Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 336
  • 651
  •   1
Отговори
# 300
Елора, никой не твърди че не съществуват, а че се преекспонира това и то с безумни реклами на някакви незнайни пенкилери...

А тая вечеря сигурно и на мен би ми вдигнала минимум кортизола, такава детска порцийка мен лично ме напряга Grinning Освен че боб с лютеница не е баш да в тая тема, особено ако и лютеницата е от магазина или пък готовата салата. Кебапче купено и то колко ли месо има... И накрая хем не си се наяла, хем и гледай с какво. От цялата вечеря само шепата маслини харесах Grinning

# 301
Купена скара ям, но рядко, избягвам. Има случаи като не мога и купувам.
Но не знаеш има ли соя и разни други глупости.
И мен това няма да ме наяде.
Лютеницата със сигурност не е домашна. И да беше, пак ще има В.

Иначе за да се купи някоя добавка за паразити и бактерии е хубаво първо да се установи дали има.
Чела съм, че хора влизат в болница след своеволна употреба на разни препарати.
Едното беше на др Стефан Митев.

# 302
Понеже се спомена глюкомер... то като се излезе от стойности не се ли усеща?
Какви са симптомите за повишена захар и ИР? Как разбирате, че нещо се случва? Сигурно при всеки е различно и няма конкретна симптоматика...

# 303
На повишената захар това ѝ е коварното - не боли. Е, усеща се ако спадне рязко, обикновено след рязък скок. И се усеща като хипогликемия, която дори може и да не е "истинска", т.е. реално да не е паднала КЗ много ниско а просто много рязко. Понеже за тялото това е потенциално опасно, ако си е баш хипо, почва целият цирк с качване на кортизола и прочие, като при всякакъв друг стрес или опасност. Това е, което всъщност дава гадните усещания тогава, дори не самата кръвна захар като стойност.
А на ИР симптомите - тя цялата тема е за ИР, не знам точно какъв отговор очакваш. Ако човек не знае какво е ИР, обикновено няма да свърже един или друг симптом с нея. Не е еднакво при всички, тя дори регулацията не е съвсем по един и същ начин нарушена при всички с ИР.

# 304
Сънливост след хранене също може да е симптом на повишена КЗ и/или ИР. Някои ги боли глава. Много са симптомите. Включително и "банални" като умора, липса на енергия, намалена концентрация и др.
Тази вечеря и мен ме напрегна. А е неясно и количеството на боба с лютеница.
Относно купешките кебапчета, аз като бях с постоянен сензор и ядох три кебапчета и салата "Снежанка" ("Премиум" пишеше, не знам дали имат и друг вид), около 150-200 грама може би, а КЗ за моя изненада почти не помръдна. Но боб с лютеница е друго нещо.
А в зелето, а и в други сготвени и купени навън манджи, може да има ориз, картоф, брашно или нишесте.

# 305
Те манджите готвени навън са и с олио, освен и че наистина ги сгъстяват с брашно наред. Ако е на зор работата и се налага да грабна нещо готово, аз също гледам или нещо на скара, или пиле на грил. Като пилето само ако пред мен го свалят от големия шиш, не да е свалено и да е стояло просто само топло вече. Скарата по възможност също прясно изпечена, те често пекат от замръзнали заготовки направо, но и там е ясно че кюфтетата или кебапчетата им са по-компромисни.
Ама 1 (едно!) кебапче за вечеря?? Това и за малко дете доникъде не е, аз доброволно не бих яла толкова но ако да кажем се случи само толкова да имам... ще реша да прескоча това хранене, честно ви казвам.
Толкова съм свикнала че или ям да се наям както си требе, или хич не ям, такива порции само за опитване просто не работят за мен. Че аз нали ще съм все гладна, ама нонстоп, ще хвана синузит че главата ми все в хладилника ще е навряна...

# 306
Има заболявания не са като да счупиш крак.
Ой, ой, как ме заболя рязко инсулиновата резистентност Mr. Green
Ой, ой, заболя ме черния дроб Mr. Green
Ой, ой, заболя ме хашимотото Joy
Симптомите са много. Може да не изпиташ всички, може няколко, можа да не ги и усетиш.
Но едно е сигурно. Няма да посягаш към кюфте и яйце.
Ще се търси сладичко или просто любимият ти въглехидрат.

# 307
Здравейте момичета и момчета, немога да наваксам да ви прочета. При мен нещата са добре, обикаляме с ММ по доктори не пак, а отново...но няма как. Предстой му една планова операция тук до месец, но още не сме сигурни как ще мине, дали ще може ендоскопска или друга, ще видим. Иначе аз повторих изследванията и честно да ви кажа се отказвам поне близките 6 месеца да правя каквито и да било изскедвания, че нещо взе да ми писва. Хомата ми излезе 1.68, на предишното, което беше горе-долу две седмици преди това 1,9. Гликирания ми излиза 4.9 от 5,2, кое влияе толкова през две седмици незнам, но няма и да го мисля. Чувствам се добре, гледам да спазвам режима, не успявам винаги на 100%, но се чувствам добре така, та няма вече да повтарям. На есен съм на преглед при ендокринолога, та тогава ще меря пак. Тия дни не вечерям, не ми се яде вечер, на обед ходим в едно заведение поръчвам си пилешко филе на скара със самата зеле и моркови не увкосена и като идем да ядем към 2-3 часа как да ям в 18. Та пропускам и така, нито съм гладна, нито нищо. Пък там порцията е голяма, пържолата едва я изяждам. Вече като ме видят хората и носят без да ме питат 🤣. Другата седмица ще ММ ще ходи на ендокринолог, в болницата като беше уж щяха да правят консултация с техен, но така я претупаха, та в крайна сметка нищо не разбрахме, освен изследванията, които качват в е-здраве, че видяхме. Никой нищо конкретно, нито каза, нито нищо. Та решихме да иде да направи един преглед, ако има нещо да помага доктора, ако не ще мъчи да отслабва сам. Има си бая за сваляне. Тя докторката одеве му вика сега като ти направят операцията няма да ядеш и ще свалиш 10кг., то не че е хубаво така от веднъж ама така ще стане май.

# 308
На една клиентка преди време и отказах шоколадова баМбона под предлог, че съм диабетик и тя тутакси обяви, че имам паразити! Представи се като терапевт и каза, че ще ми направи персонална терапия. Аз на такива не им давам много ухо, защото имат да избиват пари от мен... Joy Ама много цветисто говореше за паразити, та чак си представих как в червата ми се преплитат тении и глисти! Обаче въпроси не задавах, че да не осъществявам контакт по тази тема. Викам : "Щи съ обадя след празниците!"
Иначе много ми беше любопитно, какви, аджеба, паразити ме разяждат. Още помня от 5-6 клас урока за големия чернодробен метил. Simple Smile

# 309
Абе и аз като провеся сопола понякога, се шегувам че подсмърчам като метилява овца, тоя урок явно всички го помним... 😁 Ама си прав че прекаляват, хеле пък когато хич не ги търси човек.
Повечето пъти не се и обяснявам - не ми се яде сладко, благодаря. Ама някой черпел. Ам дайте го насам тоя рожденник да му стисна ръката и да му пожелая нещо хубаво, пък бонбоните не са ми важни. И те така.

# 310
И за мен това с паразитите е несериозно. Ето ММ, него също го убеждаваха че има паразити на 100%, симптоми, всичко се  обясняваше и всички водиха до това. И лекарства и режим за детокс му се предложи за около 400лв. Естествено това са глупости, айде на мен да говорят, ама това е човек, който прави сериозно проследяване на цяло тяло. Пет скенер един път в годината, ЯМР един път в годината, скенер с контраст на всеки 6 месеца. Колоноскопия и гастроскопия последните пет години 2 пъти. Пълни кръвни изследвания плюс допълнителни скрининги. И ще ме убеждават, че паразити виждате ли имал. Къде са се скрили, та се невидяха никъде. Всеки вече се чуди как и откъде да изкара пари. Аз не отричам, че няма изобщо, има си ги има и хора с такива, но не са толкова масови колкото ни ги представят.

# 311
Абе Елора е права там за бактерии, гъбички и разни други прекрасности, но народът е луднал по всякакви детоксове и разни предприемчиви типове се възползват да го детоксикират, обезпаразитяват, а най-насетне и оскубят. То и с хроничните заболявания играта е подобна, обаче там са големите акули.
Само никой не се натиска да лекува хронична кинтонемия.... :/

# 312
Гущер, то същото и с ИР правят. Почват добавки и някакви хвалебствия как направо е вълшебна тази тяхната добавка, едва ли не храната не е важна.

# 313
За ИР и с книгите с рецепти от чата, навсякъде вече ми излизат, ни автор, ни нищо, сякаш аз немога да си го питам за рецепта..

# 314
  • В центъра на моретата
Оф, не знам. Нещо не мога да се доверя на лекар (нашенски). Такова безхаберие, незаинтересованост, липса на професионализъм,  меркантилност и още, и още ……цари в здравната ни система. Старите лекари, които бяха по-човечни и по-знаещи вече почти ги няма. Новите и младите са пълна трагедия - освен, че са некомпетентни, са и масово неграмотни.

Симптоми за високата КЗ - сухота в устата, непрекъсната жажда, нарушение в зрението. За ИР - кафяви петна по кожата на лакти, мишници.
Няма да забравя баба ми доста време се оплакваше, че има някакъв дъх на зюмбюл в устата. Лекарите, при които ходи го пренебрегнаха. Никой не бил чувал за такова нещо. Като видят възрастен, повечето мислят, че е изкуфял. Кардиоложката ѝ, обаче, ѝ каза да си провери КЗ и наистина се оказа 6,9. Казаха, че било т.нар. “старчески диабет”. А тя беше миньонче, не само, че не беше с наднормено тегло, а точно обратното.

Общи условия

Активация на акаунт