Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 314
  • 651
  •   1
Отговори
# 465
Дано да успее да се мотивира за промени. Дори и да не е от раз всичко, а постепенно но да набира някаква инерция и да се случват нещата полека.
Поне покрай теб би трябвало да е видял вече че режимната храна при нас не е изобщо, ама хич, равна на глад и мизерия, дори напротив.

# 466
Даа и мен и едни наши приятели гледа, ама.. иначе той знае всичко, много чете, минал е през толкова лекари и болници, че не му трябва разчитане ни на скенер ни на нищо, уж знае, знае ама никаква воля. Никакво движение на последък, а при него отслабването е задължително, няма изобщо къде да мърда вече. Черния дроб му е омазнен, кг му пречат на всичко, няма да ви изброявам колко са му записаните придружаващи на последната епикриза само, заради килограмите. Ще му дадат озампик със сигурност, заради чернодробните и стеатозата. Днес и онколога му е казал, че е подходящо. Затова го и праща. Иначе той не е преддиабет или диабет, така като му гледам изследванията дето му правят нон стоп. Глюкозата след закуска и кафе му излиза 4.7. Аз на гладно гоня такава и немога да стигна. Скоро и в болница беше там има няколко пъти и глюкоза и инсулин. Все са му така.
Ще видим кво ще даде, ама и той грам воля няма...а знае, че имам кутии с Глюкофаж и ми вика дай да пия. Само като му казах как ще му подействат на стомаха не ще ги. Че той и със стомаха все проблеми....а бе всичко е от кг, просто бавно съсипват целия организъм.

# 467
Абе то хем "всичко е от килограмите", хем и килограмите не са от нищо... и накрая излиза че това "всичкото" дето било от килограмите, е всъщност от това дето ги е качило тях, ако ме разбираш.
На мен мислиш ли че не ми се пие бира с картофки... божичко, наяла съм се до пръсване на вечеря и пак сега пускам лига докато го пиша това. И всеки ден да има, няма да ми омръзнат.
Странно ми е като чуя някой че нямал воля. Ами пък запри го в една стая и не му внасяй нищо дето не трябва, нали няма воля - няма да се бори много... Ще видите и двамата едно от двете неща - или ще се окаже че воля има, но не избира да я прилага на правилното място. Или ще види че няма да се спомине ако яде правилно. И в двата случая ще е напред спрямо сега.
Така де, то ясно че голям човек няма как да го вържеш, но съвсем ли не иска да се захване?

# 468
Така е винаги килограмите са от нещо, я от лакомия, я от обездвижване, я от нещо друго. Той започна да качва от лекарство, което нямаше как да не пие. Като го спря доста време след това пак качваше. Но и си хапва и вече си е само от яденето при него. Първо спря цигарите качи 10-15 кг. След това дойде и онкологичната диагноза, приемаше дексаметазон, които уж бързо спряха, но тогава качи още кг. спряха му го, след това още някой кг и ето резултата беше стигнал 127-128 кг. След химиото, която при него беше 1 вливка преди почти 6г, от тогава е само на наблюдение, започнаха проблемите. Образуваха се камъни в жлъчката, които видяхме веднага след химията. Понеже правихме образни и преди нея и след нея, та казаха лекарите от нея са. Черния дроб беше с стократно повишени показатели + качените килограми вече е със стеатоза. На лекарства е за черния дроб в момента. И общо взето ще му изпишат озампик заради стеатозата, която е напреднала.
Офф пък и аз напоследък хич не спазвам добре храненето, вече стават няколко месеца все сме по болниците, то не че не сме от няколко години така де, но от началото на март когато приеха баба за жлъчката до сега все нещо.. ММ лежа, баба получи и инсулт по същото време.
И аз напоследък хич не спазвам, кг не качвам даже свалих, ама не е от правилно хранене или от тренировките ми от нерви....

# 469
GoSSipSs , ти обясняваш надълго и нашироко, но веднъж не каза колко е глюкозата или инсулина или t3  и t4   на половинката? Не е само онко проблема, захващайте се здраво. Онзи ден писа, че за теб нещо режимно си приготвила, а за сина и мъжа талятели, тесто или паста, въобще не трябва да му приготвяш.  Когато излизаш с кучето, взимай и мъжът си с теб, да върви пеша, да се движи . Стеатозата се получава и увеличава и от прекомерна консумация на въглехидрати. Сложете сензор, временно, да види той сам, на къде е тръгнал, има ги в OLX.
Ти  си го стресирала с глюкофажа, а как мислиш, че ще се чувства, ако започне с оземпик ? От теб зависи да му помогнеш, ти си му най-близкия човек. (поне аз бих постъпила така).

# 470
То често проблемът е, че самият човек няма желание да положи усилие. При такива случаи е много трудно, често невъзможно. Насила добро не можеш да направиш. Имам си такъв пример в близкото обкръжение. Заинатил (мъж) се е като магаре и не та не.

# 471
така е, на сила не става.
Но няма не искам, няма не мога , големи хора, когато от това зависи живота по-нататък...
Не зная, дали сте гледали "Живот на кантар", какво спомена  там един участник, лекар му го е казал - "ако не вземе мерки, изхода е един".
Примерно и  аз искам вкусен трюфел шоколад и не режимна шоколадова торта, но не си купувам. И никой от семейството не ми носи такива в къщи.

Преди месец загубих приятелка с онко заболяване, тя беше кожа и кости, нямаше грам апетит, късно я диагностицираха.

Снощи ми изтече времето на сензора, тествам разни храни, как се отразяват на мен. Довечера ще сложаа новия. Когато се храня в нашето кето , глюкозната крива е топ. Всяко малко отклонение, всеки ден примерно, води до една неспокойна глюкоза, дни наред след това и вероятно неспокоен инсулин.
Някой със сензор преди тествал ли е кефир или т.н. кето десерти, че мен малко ме съмняват... Долче?

# 472
При мен сензорите отчитат същото. Храня ли се правилно, глюкозата е плавна крива, без пикове и спадове, ям ли нещо което не трябва, има спайк и базовата линия на кривата се измества нагоре за няколко дни след това.

# 473
Дара20, лекувай Щитовидната, Инсулиновата, попълвай дефицитите - всичките ти оплаквания са от това, повярвай ми. Може и женските хормони да са ти объркани и от това също играе и кръвно и сърце. Лекувай се или по Бг или по Английски, че от двете места се луташ и оплакванията ти се увеличават. Този англ. лекар, за който писа, че сега четял в Интернет за ИР, бягай далеч, ясно колко са му знанията. Ако трябва си помогни с метформинов препарат, ти писа че имаш изписан, но не си го пила....

Galina
Това ми е GP- то. Слуша ме той. Много неща научи от мен 😃
Отначало мислеше, че съм му колежка 🤣
Тук изследват само TSH което ми е 1.26 тс идеално в.границите а и аз си усещам че точно с ЩЗ в момента нямам проблем.
Това което излезе със сърцето е свързано с Ejection Fraction at peak stress (with Dobutamine echo stress test). Няма касателство със ЩЗ мисля.
Имах изписан Глюкофаж. Не го визираш ?
Ох йога. Хич не я обичам 😃

# 474
Защо не я обичаш? Какво ти е направила? Grinning

# 475
А, щом пък толкова не обичаш... Целта с която предложих беше и антистрес малко, не само раздвижването. Ако не откриеш такава разновидност дето да ти хареса, няма смисъл.
Виж ако искаш и разни дихателни упражнения и подобни тактики свързани с блуждаещия нерв, те също се отразяват добре и на сърцето, и на кръвното налягане.

# 476
Ами не точно разстлано, както примерно Долче показва от време на време при нея по-тънко като блат, нейното също е вкусно но е друго.
А, всякакви неща с кайма съм правила.😁 Даже и руло Стефани в правоъгълна тавичка за кекс без никакво навиване (като пропуснеш яйцето и си става meatloaf😃). Разстлано в тава, във форми за крем карамел или мъфини, в по-малка тавичка на по-плътен пласт...Много обичах преди да си правя смляна сьомга с яйца в тавичка и бодвах отгоре розички от карфиол или броколи...Но вече не продават такава сьомга в Т-маркет.
Galina, да, пробвала съм кето сладкиши, докато съм била със сензорите. Ок ми беше графиката на КЗ след това. Но визирам неща като кето палачинки с маскарпоне/сметана/малко тъмен шоколад, кето торта от моите, заквасена сметана с ядки и малко тиква или горски плодове. С вишни вместо горски плодове също беше ок. Т.е. приготвени от мен неща. Кефир май не успях да тествам. Иначе и при мен отклоненията от режима се отразяваха и по-късно.

# 477
Мда, каймата "носи" на всякакви импровизации.
Това с гъбите размесени в нея едва за втори път го правя и още му се впечатлявам, но е много вкусно и ароматно та не е само от мен де.
Във форми за мъфини пък съм правила с "надупено" по половин сварено яйце, то почти се скрива в каймата, а пък и под него можеш да скриеш по нещо за по-интересно. Я беконче, я малко кисела краставичка, я друго. Пък стават и бързо като не е голямо цяло, че и готови за сервиране или за кутията за обяд.

# 478
Аз съм правила скотиш егс - яйце увито в кайма за кюфтета, но ги пека, не ги пържа, че нямам цяла кофа мас да използвам, че да успея да ги потопя.

# 479
Да, и аз така правя шотландските яйца. Пека ги. Изобщо не обичам да пържа в маслена баня.

Общи условия

Активация на акаунт