Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 328
  • 651
  •   1
Отговори
# 270
  • В центъра на моретата
Има нещо, което не ми се вързва. При завишен тестостерон би следвало теглото да си покачи, а не да спадне. Другото - сигурно ли е, че противозачатъчните, които приемате не уввличават нивата му, защото има такива, които водят до покачване на тестостерона.
При спадане на тегло има и рязко намаляване на мускулна маса, намаляване на костна плътност, но и тестостеронът би следвало да е редуцирани нива. При андростендион ситуацията е аналогична. На кой ден от МЦ са правени изследванията на хормоните?
По мое мнение е добре са се направи по-задълбочено изследване на надбъбречната жлеза. Имам предвид ехограф, скенер или ЯМР, изследване на кортизол и алдостерон

Последна редакция: нд, 11 май 2025, 22:12 от zaek

# 271
Мда, по-обстойно ако трябва и наред жлезите с вътрешна секреция, то много лесно така - на ти противозачатъчни... Не знам има ли друга по-подходяща тема с подобни проблеми, поне на мен ми изглежда че тук няма с какво да помогнем. А нещо определено има което не е наред.

# 272
Аз съм много против противозачатъчни и често те правя проблем.
Но чак такива, не знам, не съм чула.

# 273
Има нещо, което не ми се вързва. При завишен тестостерон би следвало теглото да си покачи, а не да спадне. Другото - сигурно ли е, че противозачатъчните, които приемате не уввличават нивата му, защото има такива, които водят до покачване на тестостерона.
При спадане на тегло има и рязко намаляване на мускулна маса, намаляване на костна плътност, но и тестостеронът би следвало да е редуцирани нива. При андростендион ситуацията е аналогична. На кой ден от МЦ са правени изследванията на хормоните?
По мое мнение е добре са се направи по-задълбочено изследване на надбъбречната жлеза. Имам предвид ехограф, скенер или ЯМР, изследване на кортизол и алдостерон

Противозачатъчните са с анти-андрогенно действие (Мидиана 28).Правила съм ЯМР и скенер на надбъбречни жлези.Няма проблеми.Преди време съм изследвала и кортизол и АКТГ (в норма).Само алдостерон не съм изследвала,ще го пусна.Мислих си,че проблемът ще се окаже в ИР,но явно не е и там.Благодаря много за мненията! Flowers Hibiscus

# 274
Очевидно има хормонални нарушения, каито са тясно свързани с метаболитните. 36кг ми звучат страховито ниско тегло при 165см височина. И на мен ми е интересно от какво се състои диетата - количества и видове храна.

# 275
Очевидно има хормонални нарушения, каито са тясно свързани с метаболитните. 36кг ми звучат страховито ниско тегло при 165см височина. И на мен ми е интересно от какво се състои диетата - количества и видове храна.

Попринцип няма храна която да избягвам.Консумирам въглехидрати,протеини,зеленчуци,зърнени храни,джънк фуудс.Домашно приготвена храна ям рядко,защото през повечето време на деня съм по задачи.Най-често сутринта закусвам,няква закуска от баничарниците.Обядвам пица,паста,картофи или нещо подобно.Вечерям салата,месо(телешко,свинско,пуешко),риба.Нормално количество.Сладко не консумирам често.В месеца 3-4 пъти,но пия много подсладени безалкохолни напитки.Алкохол рядко.Пуша около 1 кутия цигари на ден.Това е общо взето.Цял живот съм се хранела така,не съм променяла нищо.

# 276
А на колко си години?
Може да съм изпуснала инфото.
Абе за завид си да се храниш така и да имаш лекинка ир.
Виж другото не е за завид.
Все пак да знаеш, че нищо няма вечно. И ако един човек 10 години се храни като теб, може да е слаб, уж нищо да му няма и после фиууу, коня в реката.
Обмисли наистина стабилно нввмх. Може и да помогне за килата.
Обаче е важно  и да тренираш?
Тренираш ли нещо?

# 277
Скрит текст:
Попринцип няма храна която да избягвам.Консумирам въглехидрати,протеини,зеленчуци,зърнени храни,джънк фуудс.Домашно приготвена храна ям рядко,защото през повечето време на деня съм по задачи.Най-често сутринта закусвам,няква закуска от баничарниците.Обядвам пица,паста,картофи или нещо подобно.Вечерям салата,месо(телешко,свинско,пуешко),риба.Нормално количество.Сладко не консумирам често.В месеца 3-4 пъти,но пия много подсладени безалкохолни напитки.Алкохол рядко.Пуша около 1 кутия цигари на ден.Това е общо взето.Цял живот съм се хранела така,не съм променяла нищо.
Значи до обяд основно джънк състоящ се от въглехидрати. Само на вечеря малко месо. Това не е добре. За съжаление, идва един момент, в който въпреки че цял живот сме се хранили по един и същ начин, тялото отказва. До сега не си имала проблеми въпреки това хранене докато в един момент вече имаш. Дали е само от храненето не знам, но определено това какво ядеш ти се отразява.
Продължавай да търсиш причината и поне да ти поставят адекватна диагноза, но определено си преразгледай храненето, защото положението няма да се подобрява, ако продължаваш така с или без ИР.

# 278
А на колко си години?
Може да съм изпуснала инфото.
Абе за завид си да се храниш така и да имаш лекинка ир.
Виж другото не е за завид.
Все пак да знаеш, че нищо няма вечно. И ако един човек 10 години се храни като теб, може да е слаб, уж нищо да му няма и после фиууу, коня в реката.
Обмисли наистина стабилно нввмх. Може и да помогне за килата.
Обаче е важно  и да тренираш?
Тренираш ли нещо?

На 28 години съм.Играя само тенис на корт (2-3 пъти седмично).Друго не тренирам.Да определено ще опитам само с НВ-ВМХ режим. На мен най-големият проблем ми е окосмяването(лице,гърди,гръб)тъмни косми.Определено не е наследствено,защото преди хормоналният дисбаланс си бях с нормално окосмяване.Ходя на лазерна епилация,но едва ли ще помогне при тези хормонални нива.

# 279
Ще помогне, но това е козметично решение. Трябва да откриеш каква е причината.

# 280

На 28 години съм.Играя само тенис на корт (2-3 пъти седмично).Друго не тренирам.Да определено ще опитам само с НВ-ВМХ режим. На мен най-големият проблем ми е окосмяването(лице,гърди,гръб)тъмни косми.Определено не е наследствено,защото преди хормоналният дисбаланс си бях с нормално окосмяване.Ходя на лазерна епилация,но едва ли ще помогне при тези хормонални нива.
Силови тренировки ти трябват задължително.
Ако трябва се запиши на фитнес при някой треньор да те научи.
Ядеш стабилно нввмх, спортуваш стабилно и смятам, че ще се оправиш.
Храната влияе на всякакви хормони. Не само на инсулин, лептин и грелин и т.н.
Аз също бях окосмена. Но на нестандартни места не съм имала косми.
Много жени имат на гърдите. На ореолите. Аз ги епилирам и не ми дреме.
Мустаците едно време като бях дебела и хормонално зле ми бяха като на някой хайдутин.
Крака, ръце също бяха дебели и тъмни космите.
С отслабване и нормализиране космите на много места ми оредяха и станаха светли и тънки.
На ръцете са просто невидим даже. Ще рече човек, че с кола маска съм ги махала. Не съм епилирала ръце от година.
От само себе си. От черни и дебели мустаци, които ме мъчеха и следях през два дни, сега имам някакви тънки по 3 косъма от двете страни.
Имам 2 косъма на брадата. Ми скубя ги ,дреме ми, да си растат. Единия ми бакенбард е с повече косми от другия и по-дълъг.
На лазерна ходя и аз. Супер ефект си имам.
Но боклукчавата храна трябва да махнеш.

# 281
Според мен баници, пици, паста, картофи не са храни, които могат да се считат за особено богати на хранителни вещества...Т.е. остават малко белтъчини и зеленчуци на вечеря? Има значение и какво се усвоява от храната. Възможно ли е да има нещо, което да възпрепятства усвояването на хранителни вещества?

# 282
Елора, при теб ако и яйчниците са били проблемни както често става при ИР, може и от това да е било повечето окосмяване. На мен поне това ми се размина, там не съм имала дертове. Не че не ми стигаха и другите де.

Това изброено меню ми звучи направо безотговорно, то наистина няма протеини като за голям човек в него. А от банички и прочие никой не е прокопсал. Но се съмнявам от баничките да са високите андрогени, има нещо което не работи правилно и трябва да го открият какво е и как да се оправи.

# 283
Да, и аз не вярвам високите андрогени да са от баничките. Има и нещо друго хормонално определено.

# 284
  • София
Цитат
Здравейте,момичета!От няколко години имам проблем с завишени мъжки полови хормони (тестостерон,андростендион и d-heas).
Изобщо не съм специалист, но нивата на горепосочените са в посока НБЖ, а не ИР.

Последна редакция: пн, 12 май 2025, 22:48 от missence

Общи условия

Активация на акаунт