Как тренирам - 30

• 23 532
  • 748
  •   1
Отговори
# 660
А аз не се спирам по един едногодишен дето не го слуша главата 🤣 отделно по професия съм учител, та и там почти постоянно съм права и в движение 😃😃

# 661
И аз съм от хронично седящите. Даже не пътувам за работа, работя от къщи. Преди да започна да тренирам, се е случвало по месец да не излизам, освен за седмичното пазаруване с колата Scream Получавах мускулна треска само да отид адо пощата, която е на 5 минути пеша. Много трагично беше положението.
Откакто тренирам се чувствам супер и нещо което забелязах, не съм така зиморничава, даже все ми е топло.

# 662
  • в пералнята
И аз работя от вкъщи и много добре те разбирам. На мен единствено ми помага, че къщата е на 3 етажа и само снова нагоре -надолу. Иначе единствения ми път е от бюрото до тоалетната Sad.

# 663
А, за бюра и седене няма да си говорим. На две места работя и на двете седя. Даже на втората често и лежа 😂 Което е по-добрият вариант май. 12 часа седене/лежане - екстра.

Ако не тренирам, ще се побъркам..

Пете Joy

И аз в клуба на седящите на работа по цял ден 5 дни в седмицата Sad
Arhinora, мисля че точно това е проблема при нас, липсата на движение през деня. Едно време като бях сервитьорка, бях 65 кг, паласки, корем, дупе как си треба, но нямах грам целулит. Проблемите ми започнаха със смяната на работа, от тогава се появи целулита.

Невър ти ме разби, месец без да излизаш. Това и за психиката не е добре.
Добре, че си се събудила от тази летаргия, с най- добри чуства.

Аз даже и като почивам и не съм на работа буквално не се спирам вкъщи и между другото в тези дни не задържам толкова вода в края на деня.

Аделина на пръв поглед програмата изглежда добре, липсват ми изолиращи упражнения за дупе, но като за начало е добре.

# 664
Като цяло общият обем движени  е важен. Защото човек колкото и да  се раздаде в една тренировка, все пак тя е на фона на 24 часа.
Последните години и аз бях хоум офис, но пък ходех в друг фитнес и отивах и се връщах пеша - няма зима, няма лято - това са около 3 км в двете посоки.
Ако си правя срещи с приятели, едната посока поне задължително също пеша я взимах. Но живея в широк център и това е възможно, де.

# 665
Здравейте! 😊

От март месец започнах да правя силови тренировки два пъти седмично, а от почти година посещавам стречинг класове също по два пъти. В момента тежа между 54–56 кг, а съм висока около 167–168 см. Забелязвам страхотен напредък – краката ми се изчистиха, целулитът почти изчезна. Паласките също започнаха да се оформят, макар и по-бавно, но се вижда...

Затова реших да увелича силовите тренировки на три пъти седмично. Опитвам се да се храня чисто – напълно съм спряла шоколада, а когато ми се дояде нещо сладко, посягам към плодове. Ако ям хляб, то е пълнозърнест.

Искам да споделя и за едно приложение, което много ми помага да следя тренировките си – казва се Lyftta. Напълно безплатно е и много удобно! Ако някой друг го използва, може да разменим акаунти. 😊

Като една бъдеща булка (сватбата е другото лято!) съм страшно ентусиазирана да вляза във върхова форма. Стремя се да се храня балансирано, за да не ми стои роклята като чувал 😄 и да не загубя формата на дупето.

Работя по 8 часа на стол в офис, което си казва думата. От скоро започнах да правя по 10 000 крачки на ден – обикалям в обедната почивка, ям бързо и 1 час разходка. Grinning . Разликата се вижда...

Аз съм си skinny fat. Паласките са ми голям проблем, с дрехите не се вижда толкова.

Stretching има напредък, но виждам колко по-бавно вървя от другите девойките, които идват също. Започвам да се замислям за посещение на кинезитерапевт. Ако някой има препоръки за София.

Скрит текст:

# 666
Айде още една манекенка тука Smiley Добре дошла!

Аз из къщи се движа когато нямам много работа - пускам музика и си танцувам или правя малко клякания и гледам да ходя пеша повече до фитнеса и обратно - слизам и се качвам от спирка-две по-далеч от най-близката до залата. Определено усещам разликата от преди в подвижността и силата, но не мога да се шляя безцелно, то няма и кога като ходя на тренировка 5 пъти седмично. Няма и къде, около нас няма нищо което си заслужава да се отиде до там и обратно редовно и сериозно ми липсва стимул.

# 667
А дали ще ти хареса да излезеш на разходка, да си пуснеш един подкаст и да си вземеш едно кафе за по път? Аз правя така понякога преди работа, ето днес също се разхождах с кафе в близкия парк и си слушах подкаст, и за около 1ч30мин си направих повечето крачки Simple Smile А ми доставя удоволствие, избирам си все пак да слушам подкасти по интересни за мен теми.

# 668
Принципно не е невъзможно, но надали ще съм постоянна. На мен ми трябва цел да стигна от точка А до точка Б като в точка Б имам да правя нещо, макар и за кратко и да се върна - например до пощата Sweat Smile или до някой магазин. Ако ще се разхождам в парк ще ми трябва другарче, а такова нямам. По-скоро бих крачила на тредмила във фитнеса, там поне ще съм постоянна... оф мисля го постоянно, не съм го измислила още. Явно при мен е като с тренировките, трябва да дойде момента, в който съм готова.

# 669
И аз съм като Невър - трябва да имам цел и посока. Откровено мразя просто да се мотая, а понеже с детето се налага да ходя в парка, намразих и парковете. Заклела съм се, че кракът няма да ми стъпи в такъв, само един път да поотрасне малко малката.

Като беше пандемията и не ме свърташе вкъщи - слушах подкасти и вървях много по улиците - над 25К крачки, но всеки ден си правех маршрут - ще отида до Х, ще мина покрай У и т.н.

Понеделник и вторник отчитам горна и долна част. Днеска направих корем и кардио. Утре или ще почивам или ще правя комбинирана цяло тяло, ще го реша.

highforthiisss, добре дошла! А защо ти е кинезитерапевт? Имаш оплаквания? Аз винаги препоръчвам Свилен Лунгов - Физиохелт, близо до Жолио Кюри метростанцията.
Но ако просто ти се струва, че напредваш бавно със тречинга, той като цяло си отнема време и трябва постоянство. Пробвай и вкъщи да правиш по нещо или след тренировка.

# 670
А, за бюра и седене няма да си говорим. На две места работя и на двете седя. Даже на втората често и лежа 😂 Което е по-добрият вариант май. 12 часа седене/лежане - екстра.

Пете Joy

Arhinora, мисля че точно това е проблема при нас, липсата на движение през деня. Едно време като бях сервитьорка, бях 65 кг, паласки, корем, дупе как си треба, но нямах грам целулит. Проблемите ми започнаха със смяната на работа, от тогава се появи целулита.

Аз даже и като почивам и не съм на работа буквално не се спирам вкъщи и между другото в тези дни не задържам толкова вода в края на деня.

Аделина на пръв поглед програмата изглежда добре, липсват ми изолиращи упражнения за дупе, но като за начало е добре.

Пете Joy

Извинявай за глупавия въпрос, но нали прохождам във фитнеса.. какво значи и какви са изолиращите упражнения за дупе? 😊

# 671
Принципно не е невъзможно, но надали ще съм постоянна. На мен ми трябва цел да стигна от точка А до точка Б като в точка Б имам да правя нещо, макар и за кратко и да се върна - например до пощата Sweat Smile или до някой магазин. Ако ще се разхождам в парк ще ми трябва другарче, а такова нямам. По-скоро бих крачила на тредмила във фитнеса, там поне ще съм постоянна... оф мисля го постоянно, не съм го измислила още. Явно при мен е като с тренировките, трябва да дойде момента, в който съм готова.

Ами на мен голяма част от крачките ми идва от ходене да взема някоя пратка, ежедневно ходене до магазина, понякога повече от веднъж, защото не купуваме много да не застоява и да не се разваля, ходене до ДМ/Дъглас за козметика, ходене до някое хипстър кафе за едно безбожно скъпо студено мача лате с бадемово мляко 😅, ходене до другото жилище, защото трябва да вземем/оставим/нагледаме нещо, ходене до някое барче/ресторантче вечерта (ние ядем сравнително често навън). Винаги, когато има как, избирам да ходя пеша и това е така при мен цял живот, просто обичам да ходя. От обикаляне вкъщи за домакински неща на ден може би имам около 2к крачки, едва ли повече, с останалото ги докарвам в повечето дни без проблем до около 10к. В дните с разходките с подкастовете често са по-скоро към 20к. Днес примерно досега съм на 16,2к, а със сигурност ще излизам пак вечерта или следобед.

Има клипчета в ютюб на хора, които ходят, та можеш да си ходиш с тях пред телевизора, аз го правя понякога при лошо време или ако съм на зор да си направя крачките, но е честно казано досадно и насилствено, единствено успявам ако пак пуска или подкаст или сериал и хвърлям едно око с каква стъпка вървим в момента 😁

Памела Райф също има кардио, което на мен ми харесва и помага за крачките.

# 672
И аз съм като Невър - трябва да имам цел и посока. Откровено мразя просто да се мотая, а понеже с детето се налага да ходя в парка, намразих и парковете. Заклела съм се, че кракът няма да ми стъпи в такъв, само един път да поотрасне малко малката.

Като беше пандемията и не ме свърташе вкъщи - слушах подкасти и вървях много по улиците - над 25К крачки, но всеки ден си правех маршрут - ще отида до Х, ще мина покрай У и т.н.

Понеделник и вторник отчитам горна и долна част. Днеска направих корем и кардио. Утре или ще почивам или ще правя комбинирана цяло тяло, ще го реша.

highforthiisss, добре дошла! А защо ти е кинезитерапевт? Имаш оплаквания? Аз винаги препоръчвам Свилен Лунгов - Физиохелт, близо до Жолио Кюри метростанцията.
Но ако просто ти се струва, че напредваш бавно със тречинга, той като цяло си отнема време и трябва постоянство. Пробвай и вкъщи да правиш по нещо или след тренировка.

При определени разтягания усещам болка на неправилни места. Започнах от пълна липса на мобилност – дори не можех да си докосна краката. Въпреки това, за няколко месеца напреднах значително и съм близо до падане на женски шпагат.

За разлика от този прогрес, при pancake stretch почти няма подобрение – болката е силна, не мога да изправя гърба и чувствам сериозно ограничение. При butterfly stretch, десният крак пада свободно, но левият стига до пода само при натиск. Подозирам, че проблемът може да е свързан с pelvic tilt?!

# 673
За да ти е по-лесно не пробвай без нищо директно на пода, а вземи за опора йога блокчета, така ще можеш правилно да изпълняваш упражненията докъдето ти позволяват възможностите. Опитите да се разтегнеш повече трябва да ги синхронизираш с издишането. Всичко трябва да правиш много бавно и внимателно, и задължително след като си загряла предварително, но тея неща със сигурност са ти ясни.

Честно да ти кажа не съм сигурна защо усещаш болка, по принцип е нормално да усещаш напрежение в мускулите, но не трябва да те боли.

Последна редакция: ср, 06 авг 2025, 16:08 от Firebird26

# 674
Имайте предвид, че двете половини на тялото имат разлика - обикновено с едната половина ни е по-сложно.
Признавам, че трябваше да проверя за кои пози говорите, защото аз практикувам йога, а не стреч. Ами да ви кажа т.нар. панкейк стреч може и години да ви отнеме.

Наистина си вземете йога тухлички и работете с тях, за да си помогнете. Болка със сигурност не трябва д има. Между другото не е много известно, но от йога се получават много сериозни травми, защото хората се опитват да напредват бързо и стават големи фалове. Гледайте тялото ви да е затоплено и загрято, не правете стреч на студени мускули и сухожилия.

Общи условия

Активация на акаунт