На море в Гърция 2025 - I

• 50 255
  • 750
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Тази година за първи път ще почиваме в Гръцко през август. Дано не е много горещо.

МНОГО ГОРЕЩО ЩЕ Е за българските разбирания !!! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

''Имаме почивка в Ниа Мудания.Сещате ли се за нещо интересно?''
пазара в Неа Моуданя е почти най големия в Халкидики - не го пропускайте в срядите !

За резервации търсете местните гръцки ТА като примерно за Халкидики и Сарти - http://www.sithontravel.gr/
за Лефкада : Lefkada Holidays , https://lefkadatravel.gr/ , https://www.lefkadatoursgreece.com/ , https://lefkaswave.com/ , пишете им мейл или по тел. какво търсите.
Това важи за всички курортни места - За резервации търсете и местните гръцки ТА и местните агенции и брокери на недвижими имоти Simple Smile

Последна редакция: пн, 16 юни 2025, 08:23 от peterky2002

# 391
Абсолютно от сега, щом сте с кола.
Ние ще бъдем на Тасос от 18,07 до 25,07. Нужно ли е още сега да купуваме билети за ферибота? Не бях се замисляла, сега с този пост ми стана интересно.

# 392
За Тасос - не.

# 393
Ние ще бъдем на Тасос от 18,07 до 25,07. Нужно ли е още сега да купуваме билети за ферибота? Не бях се замисляла, сега с този пост ми стана интересно.

Ако се качвате от Керамоти не е необходимо. Подреждате се на опашката с коли, един от вас слиза да купи билети, има хора, които дават инструкции и насочват колите към заминаващия ферибот. Корабите са като маршрутки - един се пълни и заминава, веднага след това започва да се пълни следващия и така от рано сутрин до към 11.00 вечерта.
Няма как да се объркате. Приемат се плащания с карти и кеш.

# 394

Ако се качвате от Керамоти не е необходимо. Подреждате се на опашката с коли, един от вас слиза да купи билети, има хора, които дават инструкции и насочват колите към заминаващия ферибот. Корабите са като маршрутки - един се пълни и заминава, веднага след това започва да се пълни следващия и така от рано сутрин до към 11.00 вечерта.
Няма как да се объркате. Приемат се плащания с карти и кеш.
Благодаря Simple Smile

# 395
Здравейте, пътуваме за о. Китира в понеделник 23.06. Предната вечер имаме междинна нощувка. Трябва ли предварително да купя билети за ферито от Неаполи Войон? Не съм сигурна дали ще можем да го хванем в набелязания час, че имаме към 5 часа път до Неаполи, но ако мислите, че има риск с билетите, ще ги купя.

# 396
  • някъде ... тук ...
Аз рискувах за същия ден на място, че не знаех колко ще ни таксуват буса, защото беше Велика събота и имаше само 1 ферибот в 10.30. Спахме в Неаполи и купих билетите сутринта с отварянето на офиса.
За работен ден - понеделник, не мисля, че ще имате проблем на място.

# 397
  • София
Здравейте, предстои ни почивка във Волос в края на тази седмица. Четох в темите, научих много полезна информация, но бих ви помолила да ми препоръчате плажове, които да посетим.
Предварително благодаря на отзовалите се Flowers Rose

# 398
Привет, тази година решихме с компанията да сменим малко мястото и си набелязахме Афитос за лятната ни отпуска. Имате ли идеи за близки хубави плажове? Параход, видях някога преди сто години твое мнение, но по-нова информация не намерих. Особено както чета информация за задължителна консумация 30-50 евро на човек... Хем ми изглежда чудесно място, хем ако не намерим добър плаж наоколо може би ще канселираме нощувките и ще потърсим другаде, а не ми се иска да го правим.

# 399
Пипилота,
на Афитос плажът все така не става, не се е променил за тези години. И на Касандра чадъри и шезлонги не са евтини, да Simple Smile
Според мен най-близкият хубав плаж е Лефки Перистера, известен в темата и като "плажа на хотел "Александър Велики". Съвсем актуално си е, това ни беше последното къпане за миналата година, в средата на октомври Simple Smile
https://maps.app.goo.gl/bzw8WWnDuhK96q6S9

Снимка (но през активния сезон не изглежда така)

Хулиганка,
слагам пинче към първия хубав плаж в посока Пелион - Парадисос. https://maps.app.goo.gl/g3V4t4ZA9vqeqbdJ7
Има и на континента, към Неа Анхиало, но не ги познавам добре.

# 400
  • София
Благодаря, Параход! Непременно ще го посетим. Четох от стари твои публикации за плажа в Микро, че е хубав (ако правилно съм запомнила), но е по-далеч. Мисля да отидем до Макриница и Портария, пак от прочетеното в темата.
За хубави таверни в самия Волос, съм набелязала 2-3 от отзиви в мрежата, но ще се радвам, ако ми препоръчате такива, които са харесали и на вас.

# 401
Здравейте извинявам се нахлувам в темата но да ви споделя проблема ми обърках си резервацията в букинг ( броя на туристите) звънях в центъра за обслужване на клиенти казаха до 1 час ще ми направят корекцията в резервацията , но все още няма промяна. Някой да имал подобен проблем?

# 402
  • Sofia
За плажове край Волос не мога да кажа много. Този на Кала Нера не е лош. Ако искате нещо уау - източната страна на полуострова. Нещо по-спокойно - надолу от западната страна.

# 403
  • Сф
Здравейте извинявам се нахлувам в темата но да ви споделя проблема ми обърках си резервацията в букинг ( броя на туристите) звънях в центъра за обслужване на клиенти казаха до 1 час ще ми направят корекцията в резервацията , но все още няма промяна. Някой да имал подобен проблем?

За хотел или частен дом е? Най- добре директно се свържи с домакина или хотела и ги информирай. Аз не бих разчитала на букинг

# 404
  • Пловдив
Това лято мислим да продължим с Южна Евия за 4-5 дни в края на август. Събирам свежи идеи къде да идем от там за още 3-4 дни /не изключвам Кеа и Китнос, ама нещо са космически нощувките за нашата група/. Какво готино има в района?

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 11:09 от jul

Общи условия

Активация на акаунт