Пазарът на недвижими имоти в БЪЛГАРИЯ, какво се случва реално-тема 90 (хипотетично-еврово издание)

• 43 764
  • 758
  •   1
Отговори
# 210
Ако вратата не хлопа твърде силно, и цената е читава, и ти харесва, го вземи. При моите родители ЕТ.1 не е на земята, а си е етаж. Живеят полу възрастни хора, моите родители са на горния етаж. От миналата година, макар да са на втория етаж, вече си плащат за ползване на асансьора.

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 20:35 от Не се сърди, човече

# 211
Първите етажи не стоят празни. Живеят хора. Ако цената те устройва го вземи.
Не слушай хората, че е тъмно, шумно и т.н.
Има много и различни местоположения.
Не един и двама са съжалявали, че да отказали покупка, защото на някой не му е харесал.
Ти ще живееш там. Жилище както се купува и се продава, ако не ти хареса.

# 212
Здравейте, харесах жилище, което е с перфектното разпределение за нас, на локация, на която търся от месеци, етаж, изложение,  изобщо всичко е топ и тук идва голямото НО! Входът…. Входът е нямам думи да го опиша, неподдържан, на етажа има общо помещение, точно до въпросния апартамент, заключено и пълно с какви ли не боклуци! И неостъклено, в което кацат гълъби и си вършат работата… всякакви боклуци по етажите, а дори и входната врата на самия вход е счупена от месеци и не се затваря…толкова ме е яд, точно жилището, локацията, разпределението, изложението, което търсех от месеци и този вход:(( за справка кварталът е Мусагеница, престижен квартал, супер зелено, птички пеят, поддържано, метро близо, с уж интелигентни хора и тн и този вход …знам, че човек все с нещо трябва да направи компромис, но вие бихте ли направили компромис с такъв вход? Явно нещата са от години така и надали ще се оправят:(

# 213
Тази драма не беше ли в другата тема?
Мусагеница от кога е престижен квартал само с панелки?
И не- няма да се оправи

# 214
Относно първия етаж, ако има зелени площи отпред и вие имате домашни любимци, доста често прескачат бълхи, знам, че това не е много важно, но все пак.

# 215
  • Бургас
Здравейте, харесах жилище, което е с перфектното разпределение за нас, на локация, на която търся от месеци, етаж, изложение,  изобщо всичко е топ и тук идва голямото НО! Входът…. знам, че човек все с нещо трябва да направи компромис, но вие бихте ли направили компромис с такъв вход?
Angie,
бих направила компромис и съм правила такъв компромис.
Което не значи, че входът ще остане в това състояние и трябва да го оставите в такова. Хващаш домоуправителя, ако няма такъв - инициирате събрание, избирате домоуправител, или поверявате на професионален домоуправител и полека-лека започвате да привеждате входа във вида, в който трябва да бъде.
Трудно е, но не невъзможно.
И при нас общите части не са в най-добрия вид, в който могат да бъдат, но въпреки съпротивата на разни съседи от соца, успяваме да вървим напред.

Щом ви устройва жилището и не правите компромиси с него, това е много важно. Все пак в него ще живеете, а не във входа.

# 216
  • София
Да не стане само като компромис в този вход, гледам на хората им се реве

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/losha-higiena-ne-p … chobox=1747896717

# 217
  • Бургас
Между другото, във входове с общински жилища често има такива проблеми.
Имам приятели, живееха точно в такъв вход и си продадоха апартамента.
Хубаво е да се проучва дали няма подобни жилища във входа, когато ще се купува апартамент.
И регистър на домоуправителите има вече към общините, там човек може да намери информация и дали входът има регистриран домоуправител.

# 218
Еми то това са си гета, навсякъде ги има. Още като тръгнат нещата по лош път, продаваш и се разкарваш.

# 219
Чак сега видях снимките от елитния квартал. Ако толкова ви влече, кихате едни пари и ремонтирате за ваша сметка, етажа, входа и общото помещение. Има хора, които така правят. Ако го направите, ще докажете тезата ми, че българина яко надплаща, защото има ниски критерии и големи възможности. Демек най-лошата комбинация. Стискам палци да го вземете и ремонтирате. Все пак не забравяйте, че всичко е локация, локация, локация.

# 220
  • София
Еми то това са си гета, навсякъде ги има...
За Връбница или за Мусагеница?
Щото гледам разлика няма. Ама внимавай с отговора, че тук има живущи и в двата квартала Grinning

# 221
Всеки квартал различен от класическо гето (Столипиново), си има микрогето (може да един блок, два или три). И в Лозенец на какви места съм влизала...то бъркат дрога, мирише целия блок...

# 222
Очаквате ли "охлаждане" на пазара след 1 януари 2026? Постепенно понижаване на цените с 10-20-30%

# 223
  • Бургас
Някъде и до 50% очаквам. Сериозно. Има голяма ножица между имотите, нови, стари, в хубави квартали, в нехубави, на подценени места с потенциал.
На ет.5 без асансьор например има множество предложения на цени, наполовина на тези с асансьор.
Охлаждане в сделките може и да има, но спад на цените просто ей така - едва ли. Някои ще падат, други напротив - ще се вдигат.

# 224
Добре де, ако бумът в последните 2-3 години е заради огромното наличие на кеш у купувачите, този кеш ще остане ли в такива размери  след 1 януари 2026?

Общи условия

Активация на акаунт