Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 386
  • 651
  •   1
Отговори
# 360
Смисъл да прави еднакви упражнения.
А не да сменя.
Да, най-добре.
Аз така гледам сега.
С гири повече съм се захванала. Та ще видим с тия ръчички какво ще стане.

# 361
Нави, много се радвам. А сега, ако ме послушаш за още нещо 😊 Вместо да караш с тренировки оттук оттам, хвани една програма и я изкарай подред. За 3 месеца ще видиш съвсем различни резултати. Има значение да следваш програма вместо да тренираш безразборно Hands Thumbsup
Благодаря!
Може ли да споделиш конкретна програма, ама не ме гледай, че съм мъж, дай ми нещо женско, да гледам поне мацка докато тренирам Simple Smile А сериозно... трябва ми нещо по-леко, защото съм отвикнал, нещо плавно за укрепване и след това да се мятам на горещото натоварване Simple Smile
А реално аз какво правя... просто си слушам тялото и ден за ден решавам на какво да наблегна... ето, два дена не съм правил крака, ок съм, мятам се на такива упражнения, отварям Крис и Еди, търся нещо за крака и го правя, като някои мога да ги направя не два пъти, а поне пет, но други... едвам ги изкарвам да половината...  и те така Simple Smile

Покрай тренировките реших да вдигна малко въглехидратите, но гледам да не прескачам 70-80 грама и то само на обяд... вечер без тях, ако успея Simple Smile да съчетая нещо...

Та да се върна пак на програмите, те всички платени, то хубаво, ама как да видя какво има вътре, ако не ми хареса или не е за мен... Сложих си програмата на Каролин Г., 180 лева на година... ама за кое, плащаш и имаш достъп до всичко или не?

И още едно нещо ме тормози в тези програми... там те тръгват например мъжът с 2 х 15 кг, жената с 2 х 7.5 да речем... Е да де... ама на мен или едното ми е много тежко, или другото някак си... неефективно...
Мога ли да правя тази програма, но с тежест по моя преценка? Не вярвам тия многото, дето си вземат тия програма да ги изпълняват на 100%, особено съдейки по някои клипове в нейната група едни такива американки, меки, като кренвирши...

# 362
  • В центъра на моретата
Не гледай платени. Ето ти 30 дневна програма на  Caroline Girvan
 https://m.youtube.com/watch?v=R2W1EhJrvj4 - ден 1.
Ден 2 - https://m.youtube.com/watch?v=krdnsJ4_OaU. Останалите ще си ги намериш

Последна редакция: чт, 15 май 2025, 22:30 от zaek

# 363

А реално аз какво правя... просто си слушам тялото и ден за ден решавам на какво да наблегна... ето, два дена не съм правил крака, ок съм, мятам се на такива упражнения, отварям Крис и Еди, търся нещо за крака и го правя, като някои мога да ги направя не два пъти, а поне пет, но други... едвам ги изкарвам да половината...  и те така Simple Smile
Така няма да имаш кой знае какъв прогрес за някакво разумно време. За да расте мускулът иска системно и прогресивно натоварване не каквото ти скимне за деня. Избери си програма и щом искаш по-леко, просто започваш с по-малко тегло 3 пъти седмично. Като изкараш месец - три на тази програма, ако решиш, може да смениш или програмата или да модифицираш или заместиш някои от упражненията.
Нали си приятел с чат джипити, питай го, прави хич не лоши програми.

# 364
Нави, прави са момичетата.
Така не се тренира.
Винаги правя почти едни и същи упражнения. Ама аз съм си научила нещата и не гледам треньори, а си гледам филм и действам Grinning
Тренирам цяло тяло. Разбира се първо загрявам и завършвам със стречинг.
Един тон тренировки из гуглето.

https://www.youtube.com/@fitnessblender/playlists
Фитнес блендер не са лоши. Имат платени видеа, но и безплатни.

Ето и Рори
https://www.youtube.com/@RoriFitness

Оф, завиждам ви, че може да вдигате повече кг.
Аз не мога. И да, правя нещо, ама с тия леки гири.
Почвам да се замислям за онзи ластик с 80те упражнения.

# 365
За кг говорите
Моите вървят нагоре. Не  не вървят летят.
Ама понеже имам други главоболия те са ми тай-малкия кахър.
В момента и упражнения ня провя изобщо съм за бой 😃

# 366
Нави, Каролайн има безплатни в ютюб, не гледай платените.
Бих почнала с една от тези три: 1) Iron на Каролайн 2) 5.0 на Хедър или Build (1,2 или 3) на Крис и Еди.
Тежестите се избират общо взето да можеш да направиш 12-15 повторения с добра форма, но и да е трудно. Като последните 1-2 повторения едва да ги избуташ. Ти постепенно ще развиеш усещането колко тежко за кое упражнение.

# 367
За кг говорите
Моите вървят нагоре. Не  не вървят летят.
Ама понеже имам други главоболия те са ми тай-малкия кахър.
В момента и упражнения ня провя изобщо съм за бой 😃
На теб наистина много ти се събра... Поне успяхте ли да овладеете това кръвно дето ни изплаши с него като писа тогава? И ако си на лекарства, виж им и на тях страничните ефекти че някои си се отразяват така, хеле пък на "абонати" в нашата темичка.

# 368
  • на острова на мечтите
Costa, благодаря  🤗
Дара, ❤️ Вясвай се от време на време в темата!

# 369
Аз днес си поднових тренировките след кратката пауза, направих по-кратка тренировка. Днес много натоварен ден ни чака. След малко отиваме на консултация с хирург за ММ, след това на обед с още един и ще запазваме час за операцията евентуално. След лекаря отиваме на една проверка на 120км от Пловдив, после се връщаме, товарим, багаж, куче ааа и дете в колата и за два дена малко на почивка, че ни дойде в повече тия дни.

# 370
Май някои от вас ще се окажат прави, както най-често става, че две хранения няма да са ми удобни.
Ето, днес се надух като плондер, а искам все пак да не си разширявам стомаха...
Обаче ми е проблем математиката Sad
Целя 2200-2300 максимум калории, като идеята е да вкарам все качествени продукти. Защото с торти и бира всеки може Simple Smile
Протеините ми не желая да падат под 140 грама, мазнините може да се движат 80-100, а въглехидратите да ги държа ниски и такива, които да ми подкрепят тренировките и да не ми саботират режима, с който искам да държа инсулина спокоен Simple Smile
Еми... не се получава нещо при мен Sad Или обема голям, или съчетанието куца...

# 371
Май някои от вас ще се окажат прави, както най-често става, че две хранения няма да са ми удобни.
Целя 2200-2300 максимум калории, като идеята е да вкарам все качествени продукти. Защото с торти и бира всеки може Simple Smile
Протеините ми не желая да падат под 140 грама, мазнините може да се движат 80-100, а въглехидратите да ги държа ниски и такива, които да ми подкрепят тренировките и да не ми саботират режима, с който искам да държа инсулина спокоен Simple Smile
С фаст мускули не се градят. Аз имам минимум 3 хранения и понякога втора закуска от котидж и серано хам, че това държа на работа в хладилника. Продължавам да губя мазнини и см от талията. И започвам да виждам релеф  на ръцете. А като се смея се виждат и плочки на корема вече Joy
Едно е човек да бори ИР. Друго е като е в ремисия вече, еле пък със силови тренировки. Фаста го забрави.

# 372
Това обаче продължава да ти държи инсулина под контрол, нали?
В смисъл... от ремисия няма риск да изкараш ИР активна...
Ще споделиш ли ориентировъчно колко дневно калории си отгоре и какво ти е съотношението на протеини, мазнини и въглехидрати?

# 373
Грешката ти е, че броиш калории. Ако не ядеш ВХ няма от какво да ти скача толкова инсулина, освен от протеините.

# 374
Нави, ти Ир нямаш. Просто си яж режимно  и тренирай силово.

Общи условия

Активация на акаунт