога да конкретизирам търсенето си и организацията. Благодаря!
Ако искате ми пишете на лични и ще ви разкажа за нашата почивка на Крит преди 13г близо в близост до Chania и след седмица ще сме в близост до Heraklion.
Според мен което и от двете да изберете няма да сбъркате. Началото на септември е достатъчно топло и на двете места, разбира се на Крит ще е малко по-топло, но там често подухва вятър. За мен лично е много важно да има басейн, че морето е студено и не ложе да се ползва да не изпуска ден. В близост до Ираклион има аквариум. А хората в Крит са изключително добронамерени и дружелюбни. На друго такова място не съм била с толкова мили хора. И по ревютата ще го забележите.
На Корфу не сме били (това лято планирахме за там, но накрая пак на стария Халкидики ще сме), но от брат ми знам, че е много хубаво, водата е много чиста и с хубави пясъчни плажове.
Аз търся първо през букинг като си филтрирам каквото ме интересува (басейн, закуска, само хотели, плаж, и т.н) и след това резервирам през техните сайтове.
Отвори си темите и търси с търсачката Крит и Корфу и ще ти излязат доста мнения.

# 136
Здравейте, как е температурата на водата в началото на юни? Къде мога да проверявам за актуални данни? Иска ми се да отскочим за 3-4 дни с детето, но се притеснявам да не го разболея. Никити по-конкретно .

# 137
Повечето малки деца се къпят без проблем по това време, моето също (дори и през май). Но водата си е студена, по моя преценка. Ако вашето е по-болнаво и изнежено, изчакайте до 15-20 юни.

На 1-ва стр. са линковете, където може да проверите температурите.

# 138
От 14 юни дали ще е топло на Скиатос? Малко ме е яд, че не го оставих за Август.

# 139
Не искате на Скиатос през август Simple Smile

Ако времето върви добре оттук нататък и няма някакви потопи - идеално ще е.

# 140
И ние ще сме края на юни, началото на юли за седмица на Скиатос. Понеже разделихме нощувките м/у двата острова, дали има нужда от предварителна покупка на билети за ферибота за "пешаци"?

# 141
Ние също сме се засилили за Корфу от средата на юни. Надявам се да не е много студено. Водата в момента е 19 градуса. Не знам дали има шанс да се надявам да стане поне 23, 24... За първа година ще почиваме толкова рано. Иначе все ходим в края на юни или юли. Дано не ни изиграе лоша шега времето.

# 142
И ние ще сме края на юни, началото на юли за седмица на Скиатос. Понеже разделихме нощувките м/у двата острова, дали има нужда от предварителна покупка на билети за ферибота за "пешаци"?
Седмица по-рано би трябвало да е достатъчно, тъй че може да ги вземете на място веднага като отидете на Скиатос. Вече не може да се разчита на билети в последния момент, за жалост, поне във високия сезон.

# 143
Не искате на Скиатос през август Simple Smile

Ако времето върви добре оттук нататък и няма някакви потопи - идеално ще е.
Но самата вода няма ли да е студена още? Sad

# 144
В средата на юни водата и на Скиатос, и на Корфу надали ще е 24-25 градуса, но ще става за влизане, плуване и т.н. Както вече е писано, зависи какво е било времето непосредствено преди това, зависи и на кой плаж сте. Няма как някой да ви даде точен отговор.

На който и остров да сме били, много често е имало разлика в температурата на водата, понякога дори на съседни плажове. Като ви е студено на един плаж, пробвайте на друг. Случвало се е като бяха по-малки децата да питаме в хотела къде е по-топло морето, ако са местни обикновено дават много адекватни съвети.

# 145
На който и остров да сме били, много често е имало разлика в температурата на водата, понякога дори на съседни плажове.
Потвърждавам.
На Скиатос обикновено водата на Кукунариес е по-студена от съседните плажове.

На Корфу избягвайте Палеокастрица и оттам на север до Сидари.

# 146
Ние ще бъдем на Мегали Амос, но и Плакес е наблизо.
Но много гадно така, че август вече е нетърпима жега за разходки, а през юни водата все още е студена за къпане, под 25 за мен си е студена.
Нашите отиват на Корфу края на май, ходили са и на Халкидики септември, за тях е супер, за мен невъзможно да влезна във водата. Но поне не се пържиш на плажа.

# 147
Ние също сме се засилили за Корфу от средата на юни. Надявам се да не е много студено. Водата в момента е 19 градуса. Не знам дали има шанс да се надявам да стане поне 23, 24... За първа година ще почиваме толкова рано. Иначе все ходим в края на юни или юли. Дано не ни изиграе лоша шега времето.
Не знам в коя част на острова ще отседнете, но ако не е проблем да пътувате с кола до различни плажове, Сидари е един от най-плитките и топли плажове.

# 148
Още не сме решили къде ще отседнем, но и аз видях че обикновено на източния бряг водата в по-топла от на западния. С кола ще сме, така че ще обикаляме, да.

# 149
Всъщност на западния е по-топла в южната част, където са и най-хубавите пясъчни плажове. На изток е топла, да, но не са първа хубост.

Общи условия

Активация на акаунт