Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 308
  • 651
  •   1
Отговори
# 240
  • В центъра на моретата
2 х 10 кг са, като става на щанга 20 кг

Обаче ако се окажат леки някой ден, има възможност за закупуване на дискове по 1,25

Е, то зависи какви цели си поставяш. Ако искаш увеличение на мускулната маса, увеличаваш значително тежестите с по-малко повторения. Иначе с тези можеш да си караш години и да си правиш за релефче,  но без да трупаш мускул имаса.

# 241
Излезнаха ми изследванията. Направих си и табличка от къде тръгнах и къде съм сега. Благодарности на всички в темата, безценна помощ получих тук!

Само се чудя тая глюкоза защо сутрин винаги е висока?
Също натрия продължава да ми е нисък, а хлор висок, не че нещо направих за тях... Само се чудих и си мислех, че е случайност.
Д и феритин още са ниски, въпреки приема.

# 242
Стеличка, чудесно! КЗ на гладно сутрин може да е от феномена на зазоряване. Аз години се борех да я смъкна точно тази сутрешната КЗ.🙂 Д и феритин по принцип често се наваксват трудно.
Дъщеря ми показва завидно твърди мускули на ръцете без излишен обем. Стои в набрано положение на един лост вкъщи минимум по 15 секунди и с усмивка😅, а иначе ми използва и тежестите, прави и някакви тайни упражнения. Почти всеки ден "тренира" и с училищната раница (9,5 кг😬)...

# 243
Хората си купуват специални weighted vests - т.е. жилетка с тежести, обличат си ги като се разхождат, да вдигнели натоварването... на един сериозно му предложих да не се занимава с глупости ами да метне една ученическа раница на гръб Grinning Егати и модата, навред с колата и голям зор покупките да не се носят хич, а после разходки с тежка жилетка Joy

# 244
Стеличка, чудесно! КЗ на гладно сутрин може да е от феномена на зазоряване. Аз години се борех да я смъкна точно тази сутрешната КЗ.🙂 Д и феритин по принцип често се наваксват трудно.
Дъщеря ми показва завидно твърди мускули на ръцете без излишен обем. Стои в набрано положение на един лост вкъщи минимум по 15 секунди и с усмивка😅, а иначе ми използва и тежестите, прави и някакви тайни упражнения. Почти всеки ден "тренира" и с училищната раница (9,5 кг😬)...
Долче, успя ли най-накрая да я смъкнеш?
И аз четох за зазоряването. Преди години си беше нормална сутрин глюкозата ми. Този феномен е при мен от година-две.

# 245
Сериозна тренировка си е с тази училищна раница. Недоумявам как я носи, не иска помощ, не иска да оставя част от учебниците в училище...Те всъщност от тази учебна година минаха "пробно" и на ходене от кабинет в кабинет (т.е. дъщеря ми мъкне раницата почти във всяко междучасие), и на съставена учебна програма с помощта на ИИ. Убедена съм, че следващата година от училището ще върнат нещата, както си бяха преди.😂
Стеличка, успях да я смъкна КЗ, да. Със сутрешната стойност най-голям зор видях. Фастовете ми помогнаха доста в това отношение.

# 246
  • на острова на мечтите
Елора, благодаря за споделеното видео актив ситинг🤗 Много полезно👍
Нави, много красиви уреди. Искрено завиждам. Спокойно мога да си ги разхвърлям в къщи и да ги прекарам за дизайнерски сувенири. Тези, които видях в Декатлон си бяха груби железарски изделия. Обичам да ми е красиво. Ще си тренирам с каквото си имам. Особено съм щастлива за ластиците.
С риск да разводня темата, последното подквасено мляко ми стана едно такова разтегливо лигаво. На какво може да се дължи? Млякото ми е от местни производители, но не домашно, а и квасът е от закупено кисело пълномаслено мляко. Странно се получи.
П.С. относно ученическите раници вчера случайно станах свидетел на сериозен скандал от страна на една ядосана родителка, май единствената, която взема дъщеря си или с колело, или с тротинетка, вероятно не разполага с кола, и моя колежка, общо взето най- тихата. Наистина в голям проблем.

Последна редакция: пт, 09 май 2025, 18:44 от danilu

# 247
Киселото мляко освен нещо температурата да не е била съвсем каквато трябва като го подквасваш. Не те знам мериш ли я или само с пръста пробваш. Само толкова помня обаче, не се сещам сега от прекалено топло или недостатъчно топло мляко се получаваше това. Аз нали съм си инженер и работя по уреди, а не по топнат пръст... Joy Един инстантен термометър за месо, какво ли не е ръчкал горкичкият - майка ми, милата, падна от коня веднъж като ме видя великденския козунак да ръгам пак с термометъра, че нейната фурна е с характер и да знам какво става Grinning И сега ми върши чудна работа за пробиотиците, че нали и те капризни към температура.
И някои казват и че това което ползваш за закваска трябвало да не е директно от хладилника в топлото мляко а да се отвърне малко извън него, но не съм убедена понеже майка ми все от хладилника слага подквасата.

# 248
Какво може да се направи за алкализиране на тялото?
Сега чета, че моя дисбаланс на натрий и хлор може да се дължи на киселинност. Ph на урина също ми беше киселинно.

# 249
Цитрати (всякакви, цитрат да е), зелении ако ти понасят - марули, спанаци и прочие макар че пък там си има оксалати. Лимон във водата уж и той това правел, там ми е малко мътно как точно.

# 250
  • на острова на мечтите
Natka,  с термометър определям температурата на млякото.  И закваската беше извън хладилника. Обаче престоя завито около 18 часа. Благодаря за съветите.
Стеличка, идея си нямам как се алкализира тялото. Някой тук беше писал, но аз не следя тези показатели и не запомних. Пита ли Гугъл?

# 251
  • В центъра на моретата
Трудна работа е това с алкализирането. То не беше хлорофил, лимон, сода за пиене. Не видях нещо да помогне. Иначе, като се присетя напоявам листчетата.  Ама то и като им гледам скалата на цветовата гама  на кутийката - трудно ги докарвам моите.

# 252
То тялото трудна работа да се алкализира, неговото рН примерно на кръвта си стои в суууупер тесни граници. Така и трябва, ние иначе ще се гътнем. То си е различно в различни части, та дори и няма как да се говори за цялото тяло. Но се води че рН на урината е някакъв ориентир за други неща, съответно гледаш да правиш така че него да докараш прилично.

# 253
Нави, честито.
Аз купувам само хексагон, не кръгли, защото има доста упражнения, в които се подпирам на тях, примерно renegate rows, makers (бърпита с тежести). Кръглите се търкалят и сериозна травма може да си до караш.

# 254
С актив ситинг упражнения за синдром на карпалния тунел ми минаха болки в китките още след първия път.

dolche, би ли споделила кое точно упражнение прави, че май и майка ми ще бъде диагностицирана със синдром на карпалния тунел. Увредата на нервите е от китката към пръстите, нервът от китката към лакътя е здрав и на двете ръце. Разглеждам youtube канала на Актив ситинг, но са много клипчета и не откривам точното за такава увреда.

Общи условия

Активация на акаунт