Как тренирам - 30

• 23 549
  • 748
  •   1
Отговори
# 30
Кардиото не е ли важно за сърдечно съдовата система...

# 31
Да, кардиото е полезно за сърцето, но не е "задължително" в много случаи.
Мисля, че моят случай е такъв Blush
Тренирам по програмите на Карълайн Гирван, които са базирани на време и се характеризират със сравнително дълги серии и кратки почивки. Поддържам средновисок до висок пулс през цялото време - с почивки от по 20-30 сек., много рядко до 45 сек. няма кога да падне пулсът, пък и аз лесно го вдигам.
Убедена съм, че тези силови тренировки имат и сериозен кардио ефект, поне при мен.
Затова и рядко правя кардио - повече заради удоволствието от него, отколкото заради ползата.

# 32
Кардиото не е ли важно за сърдечно съдовата система...
Такива са твърденията, но дали е така, един господ знае. Аз лично се чувствам зле от постоянно, за дълго повишен пулс. Спринтове и изтласкване на желязо е едно, маратонно тичане е съвсем друго. Мога да ходя дълго, но да тичам долри и в лек тръс за дълго, категорично не е моето.

# 33
Моето кардио е нискоинтензивно, ходене на пътека или изкачване на стълби, държа пулс до 110. Не бягам.
2 пъти седмично, в деня ми за горна част и в дена за корем.

# 34
В края на всяка силова тренировка, т.е. 4 пъти седмично, правя 20 мин стълби или степер. Не тичам, защото не ме кефи това усещане за друсане отвътре 🤣🤣🤣

# 35
Аз правя много рядко кардио, но винаги в отделен ден. Около 30 мин стълби.

Да ви се оплача, много сериозни мускулни трески търпя напоследък... Не знам от какво зависи.. Понякога със седмици нямам. Не променям особено тренировките и упражненията. И това задно бедро каквито и упражнения да правя все и то се товари и боли дори без да го таргетирам. Явно ми е недоразвито..

# 36
Липсвате ми, мацки! Нещо не успявам да се завъртя в темата и много се радвам като видя, че има повече отговори.
Тренирам през ден последните седмици и гледам да покривам повечко мускулни групи горна и долна част. Нещо ми е лудница и се опитвам да нося 5 дини под една мишница, та се радвам, че задържам положението с хранене и спорт.

С кардиото съм в различни отношения. Имало е периоди, в които не правя, но като го почна - бързо виждам резултати откъм изчистване. Освен стълби и пътека, обичам ХИИТ - бърпита, подскоци и т.н. Почна ли да плезя езика от 10 бърпита, значи не е добре положението и включвам такъв тип упражнения в тренировката.

# 37
cherrypie20, пробвай да приемаш магнезий и глутамин.

Забравих да спомена за господина, който се опитва да ме "наставлява". Пак го направи Grinning
Правих ритници, пита ме дали съм пробвала с напомпване Grinning Човека имаше предвид 1 и 1/2., натоварвало било повече. Нещо му отговорих, ама не помня какво. Май ще трябва да избягвам точно този скрипец, че е близо до него, обаче така се случва, че другите са заети.

Доста ми е неприятно от тези му "опити" за нещо, каквото и да е то.
Споделих на мъжа, той ми вика отрежи го другия път Grinning Обаче ми е неудобно, все пак е по- голям от мен и възпитанието ми ме спира. Докато не ми писне...Grinning

# 38
Нонче, тУри едни слушалки, душа - ако някой нещо ти говори, посочваш слушалката и подминаваш. Научават се.
Аз това го практикувам и в офиса, защото ми е омръзнало всеки да идва да те пита нещо по 20 пъти на ден "само за 2 минути".

# 39
О, този си ти е харесал 😀 Кажи му, че мъжът ти е треньор и тренираш по негова програма. 😀

# 40
  • София
Момичета Yellow Heart 

Да ви кажа честно - последния месец изобщо не ми върви. Нали бях болна, после тамън се позавърнах, после настинах от климатика на колата (даже още подкашлям), после изминалия уикенд бяхме в Солун за рождения ми ден. Мале, ядене на корем. Калмари, скариди, пици - от всичко, къде ''по много'', къде по-умерено. Като се прибрахме в неделя, в понеделник още не бях настроена за тренировка и почивах, та днес ми беше първата тренировка и то не каква да е...внимание SmileSmile Кардио. Направих 40 минути стълби и 15 минути пътека. За толкова ми стигна времето. Утре вече ще правя силова.

По темата с кардиото сме си говорили неведнъж с вас. Моето мнение е, че кардиото е задължително без значение дали покачваш мускулна маса или изчистваш мазнини - то е жизнено важно за сърцето и обмяната на веществата, или иначе казано по-бърз метаболизъм и усвояване на храната. Както казаха преди мен - невинаги е такава ситуацията, ако правите високоинтензивни тренировки - тогава сърцето се натоварва достатъчно. Ноо колкото и да не съм вярвала, че някога това ще го кажа - обичам си кардиото и неведнъж съм виждала силата му, тъй като съм правила различни негови вариации - кардио сутрин на гладно, след това силова; кардио след силова; дни само с кардио и тн. За мен работи Simple Smile

# 41
Like, мислила съм за слушалки, ама пусто не мога да ги търпя 😀

Пете, честит рожден ден на патерици 😘 Много здраве и късмет ☘🌷 

На мен ми предстои почивка на планина 5 дни, дано времето е хубаво да ходим по преходи 🙂

# 42
Петенце, честит рожден ден! Да си здрава, всичко друго се нарежда.
Нона, приятна почивка и времето да е с вас! Преходите са любимата ми активност.
Не обичам особено кардио, опитвам се да правя по 20 мин след тренировка.

# 43
  • София
Благодаря ви Purple Heart

Момичета, интересно ми е, може ли кратко да опишете как се храните в един ваш, да кажем, тренировъчен ден Simple Smile

# 44
  • Бургас
Пете, здрава да си и много щастлива!
Аз много, много не ям, все ми става тежко, т.е имам още една причина да не тренирам Sweat Smile Накратко - предпочитам да съм гладна и за трениране и по принцип. Като тренирам пък съвсем ми се убива апетита, обратно на всички, които изгладняват... Преди като ходех редовно на фитнес, примерно съм хапвала по обед 2 варени яйца и след минимум 2 часа съм отивала в залата. Ама аз изобщо не съм пример за подражание.

Общи условия

Активация на акаунт