Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 348
  • 651
  •   1
Отговори
# 315
# 316
Какви неща гледаш бе жена Joy
Фитнес инструктор в повечето случаи не е някой дето точно ние тук ще искаме да питаме как да се храним. Ако ще и на Аполон да мяза, това не значи че знае аз от какво имам нужда, пък нека си знае за него си. Ако бях 20 годишен момък, можеше и да имам полза от съвети на друг такъв, ама като не съм... Grinning

# 317
Цъкам си из лентите.
И това ми се стори забавно Joy
Майтап да става.
Иначе фитнес инструкторите си знаят много за храненето.

# 318
Малко са дето задълбават, да ти кажа. Доста има които едно си знаят и едно си баят, освен че се кълнат и че само и единствено калориен дефицит може да помогне за сваляне и че не е физически възможно да не помогне... А пък точно в тая тема много добре знаем че не е баш така. Повечето - от опит.

# 319
Аз като бях на 20 години можех и пирони да ям... да си кажа дори доста по-късно съм хапвал джънк и съм живеел нездравословно, преди 3 годни със сина на кумеца на една сватба изпихме по бутилка водка, е, хубава беше, но факта си е факт...
Дето Берг вика: Ако знаех как да живея, когато бях на 30 ехееее...
Ама какво пък, аз не съжалявам, защото сега /не сега, а преди 3 години/ живота ми тръгна по нов път, може да се каже, че това е друг живот, все едно прераждане и всичко е пред мен, което ме очаква, а имам много цели поставени и се кефя, ЗАЩОТО ЖИВОТЪТ Е ПЪТЯ, А НЕ КРАЙНАТА ЦЕЛ!

Като казахте фитнес инструктори... гледам оня ден Генчо, пич-а от онова реалити, как се казваше, Игри на волята... приятели сме, ще се видим другия месец на сватбата на брат му, ще падне купон...
... та гледам го оня ден пуснал предизвикателство у фейса, прави ПЛАНК, обаче на пръстите на краката и на ТРИ ПРЪСТА на ръцете си - изпънати напред, от легнало положение все едно ще прави Супермен и се вдига на пръстите си!
НЕЧОВЕК!

# 320
  • София
Точно, шарлатански си звучат повечето реклами дето твърдят че всички имаме паразити и ако си купим техния продукт, ще ги изхвърлим и ще ни минат всички болести... И продуктите за "детокс" и те в тоя кюп, минус отвратителните картинки на червеи и плужеци от рекламите на препарати "против паразити". Иначе същите хем гръмки, хем мъгляви хвалби.
Всеки говори за детокс и внушава на слушащите, че това е ключът към успеха.

Аз гледам глюкомери без убождане, ориентировъчно ми трябва на мен, не с точност. Това по темата със следенето на захарта. Ендокринологът даже ми каза, че не е необходимо да следя, а да се науча да се храня правилно и да се движа постоянно.

# 321
Да, малко.
Срещам и такива, които рекламират как може за 20 минути гимнастика 3 пъти в седмицата така да тренираш, че да гориш и в следващите дни, а и да ядеш всичко което поискаш Joy

# 322

Аз гледам глюкомери без убождане, ориентировъчно ми трябва на мен, не с точност. Това по темата със следенето на захарта. Ендокринологът даже ми каза, че не е необходимо да следя, а да се науча да се храня правилно и да се движа постоянно.
Ами да ти кажа, прав е човекът, освен ако нямаш наистина проблемна КЗ и да я следиш за да не изтърваш съвсем положението.
Но щом си тук, проблемите са ти с инсулина, а с КЗ... я имаш, я нямаш проблеми. Него няма как да го мериш у вас. Нито пък ИР се подобрява или влошава за ден, я кажи тоя ендокринолог през колко време те иска на контрола? 3 месеца? 6?
Правиш си правилните неща, проверяваш се през някой и друг месец, пък се потупваш по рамото и си продължаваш с кифтетата и така Grinning

# 323
  • София
Скрит текст:

Ами да ти кажа, прав е човекът, освен ако нямаш наистина проблемна КЗ и да я следиш за да не изтърваш съвсем положението.
Но щом си тук, проблемите са ти с инсулина, а с КЗ... я имаш, я нямаш проблеми. Него няма как да го мериш у вас. Нито пък ИР се подобрява или влошава за ден, я кажи тоя ендокринолог през колко време те иска на контрола? 3 месеца? 6?
Правиш си правилните неща, проверяваш се през някой и друг месец, пък се потупваш по рамото и си продължаваш с кифтетата и така Grinning
С КЗ нямам проблем засега. Имам проблем с инсулина. Каза ми контролни изследвания след 3м и виждане в кабинета. Ако започна да се справям добре, ще се виждаме на 6м. Засеха на всеки 3м.

# 324
Ами ето - яж си мръвките и си живей живота Grinning
Само си помисли не е ли хубаво че "лечебният" ти режим включва да си добре нахранена и то с хубава храна. Я колко жени приритват и преплитат крака от глад и изтощение, в опити да отслабнат - а ние тук не сме такива Grinning

# 325
  • София
Ами ето - яж си мръвките и си живей живота Grinning
Само си помисли не е ли хубаво че "лечебният" ти режим включва да си добре нахранена и то с хубава храна. Я колко жени приритват и преплитат крака от глад и изтощение, в опити да отслабнат - а ние тук не сме такива Grinning
Това ми каза ендокринологът- никакъв глад. Голяма грешка било. Да видим.

# 326
Аз и да искам гладна немога да стоя, преди  можех, но вече не. Сега като пропускам  вечерята, то   е защото не  съм гладна, но така целенасочено да си кажа, че няма да ям не става. Тази седмица още не съм ходила на тренировка, евентуално утре ще мога и имам чувството, че  съм качила 5 кила😉, а не е така следя нещата всяка сутрин🤣 Така в седмицата, в която пропускам тренировки съм винаги.

# 327
Това, че паразити едва ли не нямало ми е малко безумно твърдение.
Явно съм някакво чудо на природата с моите кисти резултат от паразити.
Остава да кажете, че и бактерии няма и такива неща като кандида,  хелико и разни други са мит и се преекспонира.

Следите ли си нивата на захар постоянно с глюкомер?
Вече не.
Като се научи човек какво яде и разбере кое как му се отразява, няма нужда от глюкомер.
Свършиха ми лентите и нямам. Не ми се дават 20 кинта за ленти.
Елора, ендо паразитите са най-общо в две графи - протозои и нематоди (червеи, глисти) Кандида са гъбички, не са паразити. Хеликобактер са бактерии, също не паразити. Последните две причиняват инфекции.
Аз искам обяснение за паразитите моля. SunglassesЩом някой твърди, че ги има. Да си покаже положителния тест, и с латинското име. Всеки паразит има латинско име. Ако някой наистина има паразити, гарантирам ти, че ще е много болен или с доста сериозни симптоми и няма да се излекува просто с някакви сокчета или детокси от форума.
Така че да, твърденията за паразити са точно в графата с шлаките.

Последна редакция: ср, 14 май 2025, 07:34 от Costa

# 328
  • В центъра на моретата
Да, малко.
Срещам и такива, които рекламират как може за 20 минути гимнастика 3 пъти в седмицата така да тренираш, че да гориш и в следващите дни, а и да ядеш всичко което поискаш Joy

По принцип, има начин за изчисление при какъв пулс тялото започва да гори мазнини. При спортисти, гонещи определени норми, лекарите закачат сензори, докато са на велоергометър и при достигане на определен пулс се апаратите изчисляват колко мазнини се горят. Т.е. може да се види със съответната апаратура при какъв постоянно поддържан пулс при кардио тренировка, започва изгаряне преобладаващо на мазнини (най-голям %). Така горенето на мазнини може да стане само с кардио при поддържане на определен пулс (напр. при 150). Но това е индивидуално за всеки.
Ако човек не е професионален спортист, има формула за изчисление на това, но не съм убедена,  че е съвсем точно.
Освен това, най-доброто време за възстановяване на мускулатурата е 48ч. при максимално интензивна тренировка. През ден е оптимално да се тренира интензивно. Така че, хипотетично може да се получи, това, за което пишеш.

# 329
  • Sofia
За интересуващите се и коментирали да кажа: кебапчето го  пекох вкъщи, от салатата боб с лютеница хапнах точно 2 супени лъжици, а вчера зелето беше сурово и го ядох със малко сол. Изядох около 250 гр зеле, 1/4 зелка малка от килограм
Simple Smile
По принцип ям малко и не ям много мазно и месо, понеже имам пресукан канал на жлъчката и ако ям много ми приложава и не се чувствам добре.
Сега заради диетата спрях въглехидратите и сладкото, но количеството на белтъчини и зеленчуци не се промени

Общи условия

Активация на акаунт