Осмокласници 2024/2025 - тема 8

• 31 467
  • 774
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Честити да са рожденици и имениците! 💐🥂

# 61
  • София
Златенце, честит рожден ден със закъснение! Бъди много много щастлива!

# 62
  • София
Записвам се и аз в темата.
Отдавна не съм писала, но нещо тази година се оказа, че времето ми е още по - ограничено, отколкото миналата година.
Опитвам да ви чета от време на време и горе-долу съм в час.
Записах се за дата 06.06 и се надявам този път да не изникне нещо и да не мога да се присъединя.
Ahoney, благодаря за информацията за корейския празник.
Моята миналата година ходи сама и беше много ентусиазирана. Може тази година да я придружа, че нали и аз съм фен на корейската козметика и сериали Wink.
Zlatence, честита да си на патерици. Много здраве, усмивки и щастливи моменти с любимите за теб същества Simple Smile!

# 63
  • София
Аз винаги ходя с дъщеря си. Другата седмица и в ЦИЕК щеше да има, те знам дали са пуснали програма.

# 64
  • София
Честити да са всички рожденици.
Чета ви редовно и се обогатявам но не пиша често. Видях датите, ако имам възможност ще се присъединя.
Имам усещането, че не избрахме за детето  си точното училище за нея. От толкова търсене хем да е по читаво хем да е удобно хем да и харесва горе долу, не че тя знаеше какво иска. Едно знам и тя знае , че и се отдават езици , но пък не успя да се справи с матурите, голям инат и не ме послуша да изберем просто гимназия , тя сама си избра икономическо училище НФСГ , но това не е нейното. Обаче пък не иска и дума да се каже за местене в друго ако излезе място и има БАЛ за там. Още са далеч от специалните предмети, незнае какво я чака изобщо. Но не е нейното. Смятам, че ще учи напразно тази икономика. Ама здраве да е ще видим какво ще излезе накрая. Може и да се навие да се махне на време.
Иначе са съобщенията по вайбър и ние сме така на час по лъжичка. Винаги съм нащрек докато пише и все съм на тръни.

# 65
Да ви подсетя за фестивала Лунар 8-11 май в София. Много е красиво!
Lunar 2025

# 66
  • София
vivi_23, важното е да има приятели в класа и средата да не е агресивна. Ако девойката ти е по- затворена, възможно е да се притеснява да отиде в друго училище.
Наборът е необщителен и в новия клас, макар че има деца, с които общува, реагира на новата среда с боледуване. Тази учебна година непрекъснато боледува. С ММ сме се видели в чудо ...
Хах, да се похваля, че има 6 по мат. на контролно. И понеже ще ни е първата и последната най- вероятно, реших да ви направя съпричастни на моята радост Blush

# 67
Пожелавам да е първата, но не и последната.
В пети клас завърших първия срок с 5,22, какво мърморене беше от страна на майка ми, че няма да имам лента "Отличник" на 24 май не е за разправяне. Стегнах се и втория срок трябваше да завърша само с една петица по география, оставиха ми и по трудово, скъсах се от рев като си видях бележника, но това е друга история. Завърших с 5,77 и втора в класа по успех. Да, и по математика имах Отличен (6). Реакцията на майка ми, която е скарана с математиката "Сложи си я в рамка, че друга няма да има". И наистина нямаше. Като текуща оценка, да, но не и като срочна или годишна по математика. Моето ниво си беше 4-5. Но така ме заболя от нейните думи както сигурно не ме заболя от ощетяването по трудово.

# 68
  • София
Schokolad, дано да имате още такива поводи за радост, дано и младежът се отпусне и се почувства в свои води, пожелавам ви го от сърце Flowers Four Leaf Clover

vivi_23, наистина ще стана по-тегаво когато се появят специалните предмети, според мен следете за свободни места и предлагайте на девойката, може и да се реши, успех Flowers Four Leaf Clover

faviana, добре, че подсети за Лунар, бях изключила. Може и да се навие някой, на наборката разчитам основно.

Нещо настроението ми е на приливи и отливи, като времето. Днес заформихме задушевен разговор пред магазина с още 2 дами, докато чакахме поредната порция дъжд да секне Joy

# 69
  • София
Vivi излизат единични места по езикови гимназии, началото на 9 клас, следете с едно око пък детето да реши. Ама що да се мъчи...? Аз не смогвам ни да пиша  , ни да чета. Нещо напоследък е пълна лудница и все битовизми и офис работа. Cry имам и жилище с наематели, сега сменям наематели и ми пишат куп хора, кой от кой по- странни . И това да мине, че психолог съм станала....Joy  Наборката го е ударила на уволнение. Хич зор не си дава, ама хич. Смята догодина лятото да работи и какво и къде, такива фантазии са й главата.. , А дано! ... че да се стегне малко... изобщо не си го представям това да работи, че тя все закъснява.  Joy

# 70
  • София
Благодаря. Ще гледам да видим какво ще излезе и дали. Пък тя си решава.
И моята иска да работи като стане на 16 и познайте мечтата и е да работи в KFC 🤣
Ще ме умори това дете. Любима храна и е това и щяла това да работи, за да си хапва там на воля.

# 71
А как са децата ви с тийн прегрешенията? При нас май само Тик Ток предизвикателства не е имало досега. Е, не е късно и те да се появят. Или просто да не съм ги разбрала. Но и за тях говоря, вече се чувствам, че лекции чета по безопасност. Хубавото при нас е, че синът ми си казва всичко и споделя. Лошото е, че аз ще развия някоя тревожност накрая от желание да го предпазя от какво ли не...

# 72
  • Бистрица
С наборката "да чукам на дърво" не мога да се оплача. Говорим често за вейпове, цигари, трева и употребата им около нея/ нейното училище и места, където се събират. Разказвам истории от "едно време" , слуша, разпитва, но според поведението, което виждам у нея няма интерес. Има желание да пробва (глътка) всякакъв алкохол, който влиза вкъщи и не е опитвала досега. Говорим често и за състоянията, до които води и поводите-къде, как, кога. Изглежда разумна и в това отношение (скоро беше възмутена, нейна позната се беше напила). Гаджета/ухажори на приятелки са тема вкъщи. Малко си пада клюкарка и ми разказва за любовния живот в училище, но по нейни думи "няма читави момчета". Всичките са или прекалено смотани или прекалено "женкари".  Не знам какво ме чака с нея занапред, само се надявам да не "избухне". Има брат на 10г, от него очаквам повече притеснения в това отношение, но дано да греша.

# 73
  • София
При нас на дневен ред са цигарите. Появяват се все повече хора от обкръжението й, които пушат. Аз съм страстен пушач и открито говоря с нея за цигарите и всички гадости от това, но все пак виждам, че темата все по-често присъства в разговорите ни и й е доста интересно. Като че ли спря да споменава вейповете, но може да е защото аз там много натяквах колко опасни могат да бъдат и не иска да ме притеснява.

# 74
А как наваксва дете от икономическо училище, ако влезе в езикова гимназия в края на 8 клас или от 9? Та те учат цяла година почти само езика в езиковите. И обратното ми се струва невъзможно - в езиковите не учат никакви разказвателни и няма шанс дете от езикова да се прехвърли в друго училище на този етап. Поне аз не виждам как би станало. Не е като да не съм си го мислила. Този френски ѝ е голяма мъка и ми минаха такива мисли през главата на няколко пъти, но не виждам как е възможно.

Общи условия

Активация на акаунт