Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

  • 18 308
  • 651
  •   1
Отговори
# 480
  • Мнения: 24 785
Тях в еърфраера ги мятам, бързо стават. Аз докато не си купих еърфраер изобщо не се навих да пробвам такова де... При цялата ми любов и към яйцата, и към кюфтетата, никакъв шанс да ги изпържа нормално.

# 481
  • В центъра на моретата
  • Мнения: 2 331
Правя нещо подобно на това на  natka. Омесвам каймата с яйца и подправки. Разстилам го върху хартия за печене. Отгоре нареждам разни неща от рода на краставички, лук, домати, маслини, гъби. Става като пица. Ако имам повече кайма, правя в две тави, като едната  е само с няколко вида сирена отгоре - чедър, моцарела, проволоне и  нашенски кашкавал.

Другото, което правих на няколко пъти напоследък беше мусака, като картофите замених с алабаш (1 или 2 бр.). Останалото е ясно, като в заливката брашно не слагам.

# 482
  • Мнения: 24 785
Meatza съм го срещала това - пица от месо Grinning
Първия път ми беше такава идеята, но не ми се правеше в голяма тава така че го сложих на по-тясно и си стана като самун да си го режа на филии, а не тънко и плоско.
Алабаш преди няколко дни помъкнах един лилав от Лидл... хвана ме яд че не взех повече, че не ми е близо и не ходя често. Стра-хо-тен! Много обичам пресен, ама много. Изненадах се че имаше още добре изглеждащи, даже имаха и лилави, и зелени. На повечето места вече не се намира и скоро не бях яла. А пък с такова нещо в ръцете само ми гледайте сеира - способна съм да се наям до пръсване само с алабаш нарязан и посолен, без нищо друго Grinning Е, после ще съжаля защото си е тежко, а и не е останало място за кюфтетата... ама мога и ще муча от кеф докато го ям.
Като никога уцелих мнохо хубаво зеле и то не някакви грамадни глави дето ги избягвам за сам човек. Та тая вечер и следващите съм на зелева салата за гарнитура. С морков, без морков, с копър, с краставици, с каквото още измисля, докато я изям тая зелка. Отдавна не бях яла точно това, че все или не ми харесват, или са някакви огромни и не вземах.
Който не ме познава, сигурно ми се чуди на акъла на какви неща се радвам, но който ми е свикнал си ме знае - което ям, сядам и си го ям с кеф и грам не съм навита да съм нещастна понеже съм на режим.

# 483
  • Мнения: 40 683
Ох, скоро тази мийт пица трябва да я направя. Joy

# 484
  • Мнения: 24 785
Кюфтето с все гарнитурата отгоре му Joy
Аз ще си дояждам моето с гъбите днес и ще си хрупам щастливо от заешката салата. Много обичам като не трябва да готвя, защото вече имам наготвено. Слагам довечера да се кваси пробиотик и стига ми толкова готварстване за днес Grinning
Направих вече и една разходка, следобед евентуално още една ако не се изнервя много на навалицата че съм на място където тържества и прочие са до мен, с все и публиката.

# 485
  • Мнения: 40 683
А всъщност нали няма нужда предварително да се запича блата в случая?
Да сложа суровото месо с яйце и директно да наредя каквото имам друго.

# 486
  • Мнения: 1 202
А всъщност нали няма нужда предварително да се запича блата в случая?
Да сложа суровото месо с яйце и директно да наредя каквото имам друго.

Аз често го правя за вечеря като нямам какво. Разстила върху тавичка но каймата я обърквам с подпровки първо и леко я запичам.
 Отгоре или чуквам яйца  да снанат като на очи или разбити . Кото се изпекат ръся кашкавал и пак леко се запича.
Бързо, лесно и вкусно 😃

# 487
  • Мнения: 24 785
Елора, зависи колко дебел пласт кайма направиш, както и отгоре другите неща и те колко време искат, че и там могат най-различни да са.

# 488
  • Мнения: 2 035
Ние зарязахме всичко в Пловдив, детето и кучето в колата и сме малко на море. Ще я караме на скара и салата 3 дена.
Вчера ендокриноложката беше много неадекватна. Чете епикризи и задаваше въпрос след въпрос, а на нито един наш не отговори. Пусна му изследвания, ще ги направим във вторник, но определено неино лечение няма да спазваме.
П.П най обичам морето през този период, спокойствие и най-важното никойй. Кучето цял следобед тича из плажа и никой не мина. Чудно просто, любимо време. Иначе духа яко и ту вали, ту спира.

# 489
  • Мнения: 32 168
Аз обикновено запичам за малко първо "блатът" от кайма, после редя отгоре плънките. Е, ако е тънък пласт и плънките отгоре не са много, пропускам предварителното запичане.
Между другото, с малко хуск в сместа става доста добре.🙂
Честит празник на всички!🙂

# 490
  • Мнения: 40 683
Ей да, честит празник на всички.

Ами май ако е тънък блат, няма нужда наистина.

# 491
  • Мнения: 1 202
Честит празник на буквите 😃

# 492
  • Мнения: 2 745
Аз имам голям проблем. 🤣 Повдига ми се от месо от известно време и не знам какво да ям. Яйцата и те ми втръснаха. Надявам се до месец да се оправи “вкуса” ми, защото без месо не знам какво да ям. Само при мисълта ми става лошо, направо ще се изям от яд.

Моля, ако имате някакви бързи и лесни рецепти без месо да ми ги споделите. Дай Боже да се свърши с това скоро. 😁

# 493
  • Мнения: 40 683
И риба ли?
Що така ти се повдига?

# 494
  • Мнения: 2 035
Ооо и на мен ми е така цял живот месото го ям по задължение, просто защото трябва да се изяде, ама такова чоплене му правя. Може би само пилешкото филе ям по-лесно и то на скара. Но с рибата нямам проблем освен сьомгова пъстърва ям другите видове.
Тая сутрин яйца с авокадо. На обед ще ядем от вчерашната скара. Довечера незнам ще видим. На мен ми се яде крем супа, но мойте за вечеря изключено да ядат супа.

Общи условия

Активация на акаунт