Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 283
  • 651
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Няколко годинки са твърде дълъг срок.
Ей го на Гущера, не удържа:

Скрит текст:
Стигна ли теб, Елора и др. ветерани в темата, ехеееее, торта ще ви пратя .Wink
Като чета от какви резултати сте тръгнали и сега къде сте. Има надежда и за нас останалите.

# 181
Като знам колко години сме тук някои и колко е изписано... Не съм убедена че си струва времето да се изчете това всичкото. Отделно че и повечето отначало сме знаели много по-малко и по-добре да вземеш акъл от нас сега, отколкото да гледаш отначало кой какви ги е вършил Grinning При някои разликата би била драстична, не сме спрели да се учим.
А и ако имаш свободно време и енергия, поне аз бих си боднала слушалките с накоя лекция я на Бен Бикман, я на оня симпатичния индиец и на разходка. Ако на човек не му е трудно да се фокусира над тях като е пълно с хора наоколо де, на мен ми идва странно.

# 182
Гущера не е ветеран. Simple Smile Пребивавам от година и нещо. На моите писания не обръщай много внимание. Старите кучета са други!

# 183
Гущерчо аз отдавна съм в това прегрешение.  Хубавото е, че после има бързо 00 освобождаване от този деликатес 😃

# 184
  • София
Гущера не е ветеран. Simple Smile Пребивавам от година и нещо. На моите писания не обръщай много внимание. Старите кучета са други!
Като ти видях триглицеридите януари 2024г. Извинявай, ама си е резултат та дрънка 1г по-късно!

natka, именно, защото и вие сте се учили, не сте смъкнали инсулин, кг и т.н., защото сте знаели от първата минута как. Потребителката Невена дава и рецепти, чета и какво сте яли в началото. Просто преди лягане изчитам няколко страници, и си казвам, ето, и аз вървя натам.

# 185
Ако си ги подкарала от началото темите, ти ще се вкараш в норми и ще имаш още много да четеш Grinning
Няма лошо, стига да имаш на ум че може не всяко нещо да е актуално като информация, ако си хванала от преди няколко години. Просто от моя гледна точка звучи като загуба на време, като знам още колко неща искам да изчета и изслушам, а все не им идва ред Grinning Но и съм наясно че не всеки има чак такова любопитство, аз прекалявам понякога.

# 186
  • София
Ако си ги подкарала от началото темите, ти ще се вкараш в норми и ще имаш още много да четеш Grinning
Няма лошо, стига да имаш на ум че може не всяко нещо да е актуално като информация, ако си хванала от преди няколко години. Просто от моя гледна точка звучи като загуба на време, като знам още колко неща искам да изчета и изслушам, а все не им идва ред Grinning Но и съм наясно че не всеки има чак такова любопитство, аз прекалявам понякога.
Хванах от на Гущера историята (2024г), но там има препратки към Невена и линк към поста ѝ с PH-то и цитрата.

https://www.bg-mamma.com/?topic=1335020.msg44348459#msg44348459

# 187
  • В центъра на моретата
Venchi e италиански. Април като ходих заложих на джелатото им. Имаше без никаква захар, само с черен шоколад - невероятно беше. След това предложиха да дадем отзив в сайта и като го направихме ни дадоха четири шоколада, като можеше да си изберем колко черни да са черните.
Не знаех, че продават и в Бг, но ще потърся.
Относно дъмбели/гири, мнението ми е, че е добре да са такива, които да позволяват надграждане, т.е. да може да се добавят дискове. Като се тренира, неминуемо се сатигаа до момент с увеличаване на тежестите. Вариант за непрекъснато купуване на по-големи и по-големи тежести, означава, че човек трябва да има къде да ги складира тези, които по-малко и рядко ще се ползват. Мисълта ми беше, че изначално е добре да се мисли в перспектива. Това е за тези, които тренират вкъщи. Продават комплекти дъмбели, които не позволяват надграждане, но има такива, които стават.
За стоенето права - това е нещото, което може да ме унищожи буквално. На десетата минута ще съм припаднала. Нямам представа кръвното ли ми пада и какво става, но е неспасяемо. Това е, ако стоя без да се движа. Иначе, ако вървя - нямам проблеми.
Иначе, като идея - за работа могат да се занесат ластици.
И друго - струва ми се, че при трениране е по-удачно кардиото да е след силовата, а на финала малко коремни преси от различен вид - хипер разгъване или римско столче.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 17:37 от zaek

# 188
Missence, Невена пиеше калиев цитират. Аз също попрочетох бая стари теми, беше ми интересно. Та в този дух те съветвам някои от нещата дето Невена ги пишеше да ги приемаш с щипка сол 😉 От време на време имаше по някоя глупост, в зависимост от кой сайт си черпи информацията.

# 189
И аз знам, че кардиото е хубаво да е след тренировка, но пък много хубаво загрявам с гребната машина, когато тренирам гръб, гърди или рамене. Не ми трябва нито загрявка, нито разтягане. 10 минути и съм топ за железата.

# 190
...
Относно дъмбели/гири, мнението ми е, че е добре да са такива, които да позволяват надграждане, т.е. да може да се добавят дискове. Като се тренира, неминуемо се сатигаа до момент с увеличаване на тежестите. Вариант за непрекъснато купуване на по-големи и по-големи тежести, означава, че човек трябва да има къде да ги складира тези, които по-малко и рядко ще се ползват. Мисълта ми беше, че изначално е добре да се мисли в перспектива. Това е за тези, които тренират вкъщи. Продават комплекти дъмбели, които не позволяват надграждане, но има такива, които стават.
...
И друго - струва ми се, че при трениране е по-удачно кардиото да е след силовата, а на финала малко коремни преси от различен вид - хипер разгъване или римско столче.

Обмислям купуване на лежанка, обаче ще стане скандал в къщи хе хе хе...

Тя жената НЕ знае, че новите ми гирички пътуват насам Simple Smile
Сега, винаги се нерви като разбере, че решавам да харча за нещо... обаче когато го вкарам у дома и го пипне... Simple Smile

# 191
Невена и магнезиев цитрат май препоръчваше за който го понася добре че там не се знае. То за нас си трябва магнезий, та за който става си е с един куршум два заека. А и цитратът е от по-бюджетните магнезиеви добавки, тъй че май са 3 заека даже Grinning
И без това съм скептична за глицината колко глицин е това че да има разлика от него. Кагото се взема отделно глицин на добавка е в дози по няколко грама... Знам че има и тук някои които казват че им действа успокояващо но аз пак съм скептична дали ще е от глицина в него или просто този магнезий много им е трябвал.
Съвети много са минали от тук, особено през годините, че и тук-там по нещо е бивало и опровергано като излезе по-нова информация. Донякъде и затова ми беше съветът да не се заравя толкова в старите теми. Но то и тук, и другаде да чете човек, трябва да си има критичното мислене и да взема което е приложимо за него и му върши работа.
Другото е че ако правилно си спомням, при Невена ИР беше след някакво друго боледуване и куп лекарства, дано не бъркам да подведа някого. Та, тя като казва че бързо се е вкарала в ред, не е лошо и това да се има предвид. Поне за мен не е едно и също с десетилетия човек да е вървял към това и то да е станало нормално за тялото му или както нейното е било кратък и остър епизод. Но аз съм на мнение и че отслабване след дълги години дебел също е много различно от примерно възстановяване на теглото след раждане - все е отслабване но това което е "нормалното" състояние на тялото е много различно.
Та, има доста ценни неща които е писала тук, понеже тя ровеше много и не във вестникарски истории. Но с ИР смятам че нейният опит не е като на повечето в тази тема. Нито пък познавам някой който би последвал всичките ѝ съвети до един, защото ще му дойдат в повече наведнъж. Но пак има доста храна за размисъл, както е доста практични съвети. На мен това ми дай - посока че да ровя Grinning Че рядко вярвам на нещо ако съм го чула само от едно място.

# 192
Navy , онзи ден го видях този клип. Иначе от 5 дни съм го включила.
Но го видях първо в канала на Любомир Иванов

https://www.youtube.com/watch?v=vzvARzhrC_A&list=PLaZT86TC7aFqTJ … dY6UxGyvAn&t=658s

missence, не знам за какъв цитрат, може би калиев цитрат, но пак казвам, не съм сигурна. Таис знае.
Хванала я липсата нещо.
Тя събираше някой постове на Невена.

# 193
  • София
И аз помислих за калиев цитрат, защото после пише, че вечер пие магнезий.

natka, на мен магнезиев цитрат досега само от една марка ми понася, но пък бях взела един магнезий на Life Extension, от който не излизах от WC. Какво беше това чудо, не знам?! До организъм си е.

Четох напр Гущера в началото с метформинов препарат е бил така.

# 194
Аз с цитрат драми нямам, но има при някои си е баш драматично и се налага да си изберат друга добавка точно за магнезия. Наистина е различно при всеки.

Общи условия

Активация на акаунт