Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 303
  • 651
  •   1
Отговори
# 225
Вит. Б 12 има общо с миелиновите обвивки на нервите (дано съм го изписала правилно). Т.е. ниските нива на витамина могат да имат влияние върху нервната система (не казвам, че няма и друга причина). Също е добре да се има предвид, че едно добро ниво на Б 12 много често не е добро, ако е малко над нивото на латентния дефицит, а трябва да е по-нагоре в референтните стойности. Дано намерите добър специалист за разчитане на резултатите!

# 226
sayer, не съм наясно какво е това изследване. Майка ти нямаше ли и нисък Б 12?

Има гранично нисък Б12, но не знам дали витаминен дефицит може да причини такава увреда средна степен…

Напълно е възможно да причини.
Проучете.
Дори и в темата беше писано наскоро от потребител ниския В 12 какво е причинил.

# 227
Скрит текст:
Ако е диабетна невропатия си мисля, че трябва резултатите да са и много по-лоши + години да е имала много висока кз, че да предизвика увреждания. А чак на диабетик няма стойности. Много често едно заболяване е съвкупност от много фактори, не само един хормон. Сама виждате, че майка ви не е водила здравословен начин на живот. С високи килограми, което оказва огромно влияние.
Предвид килограмите и драмите с кръст,врат - по-скоро от това да е.

От много неща може да състоянието и.

Аз също имам подобни проблеми, но не смятам, че са ми от кз, няма как. Плюс съм си свалила килата, изследванията са ми добри. Но си влача сколиозата и дисковата херния до живот.
Въпреки всичко имам драми, но правя каквото мога. Освен стандартна тренировка, не спирам и останалите ребабилитационни упражнения, които знам от физиотерапевтите, неща, които съм видяла в нета от специалисти също. Да не забравяме и великия актив ситинг на който съм му фен.
Та моите драми са от друго естество.
Притиснати нерви.
Случвало ми се е проблеми с краката да имам. Крампи, схващания, болки. Особено се влошава ако и врата се влоши.

Майка ми има жестоки схващания на краката от години, които продължават по няколко минути и се схващат и двата крака. Пищи от болки и си е счупила металокерамиката и на двата моста, казаха ни че при такава симптоматика няма смисъл да правим нови мостове, защото пак ще ги натроши Sad
Диагностицирана е със спондилоартрозис в торакален отдел на гръбначен стълб и на ниво L1-L2, има поне 2 дискови протрузии и ошипявания на други места. Миналия ноември имаше гръдна болка, заради която стигнахме до спешното, през февруари пак имаше болка в гърдите и долната част на гърба. Без съмнение има прищипване на нерви, но досега не е имала такива тежки изтръпвания на ръцете. И аз съм склонен да допусна, че най-вероятната причина е точно притиснати нерви, но докторката, която направи ЕМГ-то, каза, че от лакътя до китката няма увреда, увредата е от китката към пръстите. Не съм специалист, но ми се струва странно, ако е притиснато коренче, увредата да е в най-дисталната част (към пръстите) на този Нервус Медианус.

# 228
sayer, за преддиабет не ви трябва друго изследване, а майка Ви да промени храната си. Може да вземете апаратче за кръвна захар и да я мерите преди и 1-2 часа след хранене, за да видите кои храни, как й се отразяват.
Четох, че диабета удря в краката и очите. Ако се притеснявате потърсете още едно мнение на специалист.

# 229
Тези неща дето ги пишете не съм наясно.
За това не задълбавам много, предпочитам да си джиткам гимнастиката и ми е екстра. Нарича се превенция.
Силно съчувствам на майка ви, но осъзнайте, че трябва да направи нещо и тя.
Книгата актив ситинг като я купих дълго не я отворих.
После я прегледах, ама нещо ми се сториха шантави нещата.
После почнах клипчетата да гледам. Логично когато се влоших. Тогава почнах да търся решение.
От кратките пет минутни много полза не видях, но и бях зле. С пет минути нищо не става, но някак си имаше някаква промяна. Лека, но имаше.
Успях да изровя по-дълга гимнастика. 30 минутна.
Разликата беше много по-голяма. Дори прилив на енергия имах. А след 1 час тренировка направо кипях от енергия.
След това и си писах с екипа на актив ситинг. Обясниха ми, че с пет минути не става. Особено при моите проблеми. Трябва ежедневно и затова ми препоръчаха 70 часа тренировка. Всеки час тренировка, всяко видео е за различна зона. Казаха ми, че поне 3 месеца редовно за да усетя подобрение и бяха прави.
Дори и майка ви която е на години и зле, може да прави тази гимнастика. Това е гимнастика на стол предимно. Странна, но елементарна и нищо изморително няма. Просто внимавате и слушате какво говори и какво трябва да правите.
Тъй като бях зле правих вместо стандартна силова, 1 час актив ситинг.
Не можех да правя силова тренировка. Правех но бавно и трудно и по-рядко. Кростренажор не можех да карам.
Сега мога.
Е, на кростренажора се оказа драмата самите степенки, преместих ги.
Винаги имам някакви драми, но това е защото аз съм виновна. Хорарта имат грозния навик никога да не се вглеждат в себе си и начина си на живот, а да обвиняват обстоятелствата, ген, днк, рнк, съдба, вселена, Господ. Затова правя гимнастика. През целя ден когато мога, каквото мога. А работя.
И се справям.
Майка ви трябва коренно да промени храната си.
Да отслабне.
И щом не може никаква гимнастика и дори ходенето я уморява - единственото и спасение е актив ситинг.
Винаги съм предпочитала вместо да ходя по лекари да правя аз нещо, което да помогне да НЕ ходя по лекари.
Така че проучете гимнастиката. Със сигурност има достатъчно свободно време.
Платете и там 70-те тренировки, да гледа и каквото може да прави.
Плюс в клиповете е по-бавно. Обяснява се често защо се прави еди какво си.

https://www.youtube.com/watch?v=D9GbM17Uo0I&list=PLGpruxzVEYGt-w … eU&index=3&t=808s
Не вярвам това да я изтощи.

Плюс също така масажите тук на краката страшно са ми помагали за крампите.
Разбира се освен актив ситинг си имам и други упражнения за кръст и врат, не съм ги зарязала.

Преди 1 час за 8 минути направих както обикновено гимнастика на стола за врат и рамене.

И впрочем на мен също ми изтръпваха зверски ръцете. Особено сутрин като се събудеха. Сега нямам такива драми. Понякога нещо лекинко, но минава бързо.
Гимнастиката трябва да и стане начин на живот.

# 230
С актив ситинг упражнения за синдром на карпалния тунел ми минаха болки в китките още след първия път.

# 231
А за тези схващания магнезий може би също трябва да пие. 400мг магнезий поне.

# 232
  • В центъра на моретата
По мое мнение е проблем с гръбначния стълб и прешлените. Мисля си, ме ЯМР е добре да се направи, за да се види къде е проблема. Може да е предизвикано от херния на някои от прешлените. По-големи дози вит В, ама от метилирания, вероятно е добре да се вземат. И. агнезий, може и гел за мазане.

Относно холестерола (и не само), по мое наблюдение, не е ок да се споменава на лекар, че майка/баща… са имали или имат същото. На момента спират да мислят по въпроса и диагнозата е наследственост. Вече се научих да казвам, че не знам на такъв тип въпроси.

# 233
Мнооого са секси просто, неземни Simple Smile
Великолепна изработка, а най-голямата изненада беше, че не очаквах този компактен размер да тежи толкова!

# 234
Това 10кг ли е макс?

# 235
2 х 10 кг са, като става на щанга 20 кг

Обаче ако се окажат леки някой ден, има възможност за закупуване на дискове по 1,25 кг, така че без проблем може да се увеличи тежестта, като размера няма да стане много голям Simple Smile

Сега с 8 кг се пъна, така че 10 кг на ръка това лято ще са ми достатъчни Simple Smile
Има и следващ модел с по големи и дебели дискове, но лично аз смятам, че това е за екстремно напреднали Simple Smile
Аз съм новак Wink

# 236
След няколко месеца, ако си постоянене ще пееш друга песена, ама парите са си твои Stuck Out Tongue
Според мен, ще ги оттренираш доста преди да свърши лятото. Поне ще има с какво да си натискаш сиренето Sweat Smile

# 237
А за тези схващания магнезий може би също трябва да пие. 400мг магнезий поне.

Трябва и В 12, трябва и Д сигурно. Много неща. Да види желязо.
От другите в витамини също един хубав комплекс да и вземе направо.
А в началото В12 повечко. Хубаво да е метилколабамин.
Аз тамън от ихерб си поръчах. От смучащите.
Магнезий пия 1 таблетка следобед и 1 преди лягане, но често вдигам вечер.

# 238
След няколко месеца, ако си постоянене ще пееш друга песена, ама парите са си твои Stuck Out Tongue
Според мен, ще ги оттренираш доста преди да свърши лятото. Поне ще има с какво да си натискаш сиренето Sweat Smile

Дано да си права! Simple Smile
Тогава отиват комплект за жена ми, която още малко и ще я вкарам в правата вяра Simple Smile
А аз си вземам по-големите. И тренировките ни ще са паралелни... сега сам ми е скучно Simple Smile

Като вкарах силовите /по ваш съвет/ усещам, че метаболизма ми се променя, начина на хранене и усещането е друго...
Спирам с фитнеса в тази тема, че пак изместих акцента Simple Smile

# 239
sayer, не съм наясно какво е това изследване. Майка ти нямаше ли и нисък Б 12?

Има гранично нисък Б12, но не знам дали витаминен дефицит може да причини такава увреда средна степен…
Виж темата за б12 и питай там, но съм останала с впечатлението че масово са занижени референтните и много хора които си мислят че са с нормални нива всъщност хич не са и това си върви с проблеми. А метформинът обикновено води и до още понижаване че пречи да се усвоява от храната.
Ако (дано) вземете добавка, не вземайте хапчета които се поглъщат. Има достатъчно препарати които се абсорбират през лигавицата на устата и този проблем се игнорира. Подезични таблетки, спрейове, капки и какво ли не.
Естествено, няма как да знам точно описаните страдания на жената от какво са, но ако има ниски нива те си трябва да се адресират при всяко положение.

Общи условия

Активация на акаунт