Естетични процедури за лице и тяло – 62 тема

• 41 575
  • 749
  •   1
Отговори
# 105
И аз търся къде да си направя Нефертити лифтинг и чакам да чуя хубави отзиви...

# 106
Моята ендокриноложка, която е от Вита, ми препоръча д-р Ненкова. Много лекарки от Вита ходели при нея, не знам си какви звезди правела тя..., но не съм я посещавала.

# 107
  • Варна
Дамата, която писа за белега от секцио-много ви е рано,ама много, изчакайте! Ще стане тънък като косъм след година и тогава ако не ви хареса ще правите нещо.
А относно доктор Ненкова,нищо не поства и не мога да преценя работата й…

# 108
  • при Arctic Monkeys
Ма тази леля няма и 40, уж няма филъри, а прилага целия останал арсенал от процедури.. Аз на 38 имах все още детско лице, само с козметика. Според мин всички фейс йоги и пр. коучове си правят процедурки също.

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 21:32 от karmacoma

# 109
Аз също на 40 имах детско лице.

# 110
Относно белега, моят не е от секцио, но от двукратно оперативно премахване на бенка и е голям, над 12см.
Аз 8 месеца след операцията правих pico sure. Не мога да кажа дали има ефект от една процедура, казаха че ще ми трябват много процедури и да се въоръжа с търпение. 150лв. беше в Дерма Акт. Като цяло ми се струва скъпо и не знам до колко има ефект. Мазането с контратубекс по-добре повлиява.

# 111
За белега- дерматикс е страхотен.

# 112
Здравейте,

От години не съм следила тази тема, но сега се обръщам към вас за съвет, защото сте сила и ви имам пълно доверие.

С какъв вид лазер най-ефективно се лекува оперативен белег на около 2 месеца  (от секцио)? Къде в София мога да направя процедурите и наистина да има ефект (виждам в нета, че под път и над път предлагат услугата, но изобщо не съм запозната кой вид лазер е ефективен и не ми се рискува да губя време в неефиктивни процедури и после белегът да не може да се промени, защото съм загубила прекалено много време).

Ще съм благодарна за всякакви насоки 🍀

Най-добрият CO2 лазер за третиране на белези, който може да намерите, е Lumenis ultra pulse alpha. В България има само един, и той е в Пловдив. Може да проверите в интернет за апарата.

# 113
  • в 1001-та нощ
С какво е най-добър?

# 114
За белега от секцио - аз също търсех активно процедура. Но междувременно мазах интензивно със Содермикс и без да правя друго, той вече е тънък като конец и много избледнял. Честно да си призня отказах се от лазер или друго нещо, защото просто няма смисъл. Та, питащата може да пробва по този начин докато дойде време за апаратна процедура, защото на 2 месеца е рано за третиране.

# 115
Здравейте, някой ползвал ли е този домашен уред и може ли да сподели впечатления Simple Smile
https://newabeauty.bg/product/newa/

# 116
Прилагам цитат от интернет:
"Lumenis UltraPulse Alpha е един от най-висококласните CO₂ лазери на пазара, използван основно в естетичната и дерматологичната медицина. Ето с какво се отличава и превъзхожда много от другите марки апарати:

1. Най-висока пикова мощност

UltraPulse технологията предоставя до 5000 W пикова мощност, което позволява изключително бързо и ефективно изпаряване на тъкан с минимално термично увреждане. Това го прави идеален за дълбоко фракциониране и аблация с прецизен контрол.

2. По-дълбоко проникване от други CO₂ лазери

Благодарение на специалния импулсен режим (UltraPulse), лазерът достига до 4 mm дълбочина – по-дълбоко от всеки друг фракционен CO₂ лазер. Това е особено важно при третиране на дълбоки белези, стрии, хипертрофични белези и по-тежки кожни състояния.

3. Нисък риск от странични ефекти

Кратката продължителност на импулса намалява топлинната дифузия, което води до по-бързо възстановяване, по-малко зачервяване и по-нисък риск от PIH (постинфламаторна хиперпигментация)."

Бързият, кратък и мощен импулс води до минимум увреждане на заобикалящата тъкан, което води до "чисто" проникване на лъча с по-кратко време за възстановяване.

# 117
Според мен свличане в долната част на лицето се получава така или иначе с годините. При някои по-рано, при други по-късно. Не съм прекалявала с нищо, но от около шест месеца при мен е доста забележимо. След 3-4 години съм за лифтинг и това си е.

Някой беше питал за кожата на коленете. Аз правих обиране на целите крака от коляното до горе. Съветвам много внимателно да прецениш дали да го правиш, заради белезите. Големи са и видими.

# 118
Лифтинга оперативна процедура ли е? Някоя, мацка правила ли си е, би ли разказала повече?

# 119
Привет, дойде моментът да се консултирам с дерматолог относно контура на лицето. Нищо не съм правила досега. На 51 г. съм, младолика, та затова чак сега се сдобих с тази нужда.
Какво е сработило при вас за стягане на долния контур на лицето? Не знам защо, без консултация някак вътрешно към конци съм се насочила и ако сте правили тази процедура бихте ли ме насочили към специалист, който в тази област да е добър. И има ли други процедури които да доближават ефекта на конците? То е ясно, че на консултацията лекарят ще ме насочи, но ми се искат и от вас насоки.

Общи условия

Активация на акаунт