Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 314
  • 651
  •   1
Отговори
# 255
sayer, по друго видео правих аз, но сега не мога да го намеря. Но примерно виж това:
https://m.youtube.com/watch?v=BWT9piemk8s&t=485s&pp=ygU00JDQutGC … GCQGHKiGM7w%3D%3D
Можеш да търсиш и за болки в китките, тенис лакът или просто гимнастика актив ситинг.
В онова видео Коко показваше как се масажират и разтриват точките по китките, дланите, пръстите. Проверяваш дали има болка в някоя точка и къде. Видеото не беше от късите клипове от по няколко минути със сигурност.

Последна редакция: сб, 10 май 2025, 12:11 от dolce miele

# 256
С актив ситинг упражнения за синдром на карпалния тунел ми минаха болки в китките още след първия път.
Намерих видеото:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1541302.285
🙂

# 257
Здравейте,момичета!От няколко години имам проблем с завишени мъжки полови хормони (тестостерон,андростендион и d-heas).Направих си изследване за ИР.Ендокринологът твърди,че нямам ИР и всичко е наред.Според Вас,как са изследванията?Благодаря предварително! Flowers Hibiscus

# 258
Резултатите от ОГТТ изглеждат привидно добре, КЗ и инсулиът не се покачват много. Обаче инсулинът на втори час не само не е спаднал, ами е и леко нагоре (не е ясно какво се случва след това). Също така, КЗ на втори час е под тази на гладно, което може да е индикация за ИР.

# 259
И на мен само този инсулин на втория час не ми харесва особено. КЗ не е толкова чудно че спада ако си има чувствителност - инсулин продължава да влиза в кръвта, но захар не.
Но ендикринологът предполагам че е по-цялостно запознат със състоянието ѝ, едва ли работи само с информацията която ние виждаме в питането.

Много сте тихи тия дни, по едно време мислех че пак са ми се спрели известията за тази тема.

# 260
Може да има и други симптоми и на ИР. Нямаме информация за това. На мен лично не ми харесва кривата на инсулина.

# 261
И на мен не ми изглежда нормална, но нямам представа защо е такава.

# 262
Благодаря Ви,момичета! Flowers Hibiscus В другата тема за хормонални изследвания ми бяха казали,че най-вероятно е ИР.Наистина на 2 час инсулина не пада.Симптомите са прекомерно окосмяване (лице,гръб и т.н).С поднормено тегло съм.Откакто започнаха хормоналните проблеми от 50 кг свалих на 36 кг (165 см.ръст)

# 263
Ако можех да ви метна 5 килограма... Grinning
Има някаква форма на ир, лека. Но инсулина си върши все още работата.
Вие сте едно от доказателствата, че ир се установява най-добре с обременяване. КЗ и инсулин само на гладно може да се каже, че са перфектни. С подобни резултати на гладно, но след обременяване и на други хора е лъсвала картинката.
Трябва ви консултация с лекар.
За окосмяването, поднорменото тегло. Не е шега работа това. Не мога да коментирам там.
Как се храните?

# 264
Откакто започнаха проблемите с окосмяването съм обиколила сумати лекари (ендокринолози,гинеколози).С редовен цикъл съм и овулация.Само мъжките полови хормони са завишени.Пия противозачатъчни,но те не оказват влияние на хормоните,няма подобрение.Лекарите твърдят,че нямам ИР,а аз си мисля,че това е основата на проблема.От към хранене досега не съм се ограничавала,не съм спазвала режими,но вече мисля да почна да се храня НВ-ВМХ.Предписана терапия с медикаменти нямам.

# 265
Ами не сме имали такъв случай като теб.
И ние като не сме минавали този път, няма как да ти дадем съвет.
Да, правилно мислиш, ир не е проблема. Тя е лека. Макар че храненето влияе хормонално.
Е, има и слаби хора с ир.
Може да опиташ с нввмх да видиш как ще ти се отрази хормонално.
А лекарите какво ти казват за окосмяване, ниските килограми?

# 266
За ниските килограми нищо,отдават го на стрес.За окосмяването имам предписани противозачатъчни и Инфолик.Почти една година прием,повлияване на хормоните няма (високи са).От 4 години ходене по лекари все още нямам поставена категорична диагноза.

# 267
  • на острова на мечтите
С актив ситинг упражнения за синдром на карпалния тунел ми минаха болки в китките още след първия път.
Намерих видеото:
https://m.bg-mamma.com/?topic=1541302.285
🙂
Долче, линка ме праща в една стара тема от 2023_та година, но не намирам видеото☹️ Откакто споменахте за карпален тунел  и взе да ме боли 😂 Моето тяло действа по индукция.

# 268
Да не е печатна грешка 36 кг?!🤔 Да не би да са 46 кг? Да свалиш 14 кг при вече нормално тегло не е шега работа...Синдром на поликистозните яйчници има ли (питам заради хормоните, окосмяването; не всички жени с PCOS са с излишни кг)? А "цикълът", ако се дължи на прием на противозачатъчни, щях много да се учудя, ако е нередовен.🙂
Данилу, не съм отваряла линка, просто го намерих и публикувах. Е, може би затова не успях да го намеря в ютюб...🙄
Допълвам: Пише, че онова видео не е публично. Ето друго, особено след 8:45 м:
https://m.youtube.com/watch?v=BWT9piemk8s&pp=ygUs0JPQuNC80L3QsNG … dC40YLQuNC90LM%3D

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 19:33 от dolce miele

# 269
Не,не е печатна грешка.В момента съм 36 кг. Храня се нормално,не спазвам диети,режими.Преди 4 години започна това със свалянето на килограми и окосмяването.Килограмите през тези 4 години са варирали от 45-42-40 кг.до 36 кг.в момента.Лекарите не откриват причина.Казват стрес.Цикълът винаги ми е бил редовен 28-30 дни.Преди противозачатъчните също.Нямам ехографски находки за PCOS,само високи мъжки полови хормони.Противозачатъчните са ми предписани само заради окосмяването.

Общи условия

Активация на акаунт