Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 336
  • 651
  •   1
Отговори
# 285
Какво е ДБЖ?

# 286
Вероятно НБЖ е имала предвид. Надбъбречни жлези. Отговарят и за синтеза на андрогени като тестостерон и др.

# 287
36 кг при ръст 165
Може да опиташ с чистене на паразити.
Другото е работа на психологическо ниво. Ако на физическо ниво няма обяснение, трябва да се проучва всяка възможност.
А окосмяването може да е резултат директно от това тегло.
ИР надали е обяснението на твоите симптоми, но НВВМ хранене помага за балансиране и на надбъбречните. Важното за надбъбречните е да няма периоди на гладуване и  да няма калориен глад. Ядеш всичко, но колко често и колко?

# 288
  • Sofia
...
 месец на диета без сирене, кашкавал, ядки и тлъсто, а си бях и на нашия режим, та само свалих тегло, холестеролите мръднаха надолу, но ми се качи гликираният и инсулинът.

Извинявайте, че връщам назад разговора, чета със закъснение !
Таис, от кое в режима ти се повишиха  ГХ и инсулин?

# 289
...
 месец на диета без сирене, кашкавал, ядки и тлъсто, а си бях и на нашия режим, та само свалих тегло, холестеролите мръднаха надолу, но ми се качи гликираният и инсулинът.

Извинявайте, че връщам назад разговора, чета със закъснение !
Таис, от кое в режима ти се повишиха  ГХ и инсулин?
Невена го свърза с пропускливост на червата и паразити. И с ниско пх на урината. Аз тогава обаче не пиех нито магнезий, нито омега, нищо. Само режим. И  без зелени салати и магданоз, защото не обичам.

Само за 4 месеца по- късно всичко беше наред.

Утре вече ще кача за пх то и за червата и цитратите. Точно във връзка с това ги насъбрах.

# 290
  • София
Вероятно НБЖ е имала предвид. Надбъбречни жлези. Отговарят и за синтеза на андрогени като тестостерон и др.
Да, от бързане съм съкратила и аз не знам как.

# 291
Като чуя паразити и направо не мога да се въздържа от Rolling Eyes
В същата категория като шлаките в червата са.

# 292
Като чуя паразити и направо не мога да се въздържа от Rolling Eyes
В същата категория като шлаките в червата са.

Би ли обяснила.

# 293
Че това с паразитите е измишльотина или най-малкото преекспонирано.
Да, има случай като лаймска болест от ухапване от кърлеж, но ако не ядеш редовно дивечово месо, ами такова от магазина и спазваш елементарна хигиена със зарзавата, вероятността да имаш паразити клони към нула.

# 294
Точно, шарлатански си звучат повечето реклами дето твърдят че всички имаме паразити и ако си купим техния продукт, ще ги изхвърлим и ще ни минат всички болести... И продуктите за "детокс" и те в тоя кюп, минус отвратителните картинки на червеи и плужеци от рекламите на препарати "против паразити". Иначе същите хем гръмки, хем мъгляви хвалби.

# 295
  • Sofia
Следите ли си нивата на захар постоянно с глюкомер?

# 296
Аз не следя, но и при мен през живота си не съм виждала завишена когато е мерена, та не намирам за нужно и да я дебна. Освен че близо 7 години на режим все са ме понаучили кое как ми се отразява - ако инцидентно някъде изям нещо от което да скочи много, спадането обратно така хубаво ми сритва задника както съм се разглезила все да ми е добре... Grinning И се стига пак до дежурното - Яж си, Натке, кифтетата и не се занимавай с глупости! Joy

# 297
Това, че паразити едва ли не нямало ми е малко безумно твърдение.
Явно съм някакво чудо на природата с моите кисти резултат от паразити.
Остава да кажете, че и бактерии няма и такива неща като кандида,  хелико и разни други са мит и се преекспонира.

Следите ли си нивата на захар постоянно с глюкомер?
Вече не.
Като се научи човек какво яде и разбере кое как му се отразява, няма нужда от глюкомер.
Свършиха ми лентите и нямам. Не ми се дават 20 кинта за ленти.

# 298
  • Sofia
Питам, защото вчера на вечеря съм яла малко салата боб с лютеница, едно кебапче и шепа черни маслини.
Сутринта пих кафе с подсладител и в 9 часа реших да си измеря захарта 7,4, след час пак мерих 8,2. В 12 часа беше 6,9. За обяд на работа реших да си взема само малко прясно зеле и сега рупам. Не съм яла хляб и тестени, захар или плодове Пък е висока. Вярно е че съм пълничка и кг са доста.

# 299
Режима ти разболява, няма да отслабнеш.
Е, малко може, но ще е временно, после ще има йо йо ефект и ще се окажеш по-зле от преди.
Започни инфото в първия пост.

Общи условия

Активация на акаунт