Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 277
  • 651
  •   1
Отговори
# 165
Тази леля ме утрепа с коментар под продукта в Амазон.де:

„Позволих си тези дъмбели в този ценови клас, защото не само ми трябваха дъмбели за спорт, но и бях в търсене на преса за сирене. Добри преси за сирене трудно се намират в тази ценова категория и почти няма такива, които да са толкова лесни за използване и толкова прецизни по отношение на налягането при пресоване, както тези дъмбели. Но внимание: дъмбелите са минимално твърде големи за стандартните форми за сирене с диаметър 12 сантиметра, особено ако се използва и тензух; така че изберете форми с един размер по-големи. Аз лично използвам кошничката за сок на преса за плодове – тя пасва идеално на тези дъмбели. Дъмбелите са изработени много качествено и теглото им се променя много лесно. Изключително съм доволен от тази покупка и се радвам, че успях да убия два заека с един удар.“

Аз си ги поръчах бай дъ уей...
Хаха и аз си затискам сиренето с гири, айде дъмбели 🤣🤣🤣 не съм единствена ..

# 166
То това бюро се мести нагоре надолу. Като се смъкне надолу си става нормално и може да се седи на него. На мен ми се оправиха проблемите в гърба с него. Жалко, че на работодателите в БГ не им пука. На мен ми го купиха на работа, защото им казах че работя права. И операционната маса ми повдигат с 20см като е моя ден за операции. Изобщо, те са длъжни да направят работното място подходящо за съответните нужди. Имам колежка с MS, на нея й сложиха климатик да й духа студено, че прегрява Joy

# 167
Изтървах ви  бях на вълшебна почивка но сега ще се опитам да съм по-редовна
Елора адмирации за темата ❤💐
Шарпи❤ аз ако почна по 10 кг тежести ще съм за травматологията😃
Дани

# 168
О боже. На предишната работа си смених бюрото, защото лятото климатика ми духаше в гърба.
Ужас беше. Аз хем зиморничева, хем с повреден кръст.
И това ме довършваше. И го намалях. Другите пищяха, топло им е. Аз викам и на мен, но това не може да ми бие в гърба. Вие няма да ме лекувате, няма да боледувате. На шефката казах да намери решение.
Разместихме бюрата и ме запратиха в ъгъла на стаята далеч от климатика, а на моето място се премести колежка, която обожава студена струя в гърба Grinning

За гирите. Май ще си купувам нови. Че вкарах нови упражнения и моите са смотани, много обемисти и ми пречат. Ще видя декатлонските как са, ако трябва ще се изръся.
Ще ми трябват 3 и 4 кг. Тия от 2 може и да не ги сменям засега.

Впрочем за корема не знам дали съм споменавала умрялата буболечка.
Това го дават за кръста, обаче натоварва и корем и заздравява гърба. Но трябва хубавичко с техниката да се внимава. Та преди време го въведох. Не е лесно. Викам си уж тренирам, пък това ми е трудно.
Сега ми е добре. Даже вече го правя с гира. От 1 кг. Някои да не се смеят. Това си е прогрес.
Може и да не слагам повече. Обаче с тия две малки гири се получава уникално натоварване

Ето го
https://www.youtube.com/watch?v=cORuUs59kdo&list=PLgjVzI8ThRwu6Y … wVJ0zfXe5&index=2
Казва гърба долепен, дава техника за правилно дишане, прави се бавно и се получава даже леко изометрично.

# 169
Днес, купувайки скъп шоколад за именника вкъщи, реших да се изглезя с това:

Без захар и без подсладители. Съвсем леко сладко е, което не е толкова добре, защото ще върви по много, а цената му не позволява😀.

# 170
Ама кажи откъде го взе.
Идеално че не е сладко.
Много ги правят уж кето, ама нагарча от подсладители.

# 171
Май магазина се казва Venchi, написан на буркана, верига за италиански неща май.
Има магазин в Халите и в началото на Витошка, срещу съдебната палата. За тези знам, може и на друго място да има.
https://amolavita.bg/brand/venchi/?gad_source=1&gad_campaignid=2 … AYASAAEgJIrfD_BwE

# 172
Мен също като sladko ме заболява кръста от стоене права на едно място за дълго (а понякога и стъпалата). От друга страна, нямам абсолютно никакъв проблем с много ходене.🙂
В Rois в Кауфланд до ядките гледам, че има и малки бурканчета с кето течен шоколад, лешников или бадемов крем. Не съм поглеждала/питала какво точно съдържат. Някой ден ще пробвам да си направя сама нещо такова, но едва ли ще е скоро...☺️
Зорница, това, че нещо е без добавена захар, глутен (и какво беше там още🤔), не означава, че е подходящо за хора с ИР или пък за кето режим. Също и неща, които са ок при диабет, не е задължително да са ок и за човек с ИР..."Без захар" и "без глутен" може да означава, че има например добавени фурми, нахут, ориз и други подобни (които наистина са си без глутен и без захар на кристали).☺️

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 22:49 от dolce miele

# 173
И мен ме боли кръста, като съм права, но ходя дълго без проблем. А и съм с разширени вени. Болките в гърба ги елиминирах много отдавна, като спрях да нося дамски чанти. Има толкова красиви раници в момента, че изобщо и не поглеждам към чантите.

# 174
Да, това ми оправи в голяма степен проблема като сложих раничка.
Но аз съм и със сколиоза все пак, не само с дх.

# 175
Има важни упражнения за укрепване на поддържащите мускули около гръбнака.
Лежи се на една страна, долен крак изпънат, горен свит в коляното, долна ръка поддържа коляното, с горна ръка се правят големи разгъващи кръгови дъги с извиване на гръбнака до почти лягане на гърба върху пода, задържане няколко секунди, вдишване и така поне 15-20 пъти на страна.
Нужен е минимум месец... и после остава като задължително за цял живот Simple Smile

# 176
Ох, не разбрах Grinning
Дай клипче.

# 177
Ох, не разбрах Grinning
Дай клипче.

Не гледай гръмкото заглавие... те го ползват от зор заман, защото трябва да достигнат до хората.
Иначе ако ти напишат... прави го месец два и ще имаш подобрение, което ТРЯБВА да поддържаш, никой няма да го отвори Simple Smile

Сега, ние знаем, че правилното натоварване и рутина в началото са досадни и трудни, после ти стават като наркотик и ги желаеш.... но толкова много хора не го знаят Simple Smile
Моя кумец предпочита да си носи чантичката с хапчетата и да не си "дава зор", като не иска да ме чуе, че този зор ще става все по-голям и неприятен...

Приятно гледане Wink

# 178
  • София
Май магазина се казва Venchi, написан на буркана, верига за италиански неща май.
Има магазин в Халите и в началото на Витошка, срещу съдебната палата. За тези знам, може и на друго място да има.
https://amolavita.bg/brand/venchi/?gad_source=1&gad_campaignid=2 … AYASAAEgJIrfD_BwE
Много добре изглеждат, но за начинаещи, като мен, сладичкото ще е мираж няколко годинки поне, докато започнат да си позволяват по някое прегрешение.
Аз продължавам да чета от началото на историите на Гущера, Елора, natka и др. Препоръчвам, на тези, които тепърва започват да се борят с ИР. Доста добри съвети, обяснения от личен опит, и е някак мотивиращо, поне за мен, де.

Пак да попитам: за какъв цитрат говори Невена? Следи PH в урината и пие цитрат, а вечер пие магнезий.

# 179
Няколко годинки са твърде дълъг срок.
Ей го на Гущера, не удържа:

Общи условия

Активация на акаунт