Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 90 (м. май)

• 18 308
  • 651
  •   1
Отговори
# 495
  • Sofia
Моята закуска е парче торта.

Скрит текст:
(Сметана, крема сирене и горски плодове)
...

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 08:36 от Karen

# 496
  • Dublin
Аз съм тази сутрин на спагети болонезе (конджак спагети естествено), готвих вчера и си ги дояждам днес.

# 497
Моята закуска е парче торта.

Скрит текст:
(Сметана, крема сирене и горски плодове)

Тази торта е прекрасна, може ли рецепта.

# 498
Карен, много вкусно, не че е режимно, ама лигите ми потекоха.
Кремчето от какво е? Бърже казвай.
Сметана, крема сирене и плодове ли само? Отгоре ясно, вътре какво има.

Да ти се повдига от месо е психологически по-скоро.
Това са самовнушения.
Тоя филм го играх.

# 499
Аз като бременна бях така. И нищо от това които трябваше да ям не можех. Малко карах но моркови и салати .
Моята Бебка чукна годинка 😃Виче обикаля свободно зо ужас на момчетата които ходят след нея да не се удари някъде. Направо треперят над нея 😃
И ще ставам баба пак 😃🤩
Въобще около мен емоции емоции къде хубави къде не

# 500
  • Sofia
Кремчето е от пасирани кофичка заквасена сметана, Филаделфия 300 г, ягоди 500г и 2 пакетчета желатин.
Не е най-режимно, но само за рождени дни правя.
Дара, честито!

# 501
Не е точно психологическо, Елора. Не ми се иска да споделям причината, тъй като ми е малко суеверно. Моля да ме извините за това. 😊

За риба, не съм пробвала, ще я включа по-често и нея. Пък дано има промяна.

# 502
Ами само като каза суеверно е отново свързано с психиката.
Ама тя често борбата е със самите нас си.

# 503
Не е точно психологическо, Елора. Не ми се иска да споделям причината, тъй като ми е малко суеверно. Моля да ме извините за това. 😊

За риба, не съм пробвала, ще я включа по-често и нея. Пък дано има промяна.
Имала съм период, в който само пилешко ми се ядеше от месата, исках да ям само картофи, ориз, филии с масло и мед, тиквички и таратор и литри студен чай на ден. След 2 месеца разбрах, че съм с гестационен диабет...
Мисълта ми е, че е възможно да има причина

Последна редакция: нд, 25 май 2025, 12:59 от alivi

# 504
  • В центъра на моретата
LieToMe, надявам се да е нещо хубаво Heart
Като казваш месо, имаш предвид парче месо или и кайма? Защото с мляно месо може да се направи нещо тип огретен с повече подправки и зеленчуци, гъби, за да се неутрализира миризмата на месо.
Рибата е другото, което си мисля, но тя си мирише. Можеш да пробваш сьомга или рина, те са по-малко ароматни. И отново с повече билки, чесън, за да не мирише на риба. Аз правих бургери, т.е. във форма за бургер слагам смес от сардина или тон, смесена с разбито яйце, подправки и котидж или сметана, лъжица хуск, бучка мазнина и пека. Такива могат да се направят доста и като останат да се замразят.
Или  маринована варена  риба - вари се на такоси с равни количества оцет и зехтин, така че да се покрие с течността. Варенето е на бавен котлон, доката поизври. Слагат се дафинови листа и чесън. От оцета костите на рибата почти се стопяват (т.е. няма проблем и те да се ядат). Става и с дребна риба тип сафрид, сардина, илария, става и с паламуд, скумрия (тя вече се реже на такоси).
Гъбите също си имат протеин - може нещо с тях да се измисли. Пълнени патладжани, също - плънката е по той избор.

# 505
За месото наистина зависи кое точно те отблъсква така в него - вкус, мирис, текстура, самата мисъл че е месо, нещо друго?
Ако е вкусово, пак имаш варианти да пробваш различни животни и различни части от животните, освен разбира се различно приготвяне като метод и като овкусяване.
Дано намериш решение и дано да премине това скоро. Месото и яйцата са си без пълен еквивалент, то има какво друго да се яде но не е същото и става къде по-слажно да не ти липсва по нещо.

# 506
Има значение и откъде е закупено месото Grinning
Пилешко от месарницата като си взема е едно, а от лидл, тмаркет или кауфлънд си има миризма, дъх, на нещо като на лекарства, не мога да го определя.

# 507
Karen, честит рожден ден (на теб или на празнуващия)! Тортата е ок според мен като състав, все пак се яде по парче от нея, а не цялата.🙂
Дара, честита годинка на Бела!🙂
LieToMe, на мен ми се гадеше от месо в началото на бременността.🙂 Имам предвид и от вида на месото, и от миризмата, и от вкуса (обичам си месо по принцип). Кюфтетата ми миришеха на мухъл, кафето на изгоряло. Отнесох доста майтапи, защото постоянно си мислех, че нещо се е подпалило, а то някой просто кафе прави.😂 Гадеше ми се и от любима иначе супа от варени зеленчуци, даже и от вода. Ако причината е такава, в някакъв момент ще отмине (най-вероятно, при мен точно на третия месец). На мен ми помагаха кисело и малко сол.
Натка, Елора, като бях бременна и ми се гадеше от месо, надушвах месото от другата стая, не знам как беше възможно.😂 Не че миришеше на химия или пък е било гадно на вкус (аз дори не опитвах), просто така реагирах. Дано да е такава хубава причината и в случая.🥰

# 508
Така де, аз затова писах че зависи защо не го иска сега. Някои неща са по-лесно преодолими от други.
Аз съм така с рибите - до момента нямам успешен опит да хапна без да я подуша и да ми е гадна. Независимо каква е и как е приготвена - дълги години се мъчих и се надявах да намеря начин, съответно пробвах всичко до което съм имала достъп в някакъв момент. Ами не става, все са ми гадни. Но при мен е цял живот това а не временно състояние. Отказах се вече, хич не мисля да се мъча повече. Има какво друго да ям, не съм останала гладна.

# 509
О боже бе, не стоплих Joy
Яснооо.

Карен, ама ти рд ли имаш?
Аз се зачудих защо закусваш такива неща, ама си викам - айде,все едно па ти си много стриктна.
ЧРД, да си жива, здрава, щастлива и само хуботии да те преследват.

Общи условия

Активация на акаунт