Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 289
  • 651
  •   1
Отговори
# 195
Аз съм на глицинат, защото само от него ми спряха крампите. Но всеки трябва да си намери неговото, на принципа проба-грешка

# 196
И аз помислих за калиев цитрат, защото после пише, че вечер пие магнезий.

natka, на мен магнезиев цитрат досега само от една марка ми понася, но пък бях взела един магнезий на Life Extension, от който не излизах от WC. Какво беше това чудо, не знам?! До организъм си е.

Четох напр Гущера в началото с метформинов препарат е бил така.
Мише, ако е за магнезий, ние тук пием магнезиев цитрат , или бисглицинат.
Аз последното го включих наскоро, пиех си цитрат. Тук хитрушите пиели по едно цитрат, и по едно бисглицинат Laughing
Шегувам се. На мен от този магнезиев бисглицинат ми е едно недоумряло  денем, та го пия през вечер.

Ако питаш за цитратите за  пх на урината, събрала съм наистина едни мнения на Невена , и пак мога да ги копна.
Нещо съм все по задачи и ви чета, ама какво да пиша.
Режим, крачки, скука.
Ще включвам и тези упражнения, дето ги пусна Нави .
И аз съм със сколиоза, та ще щракам , а кога ще тръгна  на групови занимания, не знам. Много работа напоследък, пък съм си табиетлийка. Не може на тъгъдък. Или тъгъдък, или нищо.

Ходих при един кардиолог, защото ме черпиха с преглед, много голям симпатяга. Хваля му се аз, че пия по 400 мг магнезиев цитрат, той вика, аз пия по 1000. Ама не ми беше удобно да го питам защо и какво. То нали той мен преглеждаше.

# 197
Досега е нямало пратка, която да чакам с такова нетърпение от Амазон Simple Smile
Дъмбели и лежанка Wink
Минус 10 посещения на фитнеса и съм избил лежанката... аз толкова и ходя де, ама може да се окаже и ненужно...

# 198
Здравейте, чета ви отдавна , но не съм писала в темата .Моля ви за помощ за разчитане на изследванията . Според линия ми лекар всичко е наред .Има ниски и високи стойности ,които ме притесняват . Всички тук имате богат опит .Благодаря ви предварително .

# 199
Тайс, 1000мг цитрат са грубо 150мг магнезий в тях. Подозирам че ти си имала предвид колко магнезий вземаш, а той колко цитрат.
От 1000мг магнезий и то редовно... повечето хора (ако не и всички) ще имат нужда от памперс, по-деликатно не мога да го кажа Grinning

Сарита, не всички ми говорят нещо, ама поне така по диагонал от телефона, май само витамен Д е хич да не става за гледане.
Не си писала и как се храниш, но от инсулина и КЗ и гликиран, предполагам че както повечето в темата? Ако е така, този инсулин си е нормален.

# 200
Нати, вероятно. Той ми снема анамнеза, пък се отплеснахме 😀. Имам близък анестезиолог в Св. Екатерина, та аз понеже му правя правни услуги без пари, той реши да ме проверява здравно, та минах през сума ти апарати. За холестеролите най- вече ми беше дерт. Кардиологът ми прави холтер. Та и за холестерола ме присветна докторчето кое се гледало като опасно, ама ще пиша по- натам, че ми даде едни листяци и още не съм чела. Общо взето препоръката е да намаля кафетата и да пуша по 5 цигари до декември. Иначе щял да ми изписва статини, ако едни топчета са се увеличили. Аз не вярвам от редукция на цигари и кафе да стане нещо, та си пуша и пия кафе. Нищо ми няма, що ли пък не се замъча сега 😀

# 201
Таисче, отказването на цигари си оказва благотворно влияние.
Цигарите и на холестерола влияят.
На какво ли не.

# 202
  • София
Цитат
Ако питаш за цитратите за  пх на урината, събрала съм наистина едни мнения на Невена , и пак мога да ги копна.
tays, ако на другите в темата им е писнало от повторения на едно и също, можеш да ми ги метнеш и на ЛС.
За магнезия на мен ми се отразява добре този на Natroceutics. Като цяло продуктите на тази марка са ми ок.
Life Extension също са много добра марка, ама защо така точно магнезият не ми понесе.Thinking

Пиете ли някакви добавки за холестерол?
Аз пия дрожди от червен ориз 250 мг на HealthyWorld, но скоро свършват, та се чудя, дали да не ги сменя?

# 203
Ще ги метна пак в темата, в скрит текст. Те затова са писани, да се четат.  Тук периодично си повтаряме нещата, то, като се хване цаката, не е и много вълнуващо.
Само да мине тая седмица, че уж да намалявам натоварването, пък ми се е качило сърцето у гушата по цял ден 😀

# 204
  • София
Да, вярно е, че се повтаря, но аз пак казвам, ако някой от новите в темата, има време, нека зачете началните постове на тези, които са ветерани в темата. Открили са топлата вода с времето. Много може да се "открадне", даже да се поучиш и от грешките им. И в голяма част от постовете намираш себе си в етапа, в който си сега.

# 205
В момента се намира и доста по-систематизирано информацията, особено ако човек би чел или слушал и на английски. Има къде да се види събрано нещо кратко и добре обяснено, а не с дни наред да изчетеш някой от нас как е стигнал до същото.
Хорестеролите... Не са такъв караконджул, какъвто ги изкарват старата школа доктори. А тоя вкиснал ориз като го чуя и не ми е весело, що народ го пие него "защото не иска статини". А то е пак статин, че и на добавките не е толкова стриктен контролът и изпитанията, колкото е на лекарствените продукти.

# 206
Оправи ли се режима и холестерола ще се оправи.
Иначе там за добавки не съм ползвала.

# 207
  • София
В момента се намира и доста по-систематизирано информацията, особено ако човек би чел или слушал и на английски. Има къде да се види събрано нещо кратко и добре обяснено, а не с дни наред да изчетеш някой от нас как е стигнал до същото.
Хорестеролите... Не са такъв караконджул, какъвто ги изкарват старата школа доктори. А тоя вкиснал ориз като го чуя и не ми е весело, що народ го пие него "защото не иска статини". А то е пак статин, че и на добавките не е толкова стриктен контролът и изпитанията, колкото е на лекарствените продукти.
Бен Бикман съм го запланувала и то скоро.
Дрожди от червен ориз са статин. Евентуалните странични ефекти биха били по-малко, но и това не е сигурно. (мнение на ендокринолога)

Последна редакция: чт, 08 май 2025, 00:40 от missence

# 208
А, не им разбирам, изтъквах само че много хора се заблуждават че са се изхитрили да получат ефекта на статин, пък да пият нещо дето е "натурално и не е тия гадни статини дето всички казват че са вредни". За странични ефекти не знам точно на ловастатин какви са и колко са чести, понеже не възнамерявам да вземам такъв.
Те са и добавка, може всеки да си ги купи как да е тези неща с ориза, повечето ги вземат по свое усмотрение даже.

Бен Бикман е много добър избор, много добре обяснява.
Пардип Джамнадас също, те е неговите видеа са във вид на лекции. Веднъж като му свикнеш на акцента, има много какво да каже и също много разбираемо. Не чче са само тези, разбира се.

# 209
  • София
А, не им разбирам, изтъквах само че много хора се заблуждават че са се изхитрили да получат ефекта на статин, пък да пият нещо дето е "натурално и не е тия гадни статини дето всички казват че са вредни". За странични ефекти не знам точно на ловастатин какви са и колко са чести, понеже не възнамерявам да вземам такъв.
Те са и добавка, може всеки да си ги купи как да е тези неща с ориза, повечето ги вземат по свое усмотрение даже.
Първото е заблуда според ендокринолога, а второто е грешка, но според мен.
Та, права си, с две думи.

Общи условия

Активация на акаунт