Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 314
  • 651
  •   1
Отговори
# 210
Заблуда си е, но много хора се връзват. А и добавките могат да бъдат рекламирани и промотиране, съответно и хвалба пада там.

# 211
Ох, тук по свое усмотрение колко неща сме правили Joy

# 212
Натка,
Ще се радвам да споделиш мнение или материал за четене за холестеролите. Аз слава богу нямам проблем, но край мен роднини яко се тресат. Като нямам опит и знания, съвет не мога да им дам.

# 213
Трябва да видя какво имам запазено като линкове че не е нещото което търся и чета най-често, не съм тръгнала да се плаша от холестерол точно. Търсиш нещо те да прочетат или ти ще го четеш? И книга ли или трябва да е по-кратко? Мисля че в първата публикация тук имаше също сложено по нещо.

Елора, въпросът е че статините по принцип са лекарства с рецепта и не си ги взема човек защото така си наумил. Но това се води добавка и съответно който както си иска го купува и взема, нали го рекламират че е хубаво. А то пак си е статин, ако му напишат на кутията Ловастатин и там милиграми май 10мг идваха, тия същите хора няма да го искат толкова.

# 214
Натка,
За мен търся да се образовам и да знам какво да им кажа, че все ми обясняват как не можели да ядат месо, щото холестерола.
Ако ти попадне нещо, пиши ми. Иначе не се рови специално да търсиш, времето е безценен ресурс.

# 215
Натка,
За мен търся да се образовам и да знам какво да им кажа, че все ми обясняват как не можели да ядат месо, щото холестерола.
То не е толкова трудно да се образоват и сами, че вгх и комбинацията от вгх и мазнини е проблемна за холестерола. Ако имат желание. Ако нямат желание да се образоват, каквото и да им обясняваш и показваш, едва ли ще има резултат...😉

# 216
  • на острова на мечтите
Май точно хората, които имат нужда да знаят, откъде идва проблема са най- скептични и нито искат да търсят информация, нито слушат съвети. Моя близка с диабет и още куп здравословни усложнения, в момента , в който се опитам да й дам съвет, ме блокира. Знаела си че това, или онова вреди, но нали си пие хапчетата. Не е лесно да се опитваш да помагаш на някой, който сам не иска да си помогне.
Днес си дадох изследванията и другата седмица съм на ендокринолог. Стис палци🤞🏻 Аз не че не знам, че си имам проблем, но се надявам да не е така. Надеждата умирала последна, както казват.
Дара,❤
Долче, с голямо закъснени честит да ти и е рожденика!
 Тия дни нещо не ми е ок настроението. Май месец ми носи мрачни мисли.

# 217
Дани, благодаря!🙂 Точно това имах предвид. Че човек, който наистина търси информация и иска да промени нещо, е склонен да приема (и осмисля, отсява, проверява и от други източници) дадените съвети. Ако е на етап "Аз знам (всичко едва ли не).", трудна работа.
Стискам палци за изследванията!
И аз нещо съм твърде често в мрачно настроение, до голяма степен, защото се занимавам със зъбни неволи, а имам ограничено време за посещения за мен. После ще трябва да водя и детето и изобщо няма как да осъвместя моите посещения с нейните...😑

# 218
С тези холестероли не знам и аз какво да кажа. При мен си е наследствено. Нали съм писала за една кардиоложка, дето ме сложИ за месец на диета без сирене, кашкавал, ядки и тлъсто, а си бях и на нашия режим, та само свалих тегло, холестеролите мръднаха надолу, но ми се качи гликираният и инсулинът. Като разбра, че майка ми е на 85 г. и с висок холестерол, вика, ами наследствено. Е, добре, що ме мъчиш. И ендото се хвана за холестеролите. Сега и този сладур от Св. Екатерина, нали писах. До декември да пуша по 5 цигари, по 2 кафета, да не растат топчетата. Ако растат, статини. Еми, сори, ама точно той пък ми каза, че всичко в организма е холестерол и си го произвежда тялото. Аз какво да направя, че и салата да ям, пак се отлага и ми дава свръх. А само на салата не се живее. Следя кз, гледам там да е ок. Вече и аз не знам кое е по - тревожно.
Долче, 🤗. Липсват тортичките ти 💜
Дани, квот такова, нали знаеш.
Аз съм на принципа : прави каквото трябва, пък да става каквото ще.
Все от нещо ще се мре 🤣.
Доволна съм, че си открих проблема с кз с ваша помощ, никой не индикира. Можеше и да стане късно, ако не четях и питах тука.

# 219
Аз и друг път съм писала, в темата сигурно няма човек с по-висок холестерол от моя. Въпреки това първо аз статини никога няма да пия, ако ще пари да ми дават и второ, вкарвам си параметрите в разни калкулатори, които изчисляват рискът от ССЗ и при всички, прогнозата е около 1% в следващите 10 години.

Долче, честит рожденник на патерици.

# 220
Извинявайте, че пак ще сменя темата - трябва ми съвет какво да правим. Писах вече за майка ми и нейния ОГТТ - глюкоза 5.03 (0 мин) и 8.72 (120 мин), инсулин 8 (0 мин) и 80.7 (120 мин). Днес бяхме при ендокринолог, мисля че я претупаха - казаха, че е преддиабет и изписаха метформин 500 мг с удължено освобождаване. Не назначиха допълнителни кръвни изследвания.
По повод изтръпването на ръцете направихме ЕМГ във ВМА при д-р Попиванова, моля за разчитане на резултата доколкото е възможно: “Налице са данни за дистална периферностволова лезия на N. Medianus, двустранно от сегментно-демиелинизиращ тип, умерена степен”. Това увреждане диабетна невропатия ли е или по-скоро е от притискане на нервите на ниво шиен или торакален отдел на гръбначния стълб? Трябва възможно най-скоро да се насочим към добър диагностик, защото изтръпването вече е постоянно и се влошава, майка ми не може да спи от него. Тя доста тежко прие заключението, мисли, че няма да й мине. Обратима ли е тази увреда?

# 221
sayer, не съм наясно какво е това изследване. Майка ти нямаше ли и нисък Б 12?

# 222
Самото изследване което си дала не е по темата и хич не го разбирам. Ние тук с ир се занимаваме предимно. Може да има връзка.
Трябва да търсиш добри специалисти.
Но повечето ще препоръчат някакви хапове. Лично аз не смятам това за решение.

От какво е тази диагноза ние не можем да кажем.
Скрит текст:
Ако е диабетна невропатия си мисля, че трябва резултатите да са и много по-лоши + години да е имала много висока кз, че да предизвика увреждания. А чак на диабетик няма стойности. Много често едно заболяване е съвкупност от много фактори, не само един хормон. Сама виждате, че майка ви не е водила здравословен начин на живот. С високи килограми, което оказва огромно влияние.
Предвид килограмите и драмите с кръст,врат - по-скоро от това да е.

От много неща може да състоянието и.

Аз също имам подобни проблеми, но не смятам, че са ми от кз, няма как. Плюс съм си свалила килата, изследванията са ми добри. Но си влача сколиозата и дисковата херния до живот.
Въпреки всичко имам драми, но правя каквото мога. Освен стандартна тренировка, не спирам и останалите ребабилитационни упражнения, които знам от физиотерапевтите, неща, които съм видяла в нета от специалисти също. Да не забравяме и великия актив ситинг на който съм му фен.
Та моите драми са от друго естество.
Притиснати нерви.
Случвало ми се е проблеми с краката да имам. Крампи, схващания, болки. Особено се влошава ако и врата се влоши.
Занимавам се с Актив ситинг. Може да го проучите. Има клипове.
Но аз си платих и за 70 тренировки. Видеата са ми до живот и много неща научих.
Случи се миналата зима след работа да не мога почти да си движа крака една вечер. В смисъл ходя, но е един такъв изтръпнал, сякаш не е моя. Уплаших се доста.Особено левия е винаги по-зле и ми прави проблеми. Тогава даже не можех да го въртя в глезена. Блокирал. Тогава ми бяха драмите с врата. По-сериозните.
Помня че направих 20 минута гимнастика на врат. Не на актив ситинг, друга. Модификация на упражнения на Шишонин и други упражнения. Бавно, спокойно, гледам си филм и си правя гимнастиката. След 20 минути ставам да свърша нещо в кухнята. Усещам, че съм много по-стабилна. Зарадвах се. Върнах се, седнах и почнах да въртя крака в глезена да го пробвам и всичко беше възстановено.Ама напълно. Тогава разбрах, че тоз от актив ситинг не говори празни приказки. Проблемно място, примерно схващане в крак, може да идва от много места. Затова е гимнастиката му, да минава на всички точки.
Правя гимнастика за врат всеки божи ден. Комплекс който съм си направила аз. Упражнения на Шишонин, леко модифицирани плюс няколко други от специалисти. Пропускам 1 път в месеца евентуално по някакви обстоятелства.
Проблем с краката може да е от врат, може да е от кръст. Може дори от схванат мускул на главата да се схване. Няма как да го знаете. Нито аз. Затова работя върху цялото тялто. Не че не правя и масаж на краката. Правя. И в актив ситинг се масажират краката в определени точки, но и мажа с разни неща като имам проблеми.
Преди две седмици бях зле. Уж с врата бях добре, може би от кръста нещо, не знам. ПРосто правя упражнения, цапотя с магнезий след тренировка, а преди да си легна с разни други мехлеми за да не получа едни много гадни болезнени схващания от които съседите ме чуват сигурно.
Тази гимнастика смятам, че  е точно за майка ви предвид годините и невъзможността и към момента за други неща.
Но да си работи и върху режима и килата. Няма начин.

# 223
А, също много харесвам актив ситинг.
Колкото до лекаря, за съжаление, една голяма част от тях при преддиабет правят същото, т.е. просто предписват хапче и готово. По-малко са тези, които обръщат сериозно внимание на хранителния режим. А дори и при препоръчан хранителен режим, не е ясно дали той ще е подходящият и ще доведе до подобрение...

# 224
sayer, не съм наясно какво е това изследване. Майка ти нямаше ли и нисък Б 12?

Има гранично нисък Б12, но не знам дали витаминен дефицит може да причини такава увреда средна степен…

Общи условия

Активация на акаунт