Естетични процедури за лице и тяло – 62 тема

• 45 996
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
Kanari , ако ще слагаш ботокс в масетри, с цел отпускане на стискането на зъби.... те съветвам доста добре да го премислиш. Неведнъж съм писала, а и тук в темата някой друг също наскоро писа - поставянето на ботокс в масетри или дъвкателния мускул - а това е най силния мускул в човешкото тяло, може да предизвика вместо ефект, неприятен дефект. Заради силата на мускула, там по протокол се поставят повече единици и от това се получава едно стягане(прибиране) на кожата в областта на масетрите навътре, а всичко останало бива избутано напред към устните и по този начин марионетните увисват много грозно.
Ето обяснено тук:
https://www.instagram.com/reel/DE733TrSre3/?igsh=MzB1cTE5NWl6anRx
 Отделно има опасност от това:
https://www.instagram.com/p/DDccQewvc18/

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 10:48 от Anelia Dimitrova 649961

# 496
  • София
Благодаря, да, и с теб сме го коментирали и като цяло не мисля да слагам, но въм малко отчаяна. След 3 г лечение на захапка няма ефект, след пиене на успокоителни-няма ефект, а от стискането ми се появява мигрена и то много тежка боли ме цялата челюст. Няма дак оментирам до какво води за зъбите. Явно още изследвания ще правя и хич не ми се слага ботокс, но все пак се бях замислила и за този вариант

# 497
С шина няма ли малко облекчение?

# 498
Kanari, съпругът ми има същия проблем, като теб, нарича се бруксизъм. Много силно стиска със зъби през нощта не волево, често чупеше зъби. Стоматологът му прави отливка и силиконова шина, с която спи и подменя на определен период, защото я мачка сериозно. Така е от години и за сега по този начин си е решил въпроса.

# 499
  • Пловдив
И аз съм така - жестоко си вдлъбвам зъбите от стискане през нощта. Направиха ми шина, но аз не търпя нищо в устата си и не мога да я нося. Моята стоматоложка ми беше споменавала за ботокс, но след прочетеното по-горе, изобщо няма да рискувам.

# 500
Здравейте, момичета. И аз съм със силен бруксизъм и специално на мен шината вечер много ми пречи - подуват ми се венците. Затова ходя на остеопатични масажи за лице. Остеопатът отпуска и разблокира лицеви блокажи. След като се работи с блокажа, вече шината върши повече работа - т.е. предпазва, докато лицето, челюстта и мускулите "навикнат" да не се притискат толкова много. Естествено, отключващ фактор е стресът, но има и едно навикване на мускулите на челюстта да стоят сключени. Не знам дали добре обясних, но на мен това ми помага.
За скулптрата - доколото знам протоколът е 3-4 процедури през 2 месеца първоначално и след това по 1 бр. поддържащо на период от 1-1,5г. Но все пак - лекарят преценя. При мен няма обем от 1 процедура, нямам и хлътвания, с които да се боря и за момента оставам с 1 бр.

# 501
Irrational, в случай че си в София, можеш ли да препоръчаш добър остеоестет?

# 502
Irrational, в случай че си в София, можеш ли да препоръчаш добър остеоестет?

В Бургас съм аз Simple Smile

# 503
  • София
Аз нощем нося ритейнъри, но са изядени от стискането. Проблемът е ужасяващата мигрена и стискането и през деня. Ще поразпитам за тези масажи.
Ако някой мерне промо на скулптра за юни, ще драсне ли тук? В дермаакт има заедно с филър, но не ми върши работа...така и не посмях да отида при Бабаян.

# 504
Ще потвърдя от личен опит, каквото е написала Анелия по-горе! Недей с ботокс в масетери, нито изобщо в долна част! И аз съм с бруксизъм и спя с шина, защото съм изтъркала зъбите до дентина и също съм с мигрена.
Казах си хайде да сложа в масетери и платизма хем заради бруксизма, хем заради контура и марионетните. Резултатът е по-изявени марионетни, хем и в тях бодна и сравнително изгладен контур, но не се харесвам така защото ми се смали брадичката и се прибра челюстта и така носът ми изглежда по-голям.
Но това е бял кахър на фона на кошмарното стягане на челюстта от ботокса. Направих какво ли не да ме отпусне и Слава Богу вече го няма това ужасно усещане, но две седмици се чувствах като дебил и ме беше страх да заговоря с хора Mask
А по отношение стискането на зъбите, според мен продължавам - правя едни микро движения със зъбите през деня и се улавям, че си ги мога и продължавам да си ги правя и сега, с блокирани масетери.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 20:53 от N a t a l y

# 505
  • София
Благодаря за темата!
Вчера сложих ботокс в челото, при Георгиевски в Дермаакт. За първи път ги посещавам в новата им клиника, много съм доволна, че имат голям и удобен паркинг Smile. Вече няколко пъти слагам при Георгиевски ботокс и съм доволна, още не ме е хванал, но знам че ще остана доволна. Възползвах се от отстъпката за рожден ден и за цяло чело ми излезе 455 лв.
Вече много малко процедури искам - през годините (на 43 съм) съм пробвала доста неща и от сегашна гледна точка виждам смисъл само от ботокса и филърите, поставени в малки количества на правилните места. Пробвала съм и скинбустери, мезотерапии, Скулптра, Морфеус (който има някакъв ефект, но за болката и парите не си струва).
За шията не виждам вече адекватно решение в момента, пробвала съм почти всичко, освен лифтинг някой ден.
Надявам се, естетичната медицина да напредне още повече и някой ден да има процедури, които наистина работят.

# 506
tedysworld, филтрите при кой лекар си слагала?

# 507
Аз също реших за лифтинг на шията. Няма смисъл повече от други неща.

# 508
  • София
Филъри съм слагала през годините при различни хора.
Ще се опитам да ги подредя хронологично:
-започнах с Ванеска - сложи ми в назолабиалните, прекрасен резултат, два пъти ми сложи дректно в тях и леко отстрани;
-после пак при нея - малко в скули (общо 0,5мл.);
-после мисля, че започнах да посещавам Дермаакт - при д-р Чилингирова- много умерена, препоръчвам я;
-в темпоралната зона - при д-р Михайлов, малко съм със смесени чувства за него - мисля, че малко прекалява с продуктите;
Отдавна не съм слагала, искам да избегна този изкуствен ефект на пластмасово съвършенно лице, при усмивка не ми харесва как бузите изглеждат изкуствено (вече не, слава Богу). Предпочитам по-слабо, по-живо лице, с чиста кожа и хубаво гладко чело.

# 509
Някой може ли да препоръча клиника/лекар във Варна? Relaxed

Общи условия

Активация на акаунт