Как тренирам - 30

• 23 542
  • 748
  •   1
Отговори
# 645
Задължително ще го гледам, Петенце. Мерси.

Гущер, голямо браво! 40 кг, ехеее. Успех със задържането, което за мен е по-голямото предизвикателство.

# 646
Вчера се натъкнах на т.нар. protein sparing modified fast, което го препоръчват за случая на Archinora. По-запознатите могат да кажат дали е така, аз тепърва ще го проучвам.

И като сме се разговорили за тренировки и сплитове, вчера направих консултация с един треньор. Според него, хора трениращи 3 пъти седмично трябва да заложат на тренировки за цяло тяло, а не на сплитове, защото иначе твърде рядко (т.е. веднъж седмично) ще се натоварват мускулните групи. Вие съгласни ли сте?
Аз съм съгласна.

И аз препоръчвам Абнормал подкаст - много полезна информация има вътре. Също на Сила.бг. Абстрахирайте се, че голяма част са професионални бодибилдъри и имат съответната супрелементация, но тези хора знаят как да тренират и хранят за резултати.

# 647
Поздравления за гущера! 👏🏻 Гарантирам, че изглеждаш поне няколко години по-млад. Браво!

# 648
Изпуснах ви, много сте се разписали, а аз трябва да работя...

От това което разбрах до сега е, че или трупаш или чистиш. Двете едновременно не се получават. Ако целта е мускул, трябва да се яде (не безразборно иначе се трупа повече мазнини, отколкото е необходимо), а когато се иска да се извади релефа, тогава трябва чистене (на мазнините) с режим, но не гладуване. Изобщо хроничното гладуване и постоянно в "калориен" дефицит е пагубно за метаболизма и щитовидната жлеза.

Силно препоръчвам този подкаст
https://www.skool.com/leanseven/about
За съжаление е само на английски.

# 649
Адмирации Гущер.
Нямаш увиснала кожа и можеш спокойно да оформиш тялото си.
Давай смело напред!

Arhinora, прегръщам те. Нямаш си на идея, колко добре те разбирам. Кардиото ще помогне, включи и крачки.

# 650
  • в пералнята
Гущер ни отвя! Голямо браво! Просто супер!

Правя по 20 минути кардио след всяка тренировка, по 15 Хил крачки на ден. Ходя и на спининг по 2 пъти в седмицата. Сега съм решила цял август да тренирам всеки ден. Ще видим докъде ще го докарам. Но не ми се получават нещата явно. Имам си мускул, но много мазно отгоре Sad слагам снимки, моля не ме цитирайте, ще ги изтрия после.

Последна редакция: вт, 05 авг 2025, 16:09 от Arhinora

# 651
Ох като започнете да обяснявате колко мазно имате и да слагате такива снимки и ми идва да набия някой Satisfied
Престанете да се сравнявате с фотошопените инстаграмки!!

# 652
Реших, няма да си слагам снимка тук Joy
Архинора, че ти си супер бе, момиче! Гледах, гледах, аз кусур не мога да ти намеря. Даже обратното!

# 653
  • в пералнята
Ох като започнете да обяснявате колко мазно имате и да слагате такива снимки и ми идва да набия някой Satisfied
Не ме карай да ти покажа релефа на Д-то си. Не се превъзнасям, сериозно се ядосвам, защото полагам много усилия, а не виждам прогрес...

# 654
Разбирам, обаче няма защо да се тормозиш толкова. Изглеждаш чудесно, а това което искаш да постигнеш са детайли, които изискват и детайлен подход и предполагам много работа. Не че не полагаш труд, но явно не е достатъчен за толкова фината "настройка" която искаш да постигнеш. Не знам дали се изразих ясно.

Резултатите не са правопропорционални на положения труд тъй да се каже. За грубите поправки, не се изисква много, но за фините явно си трябва много, много труд и постоянство. Вероятно някои неща никога няма да можем да постигнем заради форсмажорни фактори като гени и структура например.

# 655
Не ме карай да ти покажа релефа на Д-то си. Не се превъзнасям, сериозно се ядосвам, защото полагам много усилия, а не виждам прогрес...
Изглеждаш прекрасно - тонизирана, оформена, но без да губиш женственото си излъчване. За мен това е много хубава комбинация.
Ако трябва да съм честна, трениране всеки ден не е много окей, ако нямаш и съответното възстановяване.
От мен идея - пробвай различен тип спорт, нещо което ще изненада тялото и ума. Аз имах много хубави резултати от бокса. Не станах боксьор, но тренировките бяха топ. Спрях защото клубът се премести и вече не ми беше удобна локацията.

# 656
  • в пералнята
Аз седя на бюро по цял ден. Сънят ми е също доста добър според часовника, така че според мен не е проблем.
Не работя физическа работа и единственото ми движение са тренировките и разходките Sad

# 657
  • на брега на морето
Архинора, супер си! Както казаха и момичетата, то човек винаги може да иска още, но замисли се колко други нямат това, което ти имаш. Аз в момента съм на плажа, ами малко са мадамите, които им личи, че тренират( Майорка). Или пък тренират, но не им личи. А на мен ми личи. Нямам релеф и т.н, но ми личи. Доволна съм от формата си. Трябва да сме милостиви със себе си. Щом сме здрави и в добро настроение, и това не е малко.
И аз седя на бюро, по 6.5 часа на ден х 6 дена в седмицата, 6 месеца( сезон). Но през останалото време се движа достатъчно. Е, и на плажа седя( но и плувам). Така че съм в мир със себе си. Не се съди толкова строго, просто продължавай да си тренираш.

# 658
Здравейте!
Направиха ми програма за тренировки, моля за вашето мнение. Като имайте предвид, че тренирам 3-4 дни и после почивам 2 и пак почвам.

# 659
  • София
А, за бюра и седене няма да си говорим. На две места работя и на двете седя. Даже на втората често и лежа 😂 Което е по-добрият вариант май. 12 часа седене/лежане - екстра.

Ако не тренирам, ще се побъркам..

Общи условия

Активация на акаунт