Кралски работи и клюки - май 2025

• 78 310
  • 1 021
  •   1
Отговори
# 210
  • Някъде там
Мери е много пролетна и розовото с бяло е чудесна комбинация (на розово-лилава вълна съм).

Да в честит малкият принц Арчи Съсекс, бъдещия херцог. Един съвет към Мегън - можеше и в профил да е снимката, пак нямаше да се види ясно лицето 🙂, но поне малко да го видим.
И аз с този съвет към нея, но  няма да ни огрее за съжаление, но разбираемо.

Тя и Мери напоследък е в тези цветове. 😃
Утре ще има държавен съвет в Дания и пишат, че може Изабела да присъства за да подпише документите с които ще и се даде право да замества баща си когато той отсъства от страната.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 21:05 от daviz

# 211
То май в Дания само Мери не регентства от цялото семейство. За престолонаследника се подразбира,ама и дъщерите да я управляват е ,меко казано, унизително.

# 212
Розовото с бяло на Мери е много хубава комбинация, има око за цветови комбинации тя или стилистката й.
Не мога да реша обаче дали това елече със сакото отгоре ми харесва или ми е в повече 
Добре, че не прибягва до екстензии тя, винаги си личи.

За мен на Мери инициативите са най-смислени и с най-реален и видим резултат.
Максима обаче на интернационална сцена е най-активна. Макар че май скоро и Матилде имаше.

# 213
Никой не очаква датското семейство да има мащабни инициативи, те просто няма как да привлекат мащабни дарители, за да имат глобален проект с видими резултати. Нито имат административния капацитет, нито имат международна разпознаваемост или такъв кредит на доверие от датчаните, ако просто говорим за проекти на локално ниво. То монархът им(Фреди и преди това Маргрете) някога не е имал реч при откриването на парламента, а са само гости, няма как правителството да очаква от тях и да ги насърчава за такива инициативи, да привличат финансиране, партньорства и тн. Нямат и изисквания за ангажименти, Мери бе с по 70 ангажимента годишно включително в годината на абдикацията на датската кралица. Вижте как английското външно министерство буквално всеки месец праща Ан, Едуард, Софи в друга държава, където освен че развиват много благотворителни мащабни проекти, сключват и ключови за Великобритания партньорства.

Ето още един пример за роялка със смислени, мащабни проекти, с видими резултати  шейха Моза
Моза създава Арабски демократичен фонд, в който съпругът й направи първото дарение в размер на 10 милиона долара. Основната цел на фонда е насърчаване на развитието на свободни медии и гражданско общество.
Шейха Моза е и инициатор за създаването на Парк на науката и технологиите в Катар, който беше открит в края на 2008 г. Паркът е привлякъл 225 милиона долара инвестиции, включително от водещите световни компании като Microsoft, Shell и General Electric. Моза построява в покрайнините на Доха, столицата на Катар, кампус "Град на образованието", където  водещи професори от американски университети четат лекции на студентите.
И накрая  „Дай образованието на детето“. Фондът е създаден под патронажа на Моза за финансиране и организиране на начално образование за децата, живеещи в бедни страни, както и във военни зони (общо 34 държави, включително Чад, Бангладеш, Кения).

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 22:00 от FreesiaR

# 214
И аз това щях да питам дали може да се изброят тези "най-смислени и с най-реален и видим резултат" инициативи и дейности!?

# 215
Като говорим за смислени инициативи,най- дългосрочна като позитивен ефект върху обществото е "Ранното детство" на Уелската принцеса. Насоките и подкрепата на младите родители за качествено отглеждане и възпитание на децата от ранна възраст трябва да даде отражение върху няколко поколения напред. Жалко,че боледуването на принцесата позабави нещата,но се надявам да наваксат и да продължат .

# 216
  • Някъде там
Хубава е Мери днес, и аз като всички ще кажа, че е приятно пролетна.

Още прекрасни пролетно свежи  и  красиви дами
🥰🥰

Разкошни рокли и на двете млади дами.
Силвия и исландката същи са приятни.

Последна редакция: вт, 06 май 2025, 22:14 от daviz

# 217
  • София
Силвия с какви обувки е?

# 218
  • Някъде там
Силвия с какви обувки е?
С обувки подходящи за опериран наскоро крак, предполагам.
Даже днес беше с отворена.

# 219
  • София
А, пропуснала съм, че е имала операция.

# 220
  • Някъде там
И аз бях забравила и се чудех, защо е с бастун на погребението на папата, но после се сетих, че имаше нещо такова и проверих.
Това беше инфото април месец.
Скрит текст:
В началото на седмицата кралицата претърпя операция на стъпалото, т. нар. Hallux Valgus, казва ръководителят на информационния отдел на двора Маргарета Торгрен и продължава:

– Това означава, че кралицата се възстановява и почива в Дротнингхолм след тази операция. Операцията е преминала добре и кралицата се чувства добре.

Много хубави снимки 🥰

Голямо сладурче е това момиченце.

# 221
  • в сърцето на един мъж...
Като говорим за смислени инициативи,най- дългосрочна като позитивен ефект върху обществото е "Ранното детство" на Уелската принцеса. Насоките и подкрепата на младите родители за качествено отглеждане и възпитание на децата от ранна възраст трябва да даде отражение върху няколко поколения напред. Жалко,че боледуването на принцесата позабави нещата,но се надявам да наваксат и да продължат .

Имаше информация, че дори по време на лечението тя не е спирала да работи по проектите си.
Виктория ми харесва много в тази рокля.

# 222
  • Някъде там
След безпрецедентната  двугодишна липса на държавни посещения в Испания сега има информация, че султана на Оман ще е на държавно посещение в Испания на 20-22 май.

Великолепен прием. Красиви дами, прекрасна обстановка интересно меню.

Скрит текст:
Сготвен артишок и див сос с винегрет от сирене Врангебек и мащерка Леко пушена дъгова сьомга с коприва, семена от копър и иглики Пълнено пиле по скандинавски с гриловани пилешки гърди, печен чесън и розмарин Ревен с пролетни цветя, запечена маслена торта, сорбе от кардамон и заквасена сметана

https://www.instagram.com/reel/DJVAke-Kfp4/

Последна редакция: ср, 07 май 2025, 09:12 от daviz

# 223
Тази инициатива не беше ли поета в следствие на трудностите, които брат й е преживял ?

Имаше информация, че дори по време на лечението тя не е спирала да работи по проектите си.
Виктория ми харесва много в тази рокля.

# 224
Скрит текст:
След безпрецедентната  двугодишна липса на държавни посещения в Испания сега има информация, че султана на Оман ще е на държавно посещение в Испания на 20-22 май.

Великолепен прием. Красиви дами, прекрасна обстановка интересно меню.

Скрит текст:
Сготвен артишок и див сос с винегрет от сирене Врангебек и мащерка Леко пушена дъгова сьомга с коприва, семена от копър и иглики Пълнено пиле по скандинавски с гриловани пилешки гърди, печен чесън и розмарин Ревен с пролетни цветя, запечена маслена торта, сорбе от кардамон и заквасена сметана

https://www.instagram.com/reel/DJVAke-Kfp4/
Залата и масата са великолепни просто Heart Eyes Чиниите и храната също са много красиви, обаче хора какво да кажа... липсва ми пържолката вътре  Joy Звучи добре менюто, де.

Общи условия

Активация на акаунт