Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 336
  • 651
  •   1
Отговори
# 435
Май е типично вече като се мине в менопауза да се появят проблеми с недостатъчна костна плътност.
Заседналия начин на живот, постоянното диетуване и каране само на салати и недостатъчно протеин, и всички други придружаващи здравословни проблеми както и промяната на хормоналния профил, водят до загуба на мускул и костна плътност и е добре да се проследява периодично, за да се вземат навременни мерки.
Също и е добре да се тренира силово.

# 436
Много е често наистина, даже си има отделен МКБ код за остеопороза слид менопауза, ако правилно си спомням.
Все ми е пред очите Бен Бикман с неговия лаф как жените в метаболитно отношение ставали смъртни след менопаузата.

# 437
Вчера щерка ми ми направи пълнени гъби портобело със спанак, яйца и сирена. Спанакът е множко, но са яки:

# 438
Леле, доядоха ми се, супер изглеждат Simple Smile

Аз си харесах и за сега няма изглед да ми втръсне следната питателна закуска /да, вкарвам закуска и изоставям 18:6/:

Кефир или домашно мляко
Чиа - лъжичка и малко, минавам я за кратко през една мелачка, за да мога да получа Омега 3 от семената, иначе както са на входа, така са и на изхода Simple Smile
Протеин на прах, може да е 1/2 доза, другата 1/2 вечерта
Ягоди или боровинки
Щипка-две канела, за да подтисне скока на кръвната захар и да забави покачването

Това го оставям поне 30 минути за да може чиата да си пусне фибрите и да направи закуската още по-вкусна Simple Smile

Може и с лен, но чиа-та е по-блага и по-десертна...
Това се съчетава добре и с ядки Simple Smile

# 439
На мен вече трета година не ми втръсва моята закуска, когато има такава:
2-3 лъжици извара
гръцки йогурт
боровинки, малини или ябълка
лешници
Някой път добавям и малко банан, залят с лъжица лешников тахан /много му ходи на банана 😀/.

# 440
Точно със спанак не бях пълнила гъби, интересно звучи. Аз им мятам обикновено бекон, някакви сирена, малко мащерка и стига толкова че си е аламинут - в еърфраера ги правя.
Нави, може да пробваш чията даже от вечерта накисната, аз така си слагам в кефир понякога. Хем по-добре се накисва, хем и да не ти отнема време сутринта да я чакаш. И тя после носи на почти всичко, нали си няма много неин си вкус. Аз харесвам малко тахан към това, за моя вкус става добре.

# 441
На мен вчера ми попадна един клип на фотографката Вили от Живот на кантар, в който обяснява, че имала 10% мазнини и другото било мускул и т.н., което според мен или си мери на око или незнам на какво, тя е с наднормено тегло пък 10 % ...

Излага се тази Виолета.
Смешна е.

# 442
Е то и аз мога да ви обяснявам как съм с 10 процента мазнини... Няма проблем, стига да не вземе да ми повярва някой Grinning (няма кой, ако ме види дори от далеч)
Розовият дзвер друго разправя, на вие него нали не го виждате Grinning

# 443

Всъщност първото и документирано посещение на фитнес е от 2023 година с инструктор и някои доста бейсик упражнения върху топка и с 1 кг гирички... но фантазията и е завидна Simple Smile

Тя ще пише книга... между другото...

П.П.
Днес IRON Day 3 Карълайн ми взе душата на българските напади, тия клекове са мор са всичко живо... ноооо ги издържах Simple Smile хип тръста също не лъжеше... 20 кг са ми малко Sad по-големия проблем е че ми ръби на кокалите на хълбока, хем слагам одеало... а по-надолу не смея да плъзгам Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 444
Виж сега, аз като гонех 100 кила, дефакто всяка разходка или клек и прочие си ми бяха тренировка с тежести Joy

# 445
Navy, то с гира е излагация. То е тонизиране на мускул.
И моето с 2 също много не прави, но аз поради други причини го правя.
Тая лъже на поразия. В книгата и читави неща няма да има, а тъпа руса философия.

# 446
Леле, доядоха ми се, супер изглеждат Simple Smile

Аз си харесах и за сега няма изглед да ми втръсне следната питателна закуска /да, вкарвам закуска и изоставям 18:6/:

Кефир или домашно мляко
Чиа - лъжичка и малко, минавам я за кратко през една мелачка, за да мога да получа Омега 3 от семената, иначе както са на входа, така са и на изхода Simple Smile
Протеин на прах, може да е 1/2 доза, другата 1/2 вечерта
Ягоди или боровинки
Щипка-две канела, за да подтисне скока на кръвната захар и да забави покачването

Това го оставям поне 30 минути за да може чиата да си пусне фибрите и да направи закуската още по-вкусна Simple Smile

Може и с лен, но чиа-та е по-блага и по-десертна...
Това се съчетава добре и с ядки Simple Smile
Това е една от любимите ми закуски. Даже има дни, в които и вечерям и обядвам това. Аз го ям с кисело мляко, кефир немога, не е моето. Аз слагам и 3-4 кашута или лешника, но по-често кашу ( обожавам го). Тази сутрин закусих така. Утре пак ще е така..
Тая Вили направо взе хората за малоумни....в тик ток обяснява как имала 10% мазнини, аз ли нещо не съм наред или това 10% мазнини 😲😲😲как се постига. Следя един бодибилдър, беше на международно състезание, а преди това на подготовка в Дубай и той обясняваше че гони 18%, а е в топ форма, ама тая имала 10%

# 447
Дайте снимка на тази 10%това. Няма такъв филм, освен ако не е професионален бодибилдър с голямо количество мускулна маса, в което се съмнявам и без да съм я виждала.

# 448
# 449
Това е отпреди 3 месеца някъде, от началото на "Живот на кантар".
В края беше нещо такова (пак е твърде далеч от 50+ кг мускулна маса и 10% мазнини, разбира се😂):

А, предполагам, така е изглеждала преди операцията на корема преди няколко години:

Общи условия

Активация на акаунт