Осмокласници 2024/2025 - тема 8

• 31 466
  • 774
  •   1
Отговори
# 450
21:30 е откакто е по-дълъг денят и постоянно мрънка, че другите до по-късно ги пускали.
Аз засега съм твърда и не поддавам Joy

И тя се отказа от спортния лагер и засега не сме планирали нищо друго освен кратка семейна морска почивка в началото на юли. Като се сетя миналото лято колко интензивно ѝ беше - изпити, после лагер, с приятелско семейство на море, 2-3 пъти с нас - това лято направо не я знам, голямо губене на време ще е.
И мен чак ме е втресло да ѝ измисля я някой курс, я нещо друго, иначе ще има да мете улиците и моловете по цял ден и вечер.

# 451
  • София
Ще ходи на сърф лагер на Лимнос за една седмица през юли, а 1-20 септември сме в Щатите. Друго твърдо планирано нямаме засега, вероятно ще има още някоя и друга междинна по-кратка почивка.

# 452
Привет, дами!
Отдавна не съм се включвала, но ви чета активно.
Наборката не излиза, така че нямаме вечерен час. Но! Имаме гадже от училището, което е в съседния град, та не знам лятото как ще е.
В училище горе-долу промяна няма- не отваря учебник, домашни уж все няма или ги е написала в училище, но пък има много добри резултати. Само по математика ситуацията продължава да е трагична, но не мога вече да се ядосвам. По спортни дейности все е със забележка за екип, въпреки че се преоблича в училището, все нещо не е както трябва. Последно маратонките не били подходящи 🤦‍♀️
Както казва тя- важното е да сме живи и здрави 🫣
На 9 юли сме планували семейно 1 седмица Гърция, после в края на юли отиваме с нея и една приятелка за 4 дни в Рим, по женски.

# 453
Ние сме ѝ казали, че по закон няма право да е навън без нас след 22ч. Разбира и гледа да спазва. След един късен р.д закъсня малко, но пък тя и приятелката ѝ си тръгнаха първи, за да се приберат по-навреме. Чудя се, родителите които го организират толкова късно, мислят ли за това, че децата не могат да стоят толкова до късно! И след един бал ние я взехме към 22.30. Аз друго се чудя. На този бал беше с по-големи приятели от школата и явно ѝ хареса "нощния" живот, и ме пита кога ще почна да я пускам на дискотеки. Дали като стане на 16 ще може да ходи. Аз се ужасявам от този момент. Гледала съм репортажи какво се случва на така наречените детски дискотеки и работата е да ти се изправят косите. Вярвам на нея, но не и на околния свят и тези дето ги организират. Знам, че все някога ще се наложи, но как ги виждате вие нещата?

# 454
  • София
Имат по 1 лагер наборите, поотделно. Цанила съм се придружител на 2 концерта. 1 сватба ще отметнем. Една Сицилия по женски имаме с наборката и още една двойка майка-дъщеря.
 Все още нямаме планирана семейна почивка, решаваме винаги last minute. То и с графика на тримата ми е трудно да намеря 4-5 последователни дена, в които всички да са на линия Joy

# 455
Nelika, и аз тази седмица използвах, че по закон няма право да е след 22ч сама навън. Иначе пред блока и по-късно ги оставяме, но винаги има възрастни с по-малки деца отпред. Ако е в центъра или мол 21-21.30 за лятото, като си я чакаме в квартала.

# 456
  • София
Като ви чета, май аз доста съм отпуснала синджира! Вечерен час няма, но като излиза казва къде и с кой ще е. Обикновено е или в близкия мол Сердика, който е на 10 мин от нас или в квартала с приятели или на гости нпак в квартала. Та ако закъснява след 22 ч пита, дали може и точно колко ще закъснее. Не ходят по заведения,  и като цяло не се е дънил, та засега го караме на доверие.
Иначе относно почивките нямам никаква идея къде и кога, ама това е всяка година. Ние винаги планираме от днес за утре, което за повечето хора е стресиращо, но ние сме свикнали, а и винаги ни се получава. Просто се пускаме по вълната на емоцията, хаха!

# 457
  • София
Засега проблеми с набора няма. Не закъснява.

Но виж, кака му е друга работа. Все изпуснала трамвай/автобус. Все трябвало да се изпращат взаимно или да се изчакват нещо. Имаше разговори на по-висок глас. И има леко затишие. Но очаквам отново избухване през ваканцията.

# 458
  • София
При нас няма вечерен час. Но винаги знам къде и с кого е. И ако закъснява, предпочита някой да я вземе, та не се притеснявам за пътя. Както ссе шегува. "Аз да не съм от простолюдието да се прибирам с градски транспорт?!".
Искаше да ходи на курс по английски юли месец, за да навакса, че пропусна две години. Обаче направи тест за определяне на ниво и излезе, че е за Ц1. Сега чакам да реши дали ще си съсипва лятото.
В училище тази седмица им разказват играта. Цял срок лежерно и после всичко накуп.
И няма никакви лагери, зелени училища или екскурзии... за съжаление.

# 459
Моето момче отказа изобщо да подава документи за екскурзия от училище. Отговаря на критериите и със сигурност щеше да е одобрен, но не. Преди месец бяхме семейно по същия маршрут, хареса му, но не и компания от училище.
Вечерен час няма защото излиза рядко с приятели. Или се прибира с последния автобус 20:40  или ходим да го приберем. Бях ви разказвала за рожден ден по къс ръкав и горница защото е в мола. Навън беше -2, бяха ходили в морската да ядат торта.

# 460
Ети, къде направи тест за ниво наборката?

# 461
  • София
В сайта на Аво като си влезе човек в профила и има онлайн тест.

Тя, естествено, реши, че няма да си съсипва лятото и направо  а есен ще продължи.

# 462
В сайта на Аво като си влезе човек в профила и има онлайн тест.

Тя, естествено, реши, че няма да си съсипва лятото и направо  а есен ще продължи.

Обвързан ли е с ангажимент за курс или просто можеш да си го направиш така ?

# 463
Нашият почти не излиза, когато сме си в София. Закъснява, когато е на тренировка. Когато сме на вилата, излиза до по-късно, но там е малко населено място и се предполага, че знаем къде е Simple Smile

# 464
  • София
Мисля, че не е обвързан.

Общи условия

Активация на акаунт